Mødedato: 15.12.2021, kl. 18:30
Mødested: Telefonmøde via Teams

Evaluering af projekt Mødesteder for unge

Se alle bilag

Tidligere beslutninger

16. september 2020 drøfter Østerbro Lokaludvalg projektbeskrivelsen og bevilger 49.950 kr. af 2020-puljemidlerne til første fase af projektet "Mødesteder på for unge".

20. januar 2021 drøftede og  besluttede Østerbro Lokaludvalg 2. fase af projekt 'Mødesteder for unge' og bevilgede 84.408 kr. til projektet, med den forudsætning for opsætning af byrumsmøblerne, at der er givet tilladelse til opsætningen fra de relevante myndigheder, herunder for eksempel Teknik- og Miljøforvaltningen og Børne- og Ungdomsforvaltningen. Sekretariatet undersøger, om der er noget juridisk til hinder for, at lokaludvalget bidrager til eller selv opstiller midlertidige byrumsmøbler. 

16. juni 2021 bevilgede Østerbro Lokaludvalg 62.750 kr. til 2. fase 2. del (Krudttønden) af projekt Mødesteder for Unge.

Indstilling

Formanden indstiller,

1. at Østerbro Lokaludvalg drøfter og beslutter evaluering af projekt Mødesteder for Unge

Problemstilling

Østerbro Lokaludvalg har, på foranledning af fagudvalget for Familie, Børn og Unge, gennemført projekt 'Mødesteder for Unge'. Projektet er færdigt og fagudvalget fremlægger her fagudvalgets evaluering for lokaludvalget.

Projektets formål

Projektets formål var at skabe uformelle mødesteder for primært unge, som er offentligt tilgængeligt for alle efter skoletiden. Østerbro Lokaludvalg har anerkendt problemet; at unge mangler mødesteder på Østerbro, og lokaludvalget ville med projektet sætte præg på et mere unge-venlig Østerbro, hvor unge kan udfolde sig og mødes i åbne, lettilgængelige fysiske mødesteder.

Projektidéen stammer fra indsatsen ‘Mødesteder for unge’ i Bydelsplanen Østerbro 2017-2020. Motivationen for projektet var at dække behovet for, at unge kunne mødes uformelt og at gøre Østerbro mere attraktivt for unge. Projektet skulle bidrage med at tilbyde opholdssteder, som ikke er forbeholdt børnefamilier og som bidrager til at skabe fællesskab. Projektet skulle skabe inkluderende og fleksible opholdssteder, som ikke er reguleret. Projektet skulle udvikles efter de unges behov.

 

Løsning

Projektets resultater

  • Der blev bygget to byrumsmøbler på de aftalte steder
  • Der blev inddraget 55 unge i 2. fase 1. del (Heibergskolen)
  • Der blev inddraget 12 unge i 2. fase 2. del (Krudttønden)
  • Projektlederen fra AIM-Byliv fandt ekstern finansiering fra Sharing Copenhagen på 20.000 kr. (eks. moms) til projektet

Øvrige resultater: Som afledt projekt af 2. fase 1. del (Heibergskolen), blev der gennemført et begrønningsprojekt af projektlederen og Heibergskolen. Der er opnået ny praksisviden om hvordan man bedst kan nå de unge, og hvad man skal være opmærksom på i planlægningsfasen.

Opfølgning

  • Projekterne er formidlet via lokaludvalgets hjemmeside og Facebook
  • Drift og vedligehold på de eksisterende møbler ligger hos hhv. Heibergskolen og Krudttønden. På den måde er projektet afsluttet for lokaludvalgets vedkommende.
  • Praksiserfaringerne med ungeinddragelse kan, sammen med den opnåede viden fra lokaludvalgets ungekonference, gennemført 15. oktober 2021, indgå i eventuelt inddragelsesarbejde omkring unge i fremtiden. Det kunne f.eks. være i forbindelse med lokaludvalgets arbejde med ny bydelsplan i 2022-23.

For uddybning se bilag 1.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser for lokaludvalget.

Videre proces

Projektet er afsluttet. erfaringer fra projektet kan indgå i det fremadrettede arbejde for lokaludvaget f.eks. med bydelsplan.

Beslutning

Indstillingen blev tiltrådt uden afstemning. 

Finn Kristiansen foreslog, at der blev skrevet en artikel til lokalavisen, der skal formidle projektets resultater til borgerne på Østerbro.

Til top