Mødedato: 27.08.2019, kl. 18:30
Mødested: Sundholmsvej 8

Beslutning: Høringssvar vedr. Kultur- og fritidspolitik 2020-23

Se alle bilag

Indstilling

Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller,

at lokaludvalget drøfter og vedtager et høringssvar til Kultur- og Fritidspolitik 2020-23, med udgangspunkt i udkast fra arbejdsgruppen for Kultur- og fritid.

Problemstilling

Kultur- og Fritidspolitikken 2016-2019, udløber ved udgangen af 2019. Kultur- og fritidsforvaltningen har derfor den 12. juni sendt udkast til Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2020-23 i høring. Frist for høringssvar er den 1. september 2019.  

Politikken en forventningsafstemning mellem Kultur- og Fritidsudvalget og Kultur- og Fritidsforvaltningen om, hvilken vej kultur- og fritidsområdet i København skal udvikle sig

De helt centrale begreber i Kultur- og Fritidspolitikken 2020-2023 er fællesskaber, faciliteter og synergier, idræt og bevægelse, børn og unge samt kultur.

Arbejdsgruppen for Kultur og fritid drøftede politikken på arbejdsgruppemødet den 14. august. Gruppens udkast præsenteres til mødet.

Løsning

At lokaludvalget drøfter og vedtager et høringssvar til Kultur- og Fritidspolitik 2020-23, med udgangspunkt i udkast fra arbejdsgruppen for Kultur- og fritid.

 

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

 

Videre proces

Sekretariatet sender lokaludvalgets høringsvar til Kultur- og fritidsforvaltningen via høringsportalen BlivHørt.

På baggrund af høringsprocessen forelægger Kultur- og Fritidsforvaltningen et revideret forslag til politik for Kultur- og Fritidsudvalget i efteråret 2019.

 

Beslutning

Indstillingen til høringssvaret blev godkendt med følgende tilføjelser:

"Københavns Kommune ligger desværre nr. 98 i DGIs undersøgelse af antallet af idrætsfaciliteter i danske kommuner (State of the City, DGI 2018), og vi finder i Amager Vest Lokaludvalg ikke, at Kultur- og fritidspolitikken i sin nuværende form kan løfte den placering. Politikken lægger meget vægt på etablering af udendørs fritidsfaciliteter. Lokaludvalget savner mere vægt på de indendørs idræts- og motionsfaciliteter og fokus på foreningsbaseret idræt, som styrker sammenhængskraften.


Vi oplever, at der lokalt mangler idrætsfaciliteter til foreningslivet – især i de nye byområder, hvor ventelisterne er lange. Vi oplever også, at de fysiske rammer, der bliver stillet til rådighed for bevægelse, ofte ikke er enten tidssvarende eller er af for dårlig kvalitet (eksempelvis Ørestad Streethal). Det er problematisk, idet de fysiske rammer er afgørende for børns bevægelse. 

Den generelle tendens er, at børn i Danmark bevæger sig mindre. Lokaludvalget mener, at det er vigtigt at få vendt den udvikling, og vil gerne bidrage til at finde løsninger. Lokaludvalget bidrager allerede gennem bydelspuljens støtte til aktiviteter."

Til top