Mødedato: 25.09.2014, kl. 18:30
Mødested: Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 Kbh. Ø

Meddelelser

Se alle bilag
Lundevangens Ejerforening den 8. september 2014-09-17
Foreningen have inviteret lokaludvalgets formand til at fortælle om de projekter og forandringer, der diskuteres og er på vej på Østerbro. Mange beboere var mødt op og interessen var levende. Et spørgsmål jeg ikke på stedet kunne svare på var – hvor meget trafik vil der komme på denne del af Tuborgvej. Jeg lovede at følge op på det.

Informationsmøde den 9. september 2014 om Nordhavnsvej til kysten
Nordhavnsvej skal nu føres neddykket helt frem til kystlinjen mod svanemøllehavnen.
Nordhavnsvejprojektet havde indkaldt beboere i kvarteret bag Strandvænget og repræsentanter for ro- og sejlklubber til en orientering om, hvordan BR’s nye beslutning om skal virkeliggøres. Meget beton skal brydes op og en større ledning flyttes. Det medfører længere tids støj og gene, men ender med en løsning, der vil tilgodese borgerne i området bedre, end hidtil besluttede midlertidig løsning. Lokaludvalget ar repræsenteret på mødet.

Dialog om Nordhavnsvej til Nordhavn
Økonomiforvaltningen har meddelt, at det store arbejde med yderligere udbygning af Metro i Nordhavn, placering at Nordhavnstunnelen i Nordhavn, byudviklingen i Nordhavn, tidsplanen etc. netop er startet. Der skal findes en god organisering og arbejdsdeling mellem Københavns Kommune, By & Havn, Transportministeriet og Vejdirektoratet. Derpå vil man gå videre med løsninger for havneaktiviteterne, der igen også kan afhænge af anlægsteknik etc. Der er blandt disse parter enighed om, at bud på løsninger for fastholdelse af havneaktiviteterne i anlægsfasen (eventuelt i permanente anlæg) er en vigtig opgave. Når disse parter har valgt, hvordan arbejdet skal organiseres, vil dialogen med Lokaludvalget gå i gang.

Områdefornyelsens Styregruppes konstituerende møde den 10. september 2014-09-17
Mads Faber blev genvalgt som formand for 2 år og vil dermed være formand i resten af Områdefornyelsens funktionsperiode.

Borgermøde den 11. september 2014 om lokalplanforslag Sundmolen på Nordhavn
Axel deltog i borgermødet. Efter en præsentation og omtale af en model, bygget over lokalplanforslagets hovedillustration var der spørgsmål og svar. Derpå fulgte en vandring på Sundmolen, så deltagerne kunne leve sig ind i de dimensioner og størrelser på bygninger og pladser, der bliver tale om. Yderst på molen var der så indlæg fra lokaludvalget. Axel refererede til de hovedholdninger om denne type byudvikling, der blev enighed om i det gamle lokaludvalg men kunne ikke sige, hvordan det nye lokaludvalg ville forholde sig til lokalplanforslaget.

Klimakabaret den 12. september 2014 på Kildevældsskolen
Kabaret’en var skabt af og fremført af fritidsklubbens orkester, skoleelever, et par lærer og en enkelt skuespiller. Klimaudfordringerne var et af hovedgrebene. Forestillingen var ikke en skolekomedie men det første åbne og teatermæssige udtryk for det kommende samvirke mellem kultur og skole, som introduktion til det kommende kulturcenter og var hjulpet i gang af Områdefornyelsen. Også Lokaludvalget havde bevilget støtte til de to-tre forestillinger på programmet. Derfor blev Mads Faber trukket op på scenen for at sige lidt og det samme skete for Axel. det blev klappet af begge som udtryk for, at tilskuddene havde været afgørende.

Stormøde den 16. september 2014 på Strandvejsskolen om Lokaludvalgets Østre Gasværksprojekt
Flere initiativer i området og interesserede deltog. HOFOR gennemgik projektet for det kommende underjordiske 2½ meter rør fra Havnen til Østerbrogade. Lokaludvalgets projekt for en omlægning af Carl Nielsens Allé blev berørt. Østre Gasværksinitiativet omtalte sit kommende initiativ, og B93 omtalte en fællesbrev fra klubber og skoler i området. Derpå gennemgik Lokaludvalget det inden mødet udsendte udkast til pjece for projektet. Debatten var livlig. Konklusionen på mødet var, at alle støtter hovedlinjen i projektet, at pjecen skal gøres færdig nu og præsenteres politisk ud fra hovedholdningen – der skal ikke bygges mere på Østre Gasværksrunden. De detailforslag, der kom frem på mødet, drøfter Lokaludvalgets tovholder og planlægger med landskabsarkitekten 

Status fra kontaktudvalg og foreningsguidekoordinator på Østerbro
Referat fra møde mellem foreningsguidekoordinator Nina Adelaide Skeem Geist og kontaktudvalget ved Allan Marouf og Lartey Lawson vedhæftet dagsordenen.

Høring vedr. Københavns vækst og erhvervspolitik
Københavns vækst og erhvervspolitik er sendt i høring i perioden 2. sept. til 20. oktober 2014. Formandskabet har videresendt høringen til handelsforeningen, for at høre om de har bemærkninger til forslaget, men har ikke pt. modtaget svar, og har ikke selv nogen bemærkninger, hvorfor det foreslås ikke at behandle sagen yderligere.
Høringen kan ses på lokaludvalgets hjemmeside: www.oesterbrolokaludvalg.kk.dk og Kommunens høringsportal: http://www.blivhoert.kk.dk/hoering/k-benhavns-erhvervs-og-v-kstpolitik

Fællesmøde om miljøopgaven for lokaludvalg og miljøpunkter den 2. oktober 2014 kl. 17-19.30
Teknik og Miljøforvaltningen inviterer lokaludvalg og miljøpunkter til det årlige fælles inspirationsmøde om lokale miljøaktiviteter. Mødet finder sted i Njalsgården, Njalsgade 13-15 på Christianshavn


Aftale om Københavns Kommunes budget for 2015
Torsdag den 11. september blev der landet en budgetaftale på Rådhuset mellem S, SF, EL, R og DF. Her er en oversigt over de tiltag der igangsættes på Østerbro: 

  • Helhedsrenovering af Kildevældsskolen, 136,8 mio. kr. 
  • Helhedsrenovering af Skolen på Strandboulevarden i forbindelsemed ombygning af ejendommen til skole, 42,2 mio. kr. 
  • Helhedsplan for Øster Gasværk grunden inklusiv miljøundersøgelser samt forundersøgelser af en skøjtehal på Østerbro, 2,6 mio. kr. 
  • Eat-bod (skolemadordning) på Kildevældsskolen, 2,8 mio. kr. 
  • Løbebane på Østerbro ved siden af Østerbro Stadion – midlertidigt projekt, da der planlægges drøftelser om byggegrundens fremtidige anvendelse, 2,7 mio. Kr. 
  • Skybrudssikring af Skt. Kjelds Plads, 15 mio. kr. 
  • Fremtidig anvendelse af Sølund, hvor de eksisterende bygninger nedrives og der opføres nye boliger – heraf 70% plejeboliger, 30% ungdomsboliger. (Sølund ligger i Nørrebro bydel op til Østerbro bydel, men har interesse som plejehjem også for borgere fra Østerbro). 
  • Lysregulering ved Langelinjeskolen i Classensgade, 1 mio. kr. 
  • Forbedring af beachsoccerbaner i Ryparken i 2018, 0,5 mio. kr.  (I Bispebjerg bydel op til Østerbro bydel).
  • Opgradering af Den Frie Udstillingsbygnings haveanlæg (I Indre By bydel men opfattes af mange som en Østerbrobygning).
  • Udvikling af idéoplæg til Nordre Frihavnsgade i 2017, 1,5 mio. kr. 
  • Bedre busbetjening af krydstogtterminalen i Nordhavn, samt opgradering af linje 18 til en A-bus, hvilket vil forbedre busbetjeningen mellem Østerbro og øvrige bydele, i alt 5 mio. kr.

Derudover er der afsat 2,2 mio. kr. i 2015 og 2,0 mio. kr. i 2016 til drift af samarbejdet mellem skoler og kultur- og fritidsforeninger i forbindelse med folkeskolereformen.


Borgermøde med Ninna Thomsen
Lokaludvalget afholdt tirsdag den 23. september borgermøde om forholdene på Østerbros plejehjem. Omkring 55 borgere deltog i mødet. Ninna Thomsen startede ud med et indlæg, hvor hun bl.a. talte om den moderniseringsplan som Københavns Kommune har sat i gang for byens plejehjem. Hun talte også om en ny ældrepolitik som kommunen er ved at udarbejde, hvor mødets input ville kunne indgå i arbejdet med at udforme politikken. Under debatten blev især temaerne demente, mangel på personale, tryghed og kvalitetsstandarter berørt. Hele referatet fra mødet kan findes på lokaludvalgets hjemmeside:  http://www.oesterbrolokaludvalg.kk.dk/page/545.html


Cykelevent med Klaus Bondam
Tirsdag d. 9. september havde Bispebjerg og Østerbro Lokaludvalg inviteret Klaus Bondam (Direktør for Cyklistforbundet)på en cykeltur. Turen gik fra Ryparken, hvor eleverne bor, til Kildevældsskolen – en lang vej udenom Svanemølle Kaserne, som går langs med motorvejen. Arrangementets formål var at sætte fokus på de manglende forbindelser. Arrangementet fik efterfølgende fin omtale i Østerbro Avis og på Cyklistforbundets hjemmeside. Derudover blev der produceret en film som efterfølgende er sendt til TMU. Filmen kan ses her
http://www.oesterbrolokaludvalg.kk.dk/page/544.html. Næste skridt er et forsøg på at få foretræde for TMU.

Beslutning

Formanden for Østerbro Lokaludvalg havde to tilføjelser til dette punkt:
 Der har været afholdt en vellykket cykeltur ved Kildevældsskolen med deltagelse af en række beslutningstagere for at sætte fokus for de vanskelige forhold for cyklister ved skolen.

Social- og Sundhedsudvalget har afholdt et møde med stor stilslutning.
Til top