Mødedato: 15.08.2007, kl. 08:15

Udmøntning af midler til flytning og etablering af decentrale distriktskontorer

Se alle bilag

Udmøntning af midler til flytning og etablering af decentrale distriktskontorer

Børne- og Ungdomsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde onsdag den 15. august 2007

 

 

13.      Udmøntning af midler til flytning og etablering af decentrale distriktskontorer

  J.nr. 2007-59877

 

 

 

Udvalget skal tage stilling til konkret anvendelse af allerede afsatte midler til indretning af lokaler for distrikt Indre By, Amager samt Nørrebro.

 

BESLUTNING

 

Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget, at udvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

 

1.      at der gives anlægsbevilling på 1.000.000 kr. til nødvendig istandsættelse af lokaler i den kommunale ejendom Stormgade 18 til brug for etablering af distrikt Indre By samt sammenflytning af distriktsmedarbejdere på adressen. Der anvises dækning for udgiften på Børne- og Ungdomsudvalgets anlægsramme i 2007 på funktion 3.01.3, folkeskoler

 

2.      at der gives anlægsbevilling på 1.750.000 kr. til nødvendig istandsættelse af lokaler i den kommunale ejendom Griffenfeldsgade 44 (Skt. Josephs Hospital) til brug for etablering af distrikt Nørrebro samt sammenflytning af distriktsmedarbejdere på adressen. Der anvises dækning for udgiften på Børne- og Ungdomsudvalgets anlægsramme i 2007 på funktion 3.01.3, folkeskoler

 

3.      at der gives anlægsbevilling på 500.000 kr. til nødvendig istandsættelse af lokaler i den kommunale ejendom Artillerivej 126 til brug for etablering af distrikt Amager samt sammenflytning af distriktsmedarbejdere på adressen. Der anvises dækning for udgiften på Børne- og Ungdomsudvalgets anlægsramme i 2007 på funktion 3.01.3, folkeskoler     

Børne- og Ungdomsudvalgets beslutning i mødet den 15. august 2007

Indstillingen blev godkendt.

C, V og Louise Fevert (løsgænger) tog forbehold for at udgifterne kan holdes inden for rammen.

 

 

PROBLEMSTILLING

I forbindelse med etableringen af Børne- og Ungdomsforvaltningen i 2006 blev det besluttet at oprette 8 decentrale administrative distrikter. Udover administrative opgaver henhører også sundhedsplejen under distrikterne ligesom det efterfølgende (BUU j.nr. 293446 den 24. januar 2007) blev besluttet at knytte de enkelte områders  PPR medarbejdere hertil.

 

Det har været forbundet med betydelige vanskeligheder at finde egnede kommunale lokaler til distriktskontorerne, hvorfor distrikterne Indre By, Amager og Nørrebro hidtil har været midlertidigt lokaliseret i de nedre etager i administrationsbygningen Islands Brygge 37.  

 

LØSNING

Distrikt Indre By placeres i stue- og 1. sals etagen i den kommunale ejendom Stormgade 18. Der er truffet beslutning om, at Københavns Kommunes kommende Kontaktcenter (Callcenter) etableres i bygningens 2. etage, mens de to nederste etager kan stilles til rådighed for Børne- og Ungdomsforvaltningen. Lokalernes beliggenhed må anses for ideel for distriktet, og der vil være plads til at indplacere administration, sundhedspleje og PPR medarbejdere. Der vil blive indflyttet medarbejdere fra Islands brygge 37, Amager Fælledvej 49 samt Nørre Voldgade 15. Lokalerne har behov for istandsættelse i form af partiel opmaling af vægge og lofter samt udskiftning af visse sanitære faciliteter samt istandsættelse af gulve i nogle kontorer. Der er indhentet tilbud på istandsættelsesarbejderne, og der foreslås afsat 1.000.000 kr. til formålet, herunder omkostninger ved flytning.

 

Distrikt Nørrebro placeres på adressen Griffenfeldsgade 44, 2. sal i det tidligere Skt. Joseph Hospital kompleks. Lokalernes beliggenhed må anses for ideel for distriktet, og der vil være plads til at indplacere administration og PPR medarbejdere. Distriktets sundhedsplejersker er i forvejen placeret i bygningskomplekset. Der vil blive indflyttet medarbejdere fra Islands Brygge 37 og Krausesvej 3. Lokalerne har tidligere fungeret som plejehjem, hvorfor der udover almindelig indvendig istandsættelse er behov for bl.a. at omdanne tidligere skyllerum o.a. til administrative formål. Herudover skal der etableres IT- og telefonikabling m.v. i lokalerne. Der er indhentet tilbud på istandsættelsesarbejderne, og der foreslås afsat 1.750.000 kr. til formålet herunder omkostninger ved flytning.

 

Distrikt Amager placeres på adressen Artillerivej 126, 6.sal i lokaler, som hidtil har været benyttet af Center for Undervisningsmidler, som er overgået til staten pr. 1. januar 2007, og som er fraflyttet lokalerne medio april. Geografisk er beliggenheden ikke ideel, hvorfor der udelukkende påtænkes indplaceret administration og PPR medarbejdere. Der vil blive indflyttet medarbejdere fra Islands Brygge 37 og Amager Fælledvej 49. Distriktets sundhedsplejersker er lokaliseret i særskilte lokaler i Lyongade 21, som i forhold til betjeningen af borgerne i distrikt Amager har en langt mere central beliggenhed. Lokalerne på Artillerivej 126 er tidssvarende kablet med såvel IT som telefoni og fremtræder for så vidt i vel vedligeholdt stand, men der skal foretages nogen istandsættelse m.v. Der foreslås afsat 500.000 kr. til formålet, herunder omkostninger ved flytning.

 

ØKONOMI

I mødet den 4. oktober 2006 (j.nr. 298757) tiltrådte Børne- og Ungdomsudvalget den reviderede Børneplan 1 for skole- og fritidshjemsområdet 2004-07. Heri indgik blandt andet, at der som led i gennemførelsen af den decentrale struktur i børne- og ungdomsdistrikterne afsattes 4.000.000 kr. Med gennemførelsen af de her indeholdte arbejder anvendes 3.250.000 kr. Der anvises dækning for udgiften på udvalgets anlægsramme funktion 3.01.3, folkeskoler.  Jfr. bilag 1 forventes de fremtidige bygningsrelaterede driftsudgifter at være i balance med de nuværende.

 

VIDERE PROCES

Efter proceduren for inddragelse af Kultur- og Fritidsudvalget (KFU) i anlægsbevillinger sendes indstillingen til udtalelse i KFU.

 

Herefter fremlægges sagen for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen. 

 

BILAG

1. Driftsøkonomi vedr. lokaler til decentrale distriktskontorer

 

 

 

 

                                                Else Sommer                   Knud Langberg

 



 

Til top