Mødedato: 13.10.2021, kl. 18:30
Mødested: Nabo Østerbro, Vibenshave, Nyborggade 9, 2100 København Ø

Nyt fra fagudvalgene

Indstilling

Formanden indstiller at,

1) At Østerbro Lokaludvalg drøfter og tager orientering fra fagudvalgene til efterretning

 

Problemstilling

Familie, Børn og Unge + Kultur, Fritid og Idræt: 

Den 28. september blev der afholdt fælles ad-hoc møde for fagudvalgene for familie, børn og unge samt kultur, fritid og idræt og byplan, miljø og teknik.

På mødet deltog en repræsentant fra By & havn, som havde henvendt sig til sekretariatet, for at give lokaludvalget en mulighed for at danne sig et overblik over projektet ”Udvikling af Byrum til Piger” og komme med inputs til dette.

Under Metroens højbane, mellem Nordhavn metrostation og Orientkaj Metrostation, har By & Havn udpeget et areal på ca. 1500 m2, som skal være attraktivt byrum for unge i aldersgruppen 14-16 år, med særlig fokus på målgruppen af unge piger. I aktive byrum overses denne gruppe ofte, idet der ofte laves fx skatebaner, som hovedsageligt anvendes af drenge.

By & Havn står bag projektet, og har outsourcet inddragelsesprocessen til BARK, som dermed står for bruger-undersøgelser og inddragelse. 2 pigegrupper fra Copenhagen International School og Randersgade Skole er udvalgt som respondenter, og de har været på gåture med de tilknyttede researchers. Her har man forsøgt at kortlægge deres præferencer i forhold til, hvor de kan lide at opholde sig samt hvor de ikke kan lide at opholde sig. Senere i oktober skal der være en co-creation workshop, hvor disse indsigter skal omsættes til konkrete idéer til byrummet.

På mødet fik de fremmødte fagudvalgsrepræsentanter en god snak med By & Havns repræsentant, som gerne fortsat vil have en god dialog omkring projektet fra starten, og skabe lokal forankring.

Det blev besluttet at By & Havn henvender sig hos lokaludvalget med datoerne for denne workshop. Enkelte lokaludvalgsmedlemmer kan få lov at følge workshoppen, hvis der er interesse for dette. Det skal dog understreges, at det er vigtigt, der ikke kommer for mange LU-medlemmer, da det kan have indflydelse på respondenternes adfærd og holdninger, hvis de føler sig ”overvåget” under workshoppen, og dermed ikke kan agere naturligt.

 

Byplan, miljø og teknik

Carl Nielsens Allé

På fagudvalgets møde 30. september blev der fra Teknik- og Miljøforvaltningen givet en status på skybruds-/byrumsprojektet på Carl Nielsens Allé.

Projektet består af etablering af et grønt rekreativt område midt på pladsen samt etablering af erstatnings- og ekstra parkeringspladser på Johan Svendsensvej. P-pladserne er allerede etableret, men på grund af forskellige forhold, har den øvrige del af projektet været sat i bero. Da projektet har været berosat så længe, er det nødvendigt at lave et nyt udbud for projektet og formentlig også at skulle finde flere midler for at dække omkostningerne. Teknik- og Miljøforvaltningen satser på at kunne gå i jorden i foråret 2022 og klar til indvielse af pladsen ultimo 2022.

Forvaltningen meddeler, at der på dette tidspunkt i processen ikke er muligt at indhente og indarbejde nye ideer, men at forvaltningen gerne i samarbejde med lokaludvalget vil informere om projektet fx gennem plancher i byrummet, når tidsplanen ligger fast.

 

Lokalplanforslag Lyngbyvej 100

Fagudvalget har fastlagt et møde mellem Teknik- og Miljøforvaltningens byplanafdeling og bygherren torsdag den 4. november kl. 16-17, hvor de nyeste tegninger præsenteres. Lokaludvalget får mulighed for at kommentere på forslaget i forbindelse med ordinært møde 17. november.

Der forventes en offentlig høring af lokalplanforslaget marts-maj 2022.

 

Beslutning

Indstillingen blev taget til efterretning
Til top