Mødedato: 26.04.2006, kl. 08:15

Plan for faglighed for alle mv. i den københavnske folkeskole

Plan for faglighed for alle mv. i den københavnske folkeskole

Børne- og Ungdomsudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde onsdag den 26. april 2006

 

 

2.      Plan for faglighed for alle mv. i den københavnske folkeskole

  J.nr. 294126

 

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Børne- og Ungdomsforvaltningen og Økonomiforvaltningen indstiller, at Børne- og Ungdomsudvalget og Økonomiudvalget godkender,

                     

at    initiativerne i 'Faglighed for alle' vedr. en styrket indsats i dagtilbud, trygge børn, styrket faglighed, udsatte børn, skole-hjem samarbejde, sunde børn, demokratisk dannelse, skoleledelse og folkeskolernes integrationsindsats, som præsenteres i indstillingen, indgår i drøftelserne vedr. budget 2007

 

at    behovet for renovering af kommunens skoler indgår i drøftelserne vedr. budget 2007 og de kommende år

 

at      behovet for en plan vedr. udbygningsbehovet på daginstitutions- og folkeskoleområdet indgår i de kommende års helhedsplanlægning for byområderne

 

at     Børne- og Ungdomsudvalget forinden godkender udkast til høringsbrev, og at indstillingen sendes i høring med høringsfrist den 9. juni 2006

 

Børne- og Ungdomsudvalgets beslutning i mødet den 26. april 2006

Bo Asmus Kjeldgaard (F) stillede følgende ændringsforslag: "at der i høringsperioden iværksættes en dialogproces i forhold til forældre, skoler og fritidsinstitutioner om forslagene om heldagsskoler, således at de involverede aktivt er med til at udforme de konkrete forslag vedr. skoler og institutioner. Børne- og ungdomscheferne i distrikterne skal have en central rolle i processen."

 

Indstillingens fjerde "at" blev godkendt med tilføjelse om, at Københavns Skolelederforening inddrages som høringspart.

 

Partierne får frist til fredag den 28. april 2006 kl. 12 for medsendelse af eventuelle bemærkninger i høringen.

 

 

RESUME

Den københavnske folkeskole står over for væsentlige udfordringer i form af svage faglige resultater, etnisk og socialt opdelte skoler samt nedslidte skolebygninger mange steder i byen.

 

Disse udfordringer skal imødegås gennem et løft af kommunens folkeskoler, således at de københavnske folkeskoler bliver blandt landets bedste. Det foreslås derfor, at der igangsættes en samlet pakke af initiativer for folkeskolen. Initiativerne har til formål at genskabe forældrenes tillid til, at folkeskolen kan give deres børn de nødvendige faglige og sociale kompetencer i et trygt miljø.

 

Samtidig er der med etableringen af en Børne- og Ungdomsforvaltning skabt et samlet grundlag for trivsel, kvalitet og læring i børns og unges liv. Børnenes og de unges udbytte af dagtilbud og skole kan hæves, når samarbejdsfladerne mellem dagtilbud og skoler udbygges, og rammerne forbedres. Indstillingens forslag skal bidrage til en høj kvalitet i alle led med fokus på en tidlig indsats overfor udsatte børn og høj faglighed i folkeskolen.

 

Indstillingens forslag er opdelt i følgende tolv indsatsområder:

  • En styrket indsats i dagtilbud
  • Trygge børn
  • Styrket faglighed – også for de stærke børn
  • Udsatte børn
  • Skole-hjem samarbejde
  • Sunde børn
  • Demokratisk dannelse
  • Skoleledelse
  • Folkeskolernes integrationsindsats
  • Forsøg med heldagsskoler
  • Renovering
  • Udbygningsbehov (Børneplan II)

 

Ovenstående initiativer indgår i drøftelserne for budget 2007.

 

I sagen vedr. igangsætning af 'Faglighed for alle', som tillige fremlægges på dette udvalgsmøde, fremlægger Børne- og Ungdomsforvaltningen forslag om, at der afsættes 2,5 mio. kr. af Børne- og Ungdomsudvalgets bufferpulje til aktiviteter i forbindelse med igangsætningen af 'Faglighed for alle' i 2006.

 

Det skal endvidere bemærkes, at omlægning af skoledistrikterne forelægges Børne- og Ungdomsudvalget, Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen i særskilt indstilling. Ligeledes vil spørgsmålet om skolestrukturen på Ydre Nørrebro blive forelagt Børne- og Ungdomsudvalget, Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen i særskilt indstilling.

 


 

Til top