Mødedato: 14.12.2022, kl. 15:30
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 43/44

Medlemsforslag om Folehaven

Det indstilles,

1. at forvaltningen til udvalgsmødet den 11. januar 2023 på baggrund af inddragelse af de lokale interessenter i Folehaven skal fremlægge en sag til beslutning, der kan sikre 1) at der fortsat er adgang til lokale ungdomsklubaktiviteter mindst fire dage om ugen for de unge i Folehaven, 2) at aktiviteterne er placeret i de tilgængelige lokaler i Folehaven og 3) at tilbuddet organiseres som et Underværk under bydelens UngeVærk.

2. at forvaltningen skal vende tilbage med en redegørelse over tilgængelige fritidstilbud og fritidsaktiviteter i Folehaven målrettet de 10-12-årige (samt 18+-årige) og initiativer, der tages for at løse udfordringerne med de unge i kvarteret.

(Stillet af Enhedslisten, Det Radikale Venstre og Socialdemokratiet)

Motivation 

Igennem hele processen omkring udvikling af UngeVærker har partierne peget på, at det er afgørende, at der også fortsat sikres klubtilbud i lokalområdet til de unge, der bor i udsatte boligområder. Klubtilbud kan have en afgørende betydning i forhold til unges trivsel og spille en væsentlig rolle i forhold til forebyggelse. Disse unge er i udgangspunktet oftere mindre mobile og skal derfor allerede være blevet engageret i klubaktiviteter, førend de bevæger sig til aktiviteter uden for deres boligområde.

Både den lokale boligforening og boligorganisationen 3B, Sikker By, SSP, lokaludvalget og ikke mindst de unge selv har rejst bekymringer og frustration over lukningen af det lokale ungdomsklubtilbud i Folehaven. Derfor pålægger vi nu forvaltningen at sikre, at der fortsat skal være tilbud til de unge, som fysisk er placeret i tilgængelige lokaler i Folehaven. For at sikre sammenhængen og overgangen til bydelens UngeVærk, så kan det lokale ungdomsklubtilbud være organiseret som et UnderVærk.

Beslutning

Børne- og Ungdomsudvalgets beslutning på mødet den 14. december 2022:

Det Konservative Folkeparti stillede ændringsforslag (ÆF1) om at følgende at-punkt erstatter medlemsforslagets to at-punkter:

”1. at forvaltningen skal tage kontakt til Sikker By og SSP - og vende tilbage med en redegørelse over de tilgængelige fritidstilbud og fritidsaktiviteter målrettet hele den relevante aldersgruppe fra de 10-13-årige til de 18+-årige og initiativer, der tages for at løse udfordringerne med de unge i kvarteret”.

Enhedslisten stillede ændringsforslag (ÆF2) om at følgende at-punkt erstatter medlemsforslagets 2. at-punkt:

”2. at forvaltningen skal tage kontakt til Sikker By og SSP - og vende tilbage med en redegørelse over de tilgængelige fritidstilbud og fritidsaktiviteter målrettet hele den relevante aldersgruppe fra de 10-13-årige til de 18+-årige og initiativer, der tages for at løse udfordringerne med de unge i kvarteret”.

ÆF1 blev – som det mest vidtgående forslag – forkastet efter afstemning med følgende resultat:

For stemte 5 medlemmer: C, F og V.

Imod stemte 6 medlemmer: A, B og Ø.

Ingen medlemmer undlod at stemme.

ÆF2 blev herefter godkendt uden afstemning.

Medlemsforslagets første at-punkt blev herefter godkendt efter afstemning med følgende resultat:

For stemte 6 medlemmer: A, B og Ø.

Imod stemte 5 medlemmer: C, F og V.

Ingen medlemmer undlod at stemme.

Emil Sloth (B) ønskede følgende tilføjet beslutningsprotokollen, hvilket Det Konservative Folkeparti tilsluttede sig: ”Vi ønsker med forslaget at signalere, at der skal findes en mere holdbar løsning for Folehaven. Vi forbeholder os retten til at tage endelig stilling på udvalgsmødet den 11. januar 2023".

Rasmus Steenberger (F) ønskede følgende tilføjet beslutningsprotokollen: ”SF ønsker at der tilføres flere penge til aktiviteter i Folehaven, så pengene ikke skal hentes ud af rammen på eksisterende UngeVærk. Derudover ønsker vi bedre tid og proces til at skabe den rette forandring, frem for den detaljerede topstyrede tilgang, som medlemsforslaget rummer."

Til top