Mødedato: 30.10.2001, kl. 15:00

Forslag til lokalplan "Bastiansminde" med tilhørende forslag til tillæg til Kommuneplan 2001 (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)

Forslag til lokalplan "Bastiansminde" med tilhørende forslag til tillæg til Kommuneplan 2001 (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)

for mødet «MDAT» kl

Økonomiudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 30. oktober 2001


J.nr. ØU 284/2001

16. Forslag til lokalplan "Bastiansminde" med tilhørende forslag til tillæg til Kommuneplan 2001 (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)

INDSTILLING OG BESLUTNING

Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at forslag til lokalplan "Bastiansminde" for området begrænset af Englandsvej, Sundbyvestervej, Røde Mellemvej og en linie over ejendommene matr.nr. 2339, 1745 og 2306 Sundbyvester, København, langs disses sydskel vedtages med henblik på offentliggørelse

at indsigelsesfristen fastsættes til 2 måneder

at offentliggørelsen annonceres i områdets lokalaviser

at vedtage den foreslåede dialogstrategi bestående af en hjemmeside for planen, en lokal udstilling samt et borgermøde

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler,

at det til ovennævnte lokalplanforslag hørende forslag til tillæg til Kommuneplan 1997 vedtages med henblik på fælles offentliggørelse

at indsigelsesfristen fastsættes til 2 måneder

at offentliggørelsen annonceres i områdets lokalaviser

at vedtage den foreslåede dialogstrategi bestående af en hjemmeside for planen, en lokal udstilling samt et borgermøde

Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 3. oktober 2001

Anbefalet, idet dog den maksimale bebyggelsesprocent på de enkelte lodder fastsættes til 30, dog med en minimum boligstørrelse på 80 m2.

 

Økonomiudvalgets beslutning: Anbefalet.

 

Behandling: Til Borgerrepræsentationen.

RESUME

Andelsforeningen Bastiansminde har fremsat ønske om tilvejebringelse af lokalplan for foreningens område med henblik på lovliggørelse af anvendelsen af det oprindelige kolonihaveområde til helårsboliger i strid med den gældende sommerhusdeklaration. Spørgsmålet om lokalplan er drøftet på flere møder i Bygge- og Teknikudvalget, således den 30. september 1998 (BTU 283/98), den 20. januar 1999 (BTU 19/99) og den 28. november 2000 (BTU 547/2000). Det er i denne forbindelse tilkendegivet som en klar forudsætning, at en plan for gennemførelse af brandsikring af haveforeningens bebyggelse er en forudsætning for tilvejebringelse af lokalplanforslaget.

Bygge- og Teknikforvaltningen har løbende været i kontakt med foreningens bestyrelse, og der er nu tilvejebragt en plan for brandsikring husene imellem, som er principgodkendt af forvaltningen, og som bestyrelsen forventer vil være gennemført over en periode afsluttet senest den 1. oktober 2002. På en ekstraordinær generalforsamling den 23. september 2001 vedtog foreningen en vedtægtsændring om, hvorledes beboerne skal fordele udgiften til brandsikring imellem sig, således at udgiften til brandsikring fordeles ligeligt mellem ejerne af de indbyrdes berørte bygninger, uanset hvilken bygning arbejdet gennemføres på.

Det foreliggende lokalplanforslag, der i det væsentligste er tiltrådt af andelsforeningens bestyrelse, aflyser sommerhusdeklarationen og formaliserer anvendelsen til helårsboliger i overensstemmelse med Kommuneplan 1997 og forslag til Kommuneplan 2001. De bebyggelsesregulerende bestemmelser giver mulighed for, at der opføres bebyggelse tættere end normalt i villakvarterer dog under iagttagelse af byggelovgivningens bestemmelser om forebyggelse af brandsmitte, og i øvrigt således at maksimal bebyggelsesprocent 40 er overholdt for området som helhed. Den nuværende bebyggelsesprocent er ca. 30. Medvirkende til tætheden er de meget smalle adgangsveje, langs hvilke der fastlægges bebyggelsesregulerende byggelinier for at opretholde det grønne præg. Bestemmelserne, der muliggør beboelsesbygninger på 80 – 120 m2, afhængig af lodstørrelsen, gælder ved nybyggeri, mens lovliggørelse af e ksisterende bebyggelse skal finde sted i forhold til den på opførelsestidspunktet gældende byggelovgivning.

Det tilhørende forslag til tillæg til Kommuneplan 1997 overfører et ca. 2 m bredt areal fra et tilgrænsende kommunalt O2-område til Bastiansmindes B1*-område, idet arealet allerede er inddraget i haveforeningen. Dette er ikke formaliseret, og det vil være en forudsætning for endelig vedtagelse af forslaget, at foreningen erhverver arealet.

 

Til top