Mødedato: 21.02.2018, kl. 17:30
Mødested: Plejecenter Fælledgården, Drejøgade 3, 2100 København Ø

Høring vedr. Busnet2019

Se alle bilag

Indstilling

Fagudvalget for teknik og miljø indstiller til Østerbro Lokaludvalg,

1. at beslutte at afsende vedhæftede udkast til høringssvar vedr. Busnet2019

Problemstilling

Østerbro Lokaludvalg har af Økonomiforvaltningen fået forslag til lokalbusnettet (alle busser foruden A, C og S-busser) "Busnet 2019" i høring. Høringsperioden løber indtil den 18. februar 2018.

På Østerbro åbner der i 2019, som en del af Cityringen, tre metrostationer ved Trianglen, Poul Henningsens Plads og Vibenshus Runddel. Dette betyder at meget af passagertrafikken flyttes fra bus til metro. Østerbroere vil såledesskulle vænne sig til et nyt busnet; nye navne på buslinjerne, nye rejsemønstre og nye transportformer.

Formålet med forslaget er at skabe sammenhæng i den kollektive trafik  og at undgå store merudgifter som følge af passagertab i busserne, da det forventes, at en stor del af passagererne flyttes over i metro.

Tilpasningen af busnettet skete i første omgang med det strategiske busnet (A-, C- eller S-busser) i forbindelse med Movias Trafikplan 2016, som var i høring i oktober 2016.

Høringsmaterialet kan ses via lokaludvalgets hjemmeside: http://www.oesterbrolokaludvalg.kk.dk/page805.html

Løsning

Høringsmaterialet har været behandlet i flere af lokaludvalgets fagudvalg, og senest af fagudvalget for teknik og miljøudvalget på deres møde den 7. februar 2018, og fagudvalget anbefaler vedhæftede udkast til høringssvar indsendes til Økonomiforvaltningen.

Borgerdialog:

Lokaludvalget har haft afholdt i borgermøde, hvor forslaget blev præsenteret, og hvor borgere kunne stille spørgsmål og komme med input til forslaget.

Fremlagt via lokaludvalgets hjemmeside og facebookside, hvor der har været mulighed for at indsende kommentarer.

De indkomne kommentarer fra hjemmeside, facebook og borgermøde medsendes uredigeret som bilag til lokaludvalgets høringsvar.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser for Østerbro Lokaludvalg.

 

Beslutning

Lokaludvalget vedtog høringssvaret med et par ændringer, og med alle de indkomne kommentarer fra borgerne som bilag.

Et forslag fra Steen Reinhold Jeppson blev enstemmigt vedtaget; at tilføje at nyt pkt 7 med ordlyden: De foreslåede buslinier bør have en bedre trafikforbindelse til Bispebjerg hospital.

Det blev desuden vedtaget at ændre 'nordgående' i pkt. 6 til ændres til 'begge retninger'.

Der blev stemt om et ændringsforslag fra Kjeld Lykke om at der tilføjes et nyt punkt: Den overfladebaserede kollektive trafik fastholdes i sit nuværende omfang.
Forslaget faldt efter afstemning. For stemte 1 (Kjeld Lykke), mod stemte 12 (Allan Marouf, Dan Pedersen, David Rønne, Morten Buchwald, Bo Sandberg, Annette Engell, Arvin Kjeldgaard, Steen Reinhold Jeppson, Lartey Godwin Lawson, Niels Erik Andersen, Jóannes Jørgen Gaard, Jan Gebhardt Pedersen), der var 3 der undlod at stemme (Vagn Pedersen, Axel Thrige Laursen, Hanne Melnik).

Der blev derefter stemt om et ændringsforslag fra Hanne Melnik, om at tilføje følgende sidst i afsnittet Nordre Firhavnsgade: Den bør fortsætte med den hidtidige ruteføring gennem hele byen.
Forslaget faldt efter afstemning med 7 stemmer for (Allan Marouf, Bo Sandberg, Vagn Pedersen, Annette Engell, Arvin Kjeldgaard, Kjeld Lykke, Hanne Melnik), 8 stemmer mod (Dan Pedersen, David Rønne, Morten Buchwald, Steen Reinhold Jeppson, Lartey Godwin Lawson, Axel Thrige Laursen, Jóannes Jørgen Gaard, Jan Gebhardt Pedersen), og en der undlod at stemme (Niels Erik Andersen). 

Kjeld Lykke afgav følgende protokolbemærkning og mindretalsudtalelse:

Mindretallet (Kjeld Kristian Lykke) er enig i de fremførte 6 punkter i flertallets høringssvar fra Østerbro Lokaludvalg, men ønsker at tilføje et syvende punkt til høringssvaret lydende således:
7. Der skal ikke ske nogen form for forringelse af busnettet på Østerbro og i resten af København i forbindelse med ibrugtagningen af metro-cityringen.
Det er mindretallets opfattelse, at Københavns Kommune og Movia bør benytte lejligheden til at udbygge den kollektive trafik således, at den mere effektivt og smidigt kan benyttes af alle borgergrupper herunder de ældre og andre svagere medborgere, som ikke umiddelbart vil benytte metro-systemet. Så bevar fuldt ud den overfladeplacerede kollektive trafik.

Til top