Mødedato: 24.10.2018, kl. 18:30
Mødested: Sejlklubben København, Sundkrogskaj 19, 1. sal, 2100 København Ø

Borgerinvolvering i forbindelse med høring af Kommuneplanstrategi 2018

Tidligere beslutninger

Den 18. april 2018 besluttede Lokaludvalget at igangsætte en undersøgelse i Østerbro borgerpanel om kommuneplanstrategiens temaer

Den 16. maj 2018 gav Center for Byudvikling en orientering om kommuneplanstrategien og den kommunale proces

Lokaludvalget besluttede den 20. juni 2018 et høringssvar til den interne kommunale høring om kommuneplanstrategi.

Indstilling

Formanden indstiller til Østerbro Lokaludvalg,

1. at lokaludvalget følger fagudvalgets forslag om at deltage i borgerinvolveringsprocessen omkring Kommuneplanstrategi 2018, jf. løsningsafsnittet.

2. at lokaludvalget afsætter 25.000 kr. i 2018-puljemidler til borgerinvolveringen beskrevet i løsningsafsnittet.

Problemstilling

Økonomiforvaltningen har udarbejdet et udkast til Kommuneplanstrategi 2018 "Verdensby med ansvar", som er sendt i offentlig høring i perioden 24. september til 20. november 2018. 

Forvaltningen har fået udarbejdet en høringsproces og metode af en ekstern konsulent, som består af en række dialogmiddage og pop-up dialogarrangementer fordelt i flere forskellige bydele. Desuden vil der være information og dialog gennem sociale medier. Dialogen vil primært være centreret omkring 6 dilemmaer, som er beskrevet i strategien, og der vil være særligt fokus på at komme i dialog med en række grupper, som er svære at nå.

Lokaludvalgene opfordres til at deltage aktivt i høringsprocessen for at sikre, at der kommer lokale syn på strategiens indhold og i forhold til de 6 dilemmaer. Det kan bl.a. være gennem deltagelse i dialogmiddage, pop-up events, spørgeskema, eller gennem egne dialogaktiviteter.

Løsning

Fagudvalget for byplanlægning, miljø og teknik har drøftet høringsmaterialet og dialogprocessen på deres møde den 11. oktober, og anbefaler at lokaludvalget deltager aktivt i høringsprocessen med følgende aktiviteter:

- Deltagelse af lokaludvalgsmedlemmer i dialogmiddag på Enigma 8. november.

- Dele høringsmaterialet gennem Facebook, hjemmeside og lign. kanaler.

- Afholde kaffevognsarrangementer i de forskellige kvarterer, særligt fokus på Nordhavn. En gruppe lokaludvalgsmedlemmer placerer sig sammen med en kaffevogn på en række centrale placeringer i byen og taler med de forbipasserende borgere. Kaffevognsarrangementer finder sted efter følgende plan:

  • Lørdag den 21. oktober kl. 11.30-14.00, Göteborg Plads, Nordhavn
  • Fredag den 2. november kl. 11.30-14.00, Sankt Jakobs Plads
  • Lørdag den 3. november kl. 11.30-14.00, Svanemøllen station
  • Mandag den 5. november kl. 11.30-14.00, Ryparken, Rymarksvænge
  • Torsdag den 8. november kl. 11.30-14.00, Hjørnet Ryesgade/Østerbrogade

Formålet med de 3 indsatser er, at lokaludvalgsmedlemmer møder de lokale borgere og kommer i dialog med dem om de aspekter af Kommuneplanstrategien, som optager dem, således at denne viden vil kunne formidles videre ind til forvaltningen.

Lokaludvalgets rolle:

- Deltage i dialogmiddag den 8. november
- Forberede og deltage i kaffevognsmøder

Sekretariatets rolle:

- Kommunikation; skrive nyheder, facebook, mv.
- Booke og koordinere mht. kaffevogn

Økonomi

Det foreslås, at der afsættes 25.000 kr., primært til dækning af udgifter i forbindelse med kaffevognsarrangementer.

Budget

 

Kaffevogn (5 events)

 16.000

 Annoncering (evt. via facebook)

   6.000

 Uforudset

   3.000

 I alt kr.

 25.000 

Videre proces

For at få en mere målrettet foreslås, at en lille arbejdsgruppe fra fagudvalget i samarbejde med sekretariatet står for at koordinere og kvalificere de spørgsmål, der skal bruges til kaffevognarrangementerne. Borgerdialogen forberedes på baggrund af kampagnemateriale fra kommunens #københavnersnak og borgerpanelsundersøgelsen på Østerbro fra foråret 2018.

Alle interesserede lokaludvalgsmedlemmer og -suppleanter, som kan bruge et par timer på en kaffevognsvagt, opfordres til at melde sig inden 1. november.

På mødet den 21. november vedtages et høringssvar baseret på borgernes input og høringssvaret indsendt til den interne høring.

 

Beslutning

Der blev bevilget 30.000 kr. til seks kaffevognsarrangementer. Udover de i indstillingen fem beskrevne afholdes et sjette arrangement på Tåsinge Plads den 9. november.

Derudover bevilgede Lokaludvalget en ramme på 25.000 kr. til en supplerende borgerpanelsundersøgelse, såfremt det indenfor fristen og set i forhold til sekretariatets ressourcer kan lade sig gøre. Det lægges over til formanden og udvalgssekretæren at vurdere om det er muligt.

Sekretariatet blev bedt om at medtage dialogforløbet og høringen om kommuneplanstrategi i lokaludvalgets elektroniske nyhedsbrev.

Til top