Mødedato: 30.10.2013, kl. 13:00
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 43/44

Anlægsbevilling til Idrætsprofil på Nørre Fælled Skole

Se alle bilag
Udvalget skal tage stilling til forslag om anlægsbevilling til den lokale idrætsheldagsskole, Nørre Fælled Skole (tidligere Klostervængets Heldagsskole).

Indstilling og beslutning

Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget, at udvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,
  1. at der gives en anlægsbevilling på i alt 6,1 mio. kr. (2014 p/l) til etablering af lokal idrætsskole med idrætslinie på Nørre Fælled Skole.(Den tidligere Klostervængets Heldagsskole). Bevillingen fordeles med 0,5 mio. kr. (2013 p/l) i 2013 og 5,6 mio. kr. i 2014 (2014 p/l). Der anvises dækning for bevillingen på Børne- og Ungdomsudvalgets bevilling Anlæg, funktion 03.22.01.3

Problemstilling

Børne – og Ungdomsudvalget besluttede den 13. juni 2012 (2012-64704) at udpege Nørre Fælled Skole (tidligere Klostervængets Heldagsskole) til lokal idrætsskole med idrætslinie. Der blev med vedtagelsen af budget 2013 afsat 6,1 mio. kr. (2014 p/l) i anlægsmidler til etablering af  idrætskolen. Skolen skal både rumme en almen idræts- og bevægelsestilgang samt en særlig idrætslinie for 7. - 9. klasse med talentudvikling.

Løsning

I forbindelse med at Klostervængets Heldagsskole fra skoleåret 2013-2014 er udpeget til lokal idrætsheldagsskole, er skolen omdøbt til Nørre Fælled Skole.

Projektbeskrivelse

Nørre Fælled Skole bygger videre på principperne fra Klostervængets Heldagsskole, som f.eks. stor fokus på kost, sundhed og bevægelse. I forbindelse med opbygningen af skolens status som lokal idrætsheldagsskole er de to væsentlige indsatsområder den pædagogiske vinkel samt de fysiske rammer der tilbydes eleverne.

Den pædagogiske vinkel:

Nørre Fælled Skole vil  arbejde målrettet på at styrke elevernes faglige kompetencer, herunder understøtte og udvikle disse kompetencer med en særlig idrætsprofil. Idrætsprofilen skal rumme en almen tilgang til mere idræt og bevægelse for alle, samt en særlig idrætslinie for de ældste klasser. Overordnet er projektet baseret på erfaringer fra Bellahøj Skole.

De fysiske rammer:

Der er nedsat et byggeudvalg med repræsentanter for skolen og forvaltningen. Byggeudvalget arbejder med tiltag, der skal understøtte og styrke skolens værdigrundlag og status som lokal idrætsheldagsskole. N
edenstående oversigt viser de fysiske tiltag der udføres ifm. anlægsbevillingen. Der er ikke tale om egentlige anlægs- eller vedligeholdelsesarbejder på skolen, men om nyt inventar, reparation, opgradering og vedligeholdelse af skolens idrætsfaciliteter, udsmykning, skiltning, belysning samt trænings- og testfaciliteter. Forvaltningen står for alle de fysiske tiltag der knytter sig til etableringen af Idrætsprofilen.  
  • Motorik legeplads for indskolingsbørn, herunder redskaber og inventar til styrkelse af de mindste børns motorik.
  • Opgradering af udeområde v. fritidsbygning for de større børn m. henblik på mere bevægelse.
  • Udendørs faciliteter til atletik og fodbold som understøtter den særlige idrætslinie.
  • Diverse reparationer af skolens eksisterende udendørs idrætsfaciliteter.
  •  Bevægelses og oplevelsessti rundt om skolen til brug for løbetræning og almen motion. 
  • Inventar og udsmykning samt indvendig maling og belysning af fritidsbygning med henblik på et attraktivt fritidsmiljø der understøtter skolens status som heldagsskole. 
  • Bedre skiltning og belysning ved skolens indgangspart.
  • Fotostater, foldere og andet materiale til understøttelse af skolens idrætsprofil
  • Fysisk trænings - og testfacilitet (inventar)

Byggeudvalget har  igangsat et forløb, der skal afdække, i hvilken rækkefølge tiltagene skal prioriteres og udføres. Indkøb af inventar sker i et samarbejde mellem forvaltningen og skolen. Projekteringen af udearealerne varetages af forvaltningen, og vil blive igangsat når byggeudvalget primo 2014 har udarbejdet et endeligt prissat dispositionsplansforslag.

Tidsplan

Det forventes at den fysiske del af idrætsprofilen kan være endelig implementeret ved udgangen af 2014.

Brugerinddragelse

Skolens ledelse har løbende orienteret skolebestyrelsen om arbejdet i byggeudvalget, og der er i skolebestyrelsen stor tilfredshed med byggeudvalgets arbejde. Team Copenhagen, som er en selvejende fond, som bl.a. har til formål at udvikle og styrke eliteidrætten holdes orienteret om arbejdet og vil snarest blive involveret i byggeudvalget sammen med skolebestyrelsen. Skolebestyrelsen udtalelse fremgår af bilag og giver ikke anledning til bemærkninger.
  

Praktikpladser

Projektets størrelse betyder, at der ikke vil blive stillet krav om ansættelse/indgåelse uddannelsesaftaler i henhold til lov om erhvervsuddannelser.

Økonomi

I budget 2013 blev der afsat 6,1 mio. kr. (2014 p/l) i anlæg til etablering af en idrætsprofil på Nørre Fælled Skole (Den tidligere Klostervængets Skole). Anlægsbevillingen finansieres af dette beløb.

Anlægsudgifterne kan opdeles på følgende måde: 

Tabel 1 - Opdeling af udgifter

(2014 p/l)

Mio. kr.

Ekstern Rådgivning

0,2

Interne udgifter

0,4

Anlægsudgifter

5,5

I alt

6,1


Benchmark

Der eksisterer ikke et benchmark for etablering af idrætsprofilskoler. Det kan dog oplyses, at etableringen af idrætsprofilen på Bellahøj Skole (BR 188/07) kostede 8,2 mio. kr. (2014 p/l).

Driftsøkonomi

Der er redegjort nærmere for de driftsøkonomiske konsekvenser af etableringen af idrætsprofilskolen i indstillingen ”Etablering af lokalidrætsskolen med idrætslinje på Klostervængets Heldagsskole”.

Videre proces

Efter fremlæggelse i Børne- og Ungdomsudvalget fremlægges sagen for  Økonomiudvalget og herefter for Borgerrepræsentationen.                                                                                                     


                      Else Sommer         /Knud Langberg  

Beslutning

Indstillingen blev godkendt.
Til top