Mødedato: 23.02.2021, kl. 18:30
Mødested: Sundholmsvej 8 og microsoft teams

Beslutning: Bydelspuljen - ansøgninger februar 2021

Indstilling

Formanden for Amager Vest Lokaludvalg indstiller,

  1. at lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til ansøgerne på baggrund af arbejdsgruppernes indstillinger, som fremgår nedenfor.

 

Problemstilling

A: Forfatterspirernes Skriveklub
Ansøgt beløb: 3000kr. Sagsnummer: 2021-0014208
Forfatterspirernes Skriveklub på Amager er en klub for børn og unge, der interesserer sig for at skrive og som drømmer om at blive forfattere i fremtiden. Formålet er at danne et interessefællesskab/netværk for de unge og at udvikle deres skriveteknikker

 Afholdelsesdato: Hver tirsdag fra 2/3 -25/5. Kl. 16.30-18.30
Ansøger: Bibliotekshuset Rodosvej
Samlet budget: 16.100kr

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller til videre drøftelse i lokaludvalget. Selv om det er et godt projekt, så er gruppen i tvivl om, hvorvidt lokaludvalget skal støtte noget, der har høj deltagerbetaling og ligger i øst.

Spørgsmål til ansøger:

  1. Har i søgt støtte fra folkeoplysningen?
  2. Hvor mange deltagere kommer fra vest?
  3. Vi vil gerne have en evaluering fra sidste år.

Svar fra ansøger:

  1. Vi har ikke søgt folkeoplysningen, men jeg vil undersøge muligheden til fremtidige sæsoner.
  2. Vi har ikke præcise tal på, hvor mange der kommer fra Vestamager, for vi sletter oplysninger om deltagerne efter sæsonafslutninger pga. GDPR. Men der plejer at være 3-4 stykker fra Vestamager.
  3. Evaluering til Amager Øst efter efterårssæsonen 2020:

Kort beskrivelse af udførte aktiviteter:

Forfatterspirernes Skriveklub på Amager er en klub for børn og unge, der interesserer sig for at skrive og som drømmer om at blive forfattere i fremtiden. Ved hjælp fra professionelle forfattere med stor pædagogisk indsigt lærer de unge mennesker at udvikle deres skriveteknikker. Målgruppen er unge med interesse for at skrive i en alder fra 11 til 18 år.

Beskriv om og hvordan projektet har opnået sit formål:

Eleverne har løbende modtaget undervisning af professionel forfatter i efteråret 2020. De har haft mulighed for at møde andre unge med samme interesse som sig selv og derigennem har projektet været både netværksskabende og dialogskabende.

Besøgstal/antal deltagere: 10

Samarbejdspartnere:

Forfatter Sissel Bergfjord underviser.

Samarbejder med 5 andre biblioteker i Københavns Kommune: Brønshøj Bibliotek, Vanløse Bibliotek, Valby Bibliotek, Vesterbro Bibliotek og Østerbro Bibliotek.

Erfaring fra projektet (hvad gik godt, hvad kan/bør ændres):

Der har været færre tilmeldte end normalt, hvilket kan tillægges usikkerhed om eventuel aflysning pga. corona ligesom i foråret.

Evt. nye tiltag på baggrund af den støttede aktivitet:

Vi vil gerne køre forfatterspireholdet videre på Amager, hvortil vi håber på støtte fra Statens Kunstfond Huskunstnerordning.

Hvordan har I gjort opmærksom på at lokaludvalget har støttet projektet?

På plakater, bibliotek.kk.dk, billetto, facebook og i Amar’østen (side 26 amaroesten_107.pdf (kk.dk)). Desuden blev det sagt til afslutningsfesten foran alle de fremmødte.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn, da det er et ambitiøst og spændende projekt, der skaber netværk og interessefællesskab på tværs af bydelen. Dog undrer gruppen sig over den relativt høje egenbetaling på 500,- og ønsker at vide, om det er af pædagogiske årsager (for større commitment)? Hvis ikke, vil gruppen gerne tilbyde at betale resten af beløbet. Hvis det er – findes der så en pulje til mindre velbemidlede børn?

Note fra sekretariatet:
Sekretariatet har været i kontakt med ansøger:  

  • Det er ikke af pædagogiske årsager, at de har en deltagerbetaling på 500,- og hvis lokaludvalget ønsker at betale for dén post også (eller noget af det), er de meget interesserede i dét.
  • Startdato er foreløbig rykket til den 2. marts. Afhængig af coronasituationen kan den rykkes yderligere.

 

 

B: Allegori
Ansøgt beløb: 25.000kr. Sagsnummer: 2021-0014217
Allegori er en stedsspecifik forestilling på biblioteker, hvor publikum kommer på en vandring ind i poesiens verden. Her møder man fortolkninger af litteraturen udtrykt gennem forskellige kunstarter som dans, spoken word, musik og billedkunst. Forestillingen kredser om Thomas Bobergs digte, og forfatteren medvirker selv i forestillingen.

Afholdelsesdato: 25.-27. marts og 7.-8. april
Ansøger: GLiMT Amager
Samlet budget: 78.000kr

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn, da de finder projektet både netværksdannende og profilerende for bydelen.

Gruppen sender dog følgende opklarende spørgsmål til ansøger:

  1. Er alle fem forestillinger i Amager Vest? mellem de to biblioteker?
  2. Regnes der med 100% belægning?
  3. Uddybelse af budgetpost ’produktionsudgifter’: Hvad indgår her? Hvordan forholder udgifterne sig til KK’s Lille storby teater-støtte?

Svar fra ansøger:

  1. Ja, tre på Ørestad, to på Islands Brygge
  2. Ja, da der er så få pladser, regner vi med 100 % belægning.
  3. Her indgår de udgifter til rekvisitter og teknik, der bruges til hver forestilling. Støtte fra Lillestorbyteaterordningen anvendes til forproduktion (udgifter til scenografi, regi, kostume osv.), som er faste elementer, der ikke koster yderligere for hver forestilling, der spilles.

 

 

C:  Jørgen Teller & The Empty Stairs - duo
Ansøgt beløb: 4.500kr. Sagsnummer: 2021-0014226

Jørgen Teller fremfører nye danske poetiske tekster, der på forskellig vis tager udgangspunkt i livet på Amager Vest, i de fire faser af døgnet. Teksterne følges op af en duo-koncert med 2 unikke guitarister, der fører lyden fra hans anerkendte band The Empty Stairs videre på café-niveau. 2 sæt a 20-25 minutter.

Afholdelsesdato: een lørdag eftermiddag - hvis muligt slut maj - slut juli. Ellers lige efter sommerferien
Ansøger: Alteration
Samlet budget: 9.500kr

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller et afslag, da vi vurderer at projektet hverken er netværksskabende eller lokalt forankret.

 

 

D: Lokal samskabelse: Fra nedslidt tunnel til farverigt univers, der lyser op!
Ansøgt beløb: 20.000kr. Sagsnummer: 2021-0014231
Projektet starter med 3 workshops, hvor lokale børn formidler oplevelsen af deres by. Kunstduoen Nowhereland skaber derefter et vægmaleri med inspiration i børnenes kreationer. Projektet afsluttes med en fernisering. Vi vil skabe lokalt ejerskab igennem borgerinddragelse, desuden skal vægmaleriet tilføje tryghed og æstetisk værdi til den mørke, grå tunnel.

 Afholdelsesdato:  12.april – 1. december

Ansøger: Nowhereland

Samlet budget: 209.400.000kr

 Note fra sekretariatet: Ansøger har flyttet projektet fra Solskinstunnelen/Peder Lykkes Vej til tunnelen Amagerbrogade – Tycho Brahes Alle. Sekretariatet har modtaget revideret ansøgning, der er vedlagt mødematerialet. Den gamle/oprindelige ansøgning er ikke vedlagt. Den reviderede ansøgning er modtaget efter at arbejdsgruppemøderne blev afholdt.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen er positivt indstillet, men indstiller til videre drøftelse i lokaludvalget, da arbejdsgruppen ikke havde modtaget den reviderede ansøgning ved afholdelsen af arbejdsgruppemødet.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg, sundhed, integration og erhverv:
Arbejdsgruppen er positivt indstillet, men indstiller til videre drøftelse i lokaludvalget, da arbejdsgruppen ikke havde modtaget den reviderede ansøgning ved afholdelsen af arbejdsgruppemødet

 Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø:
Arbejdsgruppen for fysisk plan indstiller et tilsagn, da der er behov for at skabe tryghed i tunnelen, men arbejdsgruppen ønsker at få en afklaring af det endelige budget.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Børn og unge:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn, da projektet er af netværksskabende karakter og kan bringe lidt liv til en kedelig nedgang til solskinstunnellen.

Note fra sekretariatet: Information om revideret ansøgning blev tilsendt sekretariatet først efter mødet i Børne- og arbejdsgruppen. Børn- og ungegruppens indstilling vedrører derfor den gamle/oprindelige ansøgning.

 

 

E: Plantning af 387 frugttræer
Ansøgt beløb: 75.974kr. Sagsnummer: 2021-0014233
Vi ønsker at etablere en frugthave på fællesarealet i Sønderbro Haveforening. Der er lavet jordprøver som er indsendt til Københavns Kommunes Jord og Grundvand + Naturbeskyttelse, til tjek af jordkvaliteten, og vi forventer krave på at urent jord som opgraves (Klasse 3 og 4) skal deponeres. Vi forventer at få tilladelser i løbet af januar/februar 2021. Derefter skal træer og buske i jorden og opsættes dyre hegn, så rådyrene ikke spiser de nye skud.

Afholdelsesdato: februar - marts
Ansøger: Frugtpressegruppen i Hf. Sønderbro, ved Erik H. Jørgensen
Samlet budget: 372.600kr

Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø:
Arbejdsgruppen indstiller til drøftelse i lokaludvalget, da arbejdsgruppen efterspørger bedre overblik over de penge der blev bevilget, er brugt i 2020 og den nye ansøgning.

Note fra sekretariatet: I december 2020 fik Frugtpressergruppen tilsagn om 100.000kr til etablering af frugthave.
Sekretariatet har udbetalt 72.646kr (fra Bydelspuljen 2020) på baggrund af indsendt regnskab.

Ansøger har blandt andet informeret om følgende angående Frugthave 2020:

Vi nåede desværre ikke så langt grundet den korte tidsfrist, Corona og det meget papirarbejde i Københavns Kommune.

Vi fik afmærket og godkendt arealer med placering af frugthaven i Hf. Søndenbros

Vi søgte og fik ejerfuldmagt til etablering af Frugthave under forudsætning af godkendte jordanalyser mv.  Prøverne vil sandsynligvis indikere at det vil være muligt at etablere Frugthaven i 2021, selv om der er almindelig forurening på arealet.

 Vi har gennem hele december haft kontakt til Birkholm Planteskole, der har rådgivet om hvilke frugttræer og buske der ville opfylde de ønsker vi har. De har udarbejdet en liste på 387 frugttræer/buske med gamle danske sorter, se Bilag 10, og var klar til at gå i jorden d. 16. Planterne er pt. lagt i depot med henblik på plantning i 2021.

 Vi arbejder fortsat, for den gode ide om frugthaven, som desværre er udskudt til 2021. Vi håber at plante i vinter eller det tidlige forår.

Vi arbejder pt. videre med tilladelser i Københavns kommune, finansiering og planlægning af frugthaven, frem til blomsterfest i foråret. Vi informerer selvfølgelig når nye information foreligger.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn, da mange vil få glæde af træerne. Det er dog en forudsætning for tilsagnet at fredningsnævnet giver tilladelse.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Social, omsorg, sundhed, integration og erhverv:
Arbejdsgruppen indstiller et tilsagn. Frugthaven vil være åben for alle og det er positivt, at en i dag ubrugt græsplæne bliver beplantet. En frugthave er en fremtidsinvestering, der giver mulighed for udendørs aktiviteter og passer dertil godt til lokaludvalgets grønne profil.

 

 

F: Klimatelefonen
Ansøgt beløb: 40.000kr. Sagsnummer: 2021-0014238
KLIMATELEFONEN, er en interaktiv litteraturinstallation, hvor publikum kan lytte til nyproducerede tekster fra forfattere, forskere og journalister omhandlende klimaet. Herefter kan publikum skrive deres egne klimaløfter på en bænk opstillet ved siden af, som også fungerer som en samtalestarter

Afholdelsesdato: 1. marts – 31. juli
Ansøger: Forlaget Baggaardsbaroner & Kulturhuset Islands Brygge
Samlet budget: 134.500kr

Indstilling fra arbejdsgruppen for Fysisk planlægning og miljø:
Arbejdsgruppen indstiller et afslag med den begrundelse, at projektet tilbyder en relativt lille andel af netværksskabelse ift. de midler, der investeres i projektet.

Indstilling fra arbejdsgruppen for Kultur og fritid:
Arbejdsgruppen finder projektet interessant, men indstiller til videre drøftelse i lokaludvalget, da gruppen kan tage endelig stilling først efter svar på følgende spørgsmål:  

  1. Bliver folks kommentarer videreformidlet efter at projektet er slut?
  2. Navn på dem, der bidrager med telefonindslagene?
  3. Er det realistisk i forhold til budgettet at overholde myndighedernes corona-retningslinjer?
  4. Er det på grund af coronasituationen realistisk med afholdelse inden sommerferien?
  5. Hvilke udgifter forventes de 40.000kr blive brugt til?

Svar fra ansøger:

1) Ja, det er afgjort planen, at borgernes kommentarer skal bruges fremadrettet. Vi vil løbende videreformidle de kommentarer, folk skriver på bænken, på SoMe, så der skabes yderligere opmærksomhed omkring projektet. Som nævnt skal Klimatelefonen ses som en forlængelse af kulturhusets strategi for 2021, hvorfor kommentarerne også skal videreformidles ind i andre kulturprojekter med en klimavinkel. På den måde håber vi at kunne bruge kommentarerne, som en katalysator for en kontinuerlig samtale omkring klimaet i kulturhuset. Bænken er et utroligt væsentligt aspekt af det borgerinddragende element i projektet, men der er ingen tvivl om, at det skal leve på SoMe, hvis det skal give mening. Ambitionen er også, at der laves små video-vox-pop med de borgere, der skriver på bænken, som kan videreformidles på SoMe.

2) Følgende deltager med indslag:

- Mickey Gjerris

- Josefine Klougart

- Theresa Scavenius

- Lars Skinnebach

- Ursula Andkjær

- Jacob Skyggebjerg

- Elizabeth Torres

- Peder Frederik Jensen

- Astrid BZ Madsen

- Jason Box

- Victor Boy Lindholm

- Frederik Kulager 

3) Jeg forstår godt, at den post kan se lidt underlig lille ud. Klimatelefonen vil jo indgå som en del af kulturhusets tilbud, derfor er den også en del af den afspritningshåndtering. Det betyder 

- at der daglig vil være personale, som tilser telefonboksen og sørger for at spritte overflader af. 

- at materialer til afspritning vil falde ind under de indkøb, som kulturhuset i forvejen skal gøre i forbindelse med koncerter mv. - og herunder deres indkøbsaftaler.

- at telefonboksen vil udstyret med vejledning til borgerne for korrekt afspritning før og efter brug.  

4) Ja, det tænker vi. Som sagt er projektet tænkt til at kunne afvikles under coronasituationen. Vi tror, endvidere, netop at folk er sultne efter at opleve noget i deres byrum, som er fysisk og ikke kun digitalt.

5) Vi forventer at pengene skal bruges til at betale deltagere for deres bidrag - 3.000 pr. bidrag, som anført i budgettet - og til konstruktion af bænken. 

 

Løsning

At lokaludvalget drøfter og vedtager sit svar til ansøgerne på baggrund af arbejdsgruppernes indstillinger.

Økonomi

Lokaludvalgets bevillinger til de enkelte ansøgere uddeles som underskudsgaranti fra Bydelspuljen.

Lokaludvalget har 6 eksterne ansøgninger til behandling til et maksimalt beløb på 181.574 kr. af 2021 midlerne. 

 

Beslutning

Hanne Schmidt har forladt mødet fra behandlingen af dette punkt.

A: Ansøgningen Forfatterspirernes Skriveklub fik under afstemning bevilget de ansøgte 3.000 kr. samt 3.000 kr. ekstra med det formål at nedbringe deltagerbetalingen.

Følgende stemte for: Marianne Nissen, Kim j. Henriksen, Hanne Schmidt, Niels Balling, Nete Skøtt, Jill Petersen, Kresten Thomsen, Arne Bjørn Nielsen, Jan Oster, Cecilie Kaysen, André Vedgren, Uffe Meulengracht, Mark Gray, Lasse Vogel, Keld Volder, Nick Vikander, Andreas Petersen, Anders Bo Nielsen, Peter Hess-Nielsen.

Imod: Ingen

Undlader: Ingen

 

B: Ansøgningen Allegori fik bevilget 25.000 kr. 

 

C:  Ansøgningen Jørgen Teller & The Empty Stairs - duo fik afslag med den begrundelse, at projektet hverken er netværksskabende eller lokalt forankret.

Keld Volder forlader mødet fra behandlingen af denne sag.

 

D: Ansøgningen Lokal samskabelse: Fra nedslidt tunnel til farverigt univers, der lyser op fik under afstemning afslag med den begrundelse, at projektet i for ringe grad et netværksskabende og ikke i høj grad involverer børnene i produktionen af kunstværket.

Følgende stemte for:  Kim j. Henriksen,

Imod: Niels Balling, Jill Petersen, Kresten Thomsen,  Jan Oster, Cecilie Kaysen, André Vedgren, Uffe Meulengracht, Mark Gray, Lasse Vogel, Anders Bo Nielsen,

Undlader: Marianne Nissen, Nete Skøtt, Nick Vikander, Andreas Petersen, Peter Hess-Nielsen, Arne Bjørn Nielsen.

 

E: Uffe Meulengracht erklærer sig inhabil under behandlingen af denne sag og forlader mødet.

Ansøgningen Plantning af 387 frugttræer fik under afstemning bevilget 66.474 kr. pga. reduceret budget oplyst af ansøger ved foretræde på lokaludvalgsmødet. Med tilsagnet følger to bemærkninger:

- Bevillingen forudsætter, at projektet gør en ekstra indsats for at invitere de omkringliggende haveforeninger samt øvrige borgere til at bruge frugthaven.

- At en yderligere udvidelse af projektet også bør søge midler andetsteds end i lokaludvalget.

Følgende stemte for: Marianne Nissen, Kim j. Henriksen, Niels Balling, Nete Skøtt, Jill Petersen, Kresten Thomsen, Jan Oster, Cecilie Kaysen, André Vedgren, Mark Gray, Lasse Vogel, Nick Vikander, Andreas Petersen, Anders Bo Nielsen, Peter Hess-Nielsen.

Undlader: Arne Bjørn Nielsen, 

 

F: Ansøgningen Klimatelefonen fik afslag med den begrundelse, at projektet tilbyder en relativt lille andel af netværksskabelse ift. de midler der investeres i projektet. 


Til top