Mødedato: 24.05.2006, kl. 08:15

Regnskabsprognose for 2006 (april-kalkulen 2006)

Regnskabsprognose for 2006 (april-kalkulen 2006)

Børne- og Ungdomsudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde onsdag den 24. maj 2006

 

 

6.      Regnskabsprognose for 2006 (april-kalkulen 2006)

  J.nr. 307129

 

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

 

Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget,

 

at   udvalget godkender regnskabsprognosen 2006 pr. april (forventet regnskab 2006 pr. april, første kvartalsregnskab samt opfølgning på mål og resultater) med henblik på rapportering til og senere behandling af Økonomiudvalget

 

 

Børne- og Ungdomsudvalgets beslutning i mødet den 24. maj 2006

Indstillingen blev godkendt, idet udvalget tog forbehold for regnskabsprognosen, da der ikke er klarhed over, hvorvidt regnskabsproblemerne i forhold til 2005 er løst.

 

C, O og V ønskede følgende tilført til beslutningsprotokollen: "Der går næsten ikke et halvår uden, at der fra forvaltningens side bliver gjort opmærksom på, at der er fejl i konteringerne, og nye underskud og merforbrug dukker ustandselig op. Vi har adskillige gange spurgt til procedurer og standarder og troet, at området var blevet forbedret. Vi må med beklagelse konstatere, at dette ikke er tilfældet og henstiller til, at forvaltningen snarest får rettet op på de manglende kompetencer, der åbenbart er fraværende. Det er yderst beklageligt."

 

 

 

RESUME

Det forventede regnskab 2006 (jf. bilag 2)

Det forventede regnskab 2006 udviser principielt set, at rammen for 2006 kan overholdes. Dog udgøres denne balance af to modsatrettede forhold.

 

Det forventes, at der i slutningen af 2006 vil blive søgt overført 71,7 mio. kr. til budget 2007 som følge af flerårige projekter, herunder bl.a. Børneplanen og institutionernes overførselsadgang.

 

På den øvrige driftsramme forventes et samlet merforbrug på driftssiden på 66,7 mio. kr. svarende til 8,6 pct. af det korrigerede budget 2006. På de efterspørgselsstyrede serviceområder forventes et samlet merforbrug på 22,3 mio. kr. og på de rammestyrede områder et merforbrug på 44,4 mio. kr.

 

Forvaltningen vil ved næste prognose indstille, at den resterende del af udvalgets bufferpulje til uforudsete udgifter anvendes til dækning af merforbrug på udvalgte områder. I givet fald vil merforbruget reduceres med 15,6 mio. kr.

 

Væsentlige problemstillinger i det forventede regnskab:

 

SOSU og PGU (forventet merforbrug på 29,7 mio. kr.)

Merforbruget på de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser (SOSU) og den pædagogiske grunduddannelse (PGU) kan primært ti lskrives udkontering af fejlbehæftet bogføring på SOSU-skolen vedrørende forventede indtægter i 2004.

 

Prøveforbedrende enkeltfag (forventet merforbrug på 9,5 mio. kr.)

Der er sket en opjustering af udgifterne til køb af pladser i andre kommuner på baggrund af de seneste udviklingstendenser.

 

Køb af fritidshjemspladser for anbragte børn (forventet merforbrug på 16,0 mio. kr.)

Afvigelsen skyldes en regning på 16 mio kr. for køb af pladser for anbragte børns brug af fritidstilbud i anbringelseskommunen ifølge aftale med den tidligere Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltning.

 

Ny budgetmodel og efterregulering

I 2006 er implementeret en ny budgetmodel i Københavns Kommune. I forlængelse heraf er grundlaget for budgetopfølgningen udvidet, så aktivitet, priser og serviceniveau i højere grad indgår som bevillingsforudsætninger.

 

Den nye budgetmodel indebærer, at der i 2006 for første gang vil ske efterregulering af Børne- og Ungdomsudvalgets budget i forhold til de efterspørgselsstyrede serviceområder.

 

Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen forventes at tage stilling til efterreguleringerne af udvalgenes rammer i maj/juni 2006. Børne- og Ungdomsforvaltningen vil efterfølgende fremlægge en sag, hvor også udviklingen i dækningsgrader og priser vil blive inddraget.

 

Der skal generelt tages et forbehold for forvaltningens forventede regnskab på lønområdet. Det forudsættes i prognosen, at merudgiften i 2006 som følge af overenskomstfornyelse i 2005 kompenseres fuldt ud af Økonomiforvaltningen.

 

 

Første kvartalsregnskab 2006 (jf. bilag 3)

Kvartalsregnskabet udviser et samlet merforbrug på 81,5 mio. kr.

 

Merforbruget dækker over et mindreforbrug på de efterspørgselsstyrede serviceområder på 2,6 mio. kr. og et merforbrug på de rammestyrede områder på 84,2 mio. kr., heraf vedrører 53,4 mio. kr. forbrug på områder, der med den nye struktur er overgået til Socialforvaltningen og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.

 

Anlæg udviser et merforbrug på 21,2 mio. kr. i 1. kvartal.

 

På anlægssiden er fordelingen af Børne- og Ungdomsudvalget anlægsbevilling mellem Københavns Ejendomme og Børne- og Ungdomsudvalget endnu ikke er afklaret, hvorfor periodiseringen af budgettet er foretaget under forventning af, at udgifterne til anlæg ikke falder i første kvartal.

 

Finansposter udviser en forskydning på 52,4 mio. kr. når der ses bort fra købsmoms og likvide midler, der forklares af Økonomiforvaltningen. Den samlede forskydning på finansposter udgør 288,8 mio. kr.

 

Den nye struktur i Københavns Kommune og overgangen til nyt lønsystem har medført udfordringer i forhold til omlægning af kontoplaner og overflytning af medarbejdere fra den tidligere Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltning, som gør, at datagrundlaget i KØR er mangelfuldt. Derfor er mulighederne for løbende at skabe overblik på tværs af forvaltningen afhængig af kombinerede data fra KØR, data fra lønsystemet og data fra Socialforvaltningen. Første kvartalsregnskab bygger på de kombinerede data.

 

 

Mål og resultater

Børne- og Ungdomsforvaltningen følger i regnskabsprognoserne op på resultaterne vedrørende de i budget 2006 opstillede mål.

 

Der forventes ikke at være væsentlige afvigelser i forhold til resultatkravene i budget 2006.

 


 

Til top