Mødedato: 30.04.2008, kl. 16:00

Anlægsbevilling til etablering af midlertidige KKFO pladser på Gasværkstedet - Gasværksvejens Skole

Anlægsbevilling til etablering af midlertidige KKFO pladser på Gasværkstedet - Gasværksvejens Skole

Børne- og Ungdomsudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde onsdag den 30. april 2008

 

 

5.      Anlægsbevilling til etablering af midlertidige KKFO pladser på Gasværkstedet - Gasværksvejens Skole    J.nr. 2008-48062

 

 

Udvalget skal tage stilling til anlægsbevilling til etablering af 62 midlertidige KKFO pladser svarende til 3 grupper på Gasværkstedet – Gasværksvejens Skole.

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

 

Børne- og Ungdomsforvaltningen  indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget, at udvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

 

1. at der gives en anlægsbevilling på 0,8 mio. kr. til etablering af 62 KKFO pladser på Gasværkstedet – Gasværksvejens Skole. Der kan anvises dækning for bevillingen på Børne- og Ungdomsudvalgets budget i 2008 på funktion 5.25.15.3 Fritidshjem

 

Børne- og Ungdomsudvalgets beslutning i mødet den 30. april

Indstillingen blev godkendt.

 

 

 

PROBLEMSTILLING

Gasværksvejens Skole er i øjeblikket under ombygning til en fuldt udbygget 2 sporet skole med tilhørende KKFO pladser. 1. etape af byggeriet er ibrugtaget, og næste etape starter efter planen op ca. 1. august 2008, med forventet ibrugtagning ved skolestart 2009. Gasværksvejens skole er fra starten planlagt med 6 KKFO grupper svarende til 132 børn. Dette tal er mindre, end det antal børn der i princippet kan være tilknyttet Gasværksvejens indskolingsdel ved fuld dækning, nemlig 200 børn. Differencen på 68 børn, som svarer til 3 KKFO grupper, er opstået, fordi der på Gasværksvejens Skole ikke umiddelbart er plads til et KKFO/fritidstilbud til alle skolens indskolingsbørn på skolens matrikel. Med den planlagte indskrivningstakt med to klasser pr. årgang ville problemet kunne løses i skolens egne rammer inden for de næste 2-til 3 år. Der er derfor ikke truffet endelig beslutning om en permanent løsning for Gasværkets kapacitetsproblem. Forvaltningen har derudover ønsket at se KKFO/fritidshjemssituationen på Vesterbroskolerne i et samlet perspektiv, således at der eventuelt kunne peges på en samlet løsning for f.eks. Gasværksvejens Skole og Oehlenschlægersgades Skole.

 

Befolkningstilvæksten i Gasværksvejens Skoles skoledistrikt har imidlertid været størrer end prognosticeret, hvorfor der ved skolestart 2007 blev indskrevet 3 børnehaveklasser. Det samme gør sig gældende til skolestart 2008, hvor der ligeledes er indskrevet 3 børnehaveklasser.  Denne udvikling gør, at den del af Gasværksvejens Skole, der nu er færdigbygget, ikke kan rumme flere børn, og at den tilknyttede KKFO Gasværkstedet har et akut pladsbehov ved skolestart 2008, svarende til 3 børnegrupper.  

 

LØSNING

Forvaltningen har samarbejdet med Gasværksvejens Skole på at finde en her og nu løsning på Gasværkstedets pladsproblem ved skolestart 2008. Tre løsningsmodeller har været drøftet med skolen:

·        en midlertidig placering af de 3 grupper i den bygning, der skal ombygges og stå klar til indflytning ca. 1. juni 2009. Disse planer er dog blevet opgivet bl.a. fordi Gasværksvejens Skole er valgt til Madskole, og man derfor ikke ønsker at komplicere det planlagte ombygningsprojekt yderligere.

·        en løsning, hvor der opstilles pavilloner i skolegården svarende til tre grupper.  Løsningen kan accepteres af ledelsen på Gasværksvejens Skole, men har dog den svaghed, at den tager plads fra skolens i forvejen begrænsede udeareal. Forvaltningen skønner derudover at de økonomiske omkostninger (ca. 2,5 mio.) er for høje, idet der faktisk findes en tredje mulighed:

·        Gasværket indretter sig midlertidigt i de lokaler, som findes i tagetagen på den bygning, som allerede er istandsat og ibrugtaget. Det drejer sig om musiklokalet og 3 kommende faglokaler/grupperum i alt ca. 190 m2. Disse lokaler indrettes og møbleres som basisrum og/eller værkstedsrum for Gasværkstedet. Skolens musikundervisning kommer til at foregå i skolens gymnastiksal mens den midlertidige ordning står på. 

 

Denne sidstnævnte løsning er drøftet med og godkendt af Gasværksvejens Skoles ledelse. Skolebestyrelsen og forældrerådet er orienteret, men foretrækker pavillonerne, bl.a fordi løsningen betyder, at skolen må undvære et egentligt musiklokale og fordi KKFOen bliver delt. De udtrykker desuden bekymring for, om de nødvendige ekstra drifts- og retableringsmidler tilføres samt et ønske om at indgå i dialog om den langsigtede, permanente løsning på de manglende pladser til en to-sporet skole. Ledelsen understreger, at løsningen er midlertidig og at det er helt afgørende, at den næste ombygningsetape står klar til skolestart 2009. I modsat fald vil det ikke være muligt at gennemføre hverken undervisning eller pasning fra skolestart 2009. Desuden er det afgørende at der afsættes midler til både etablering, drift og reetablering af den midlertidige ordning, som i detaljer skal løses i et meget tæt samarbejde mellem skolen og forvaltningen.

 

ØKONOMI

Den samlede udgift for etablering af den midlertidige KKFO er anslået til i alt 0,8 mio. kr., heraf ca. 0,4 mio. til løst inventar, 0,3 mio. kr. til rådgivning, diverse mindre ombygninger og justeringer i musiklokale og gymnastiksal samt 0,1 mio. til retablering af samtlige lokaler når KKFO fraflytter, forventelig ved skolestart 2011.

 

Der anvises dækning for beløbet på 0,8 mio. kr. på Børne- og Ungdomsudvalgets 2008 budget på funktion 5.25.15.3 Fritidshjem.

 

VIDERE PROCES

Efter godkendelse i BUU fremlægges sagen for ØU og BR. Opgaven er ikke overdraget til KEjd, da der primært er tale om en indretningsopgave inden for skolens egne rammer. Opgaven vil dog i stor udstrækning blive koordineret med KEjd og de øvrige byggeopgaver, der foregår på skolen. Parallelt med etableringen af en midlertidig KKFO samarbejder forvaltningen med Vesterbroskolerne på en mere permanent løsning på fritidshjemssituationen på Vesterbro.

 

 

BILAG

1. Udtalelse fra bestyrelsen på Gasværksvejens Skole

 

        

 

Else Sommer                                   Knud Langberg

 

 

 


 

Til top