Mødedato: 30.10.2001, kl. 15:00

Idrætspolitisk redegørelse 2001: Økonomiudvalgets høringssvar

Idrætspolitisk redegørelse 2001: Økonomiudvalgets høringssvar

for mødet «MDAT» kl

Økonomiudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde tirsdag den 30. oktober 2001

 

 

J.nr. ØU 288/2001

 

5. Idrætspolitisk redegørelse 2001: Økonomiudvalgets høringssvar

 

INDSTILLING

Økonomiforvaltningen indstiller,

at Økonomiudvalget ingen bemærkninger har til at nærværende redegørelse godkendes, idet de i redegørelsen opstillede økonomiske udgifter i forbindelse med handlingsplanen og facilitetslisten forudsæt- tes afholdt inden for den budgetramme, som Borgerrepræsentationen beslutter for Kultur- og Fritidsudvalget

 

RESUME

Kultur- og Fritidsudvalget har på mødet d. 30. august 2001 drøftet indstillingen vedrørende idrætspolitisk redegørelse 2001 (KFU 296/2001).

Kultur- og Fritidsudvalget har besluttet at sende idrætspolitisk redegørelse 2001 i høring. Høringsfristen er d. 12. oktober 2001.

Økonomiforvaltningen har udarbejdet et foreløbigt høringssvar, som er sendt til Kultur- og Fritidsforvaltningen d. 12. oktober 2001.

Økonomiforvaltningens foreløbige høringssvar er betinget af Økonomiudvalgets tilslutning til forvaltningens indstilling.

Idrætspolitisk redegørelse 2001 indeholder bl.a. en facilitetsliste med anbefalinger til nye idrætsanlæg samt gennemgribende renoveringer af eksisterende anlæg.

Udgifterne forbundet med etablering af nye anlæg samt renovering af de eksisterende anlæg er på samlet 282,6 mill. kr. fordelt med 233 mill. kr. til etablering af nye anlæg samt 49,6 mill. kr. til renovering af eksisterende anlæg.

SAGSBESKRIVELSE

Kultur- og Fritidsudvalget har på mødet d. 30. august 2001 drøftet indstillingen vedrørende idrætspolitisk redegørelse 2001 (KFU 296/2001).

Kultur- og Fritidsudvalget har besluttet at sende idrætspolitisk redegørelse 2001 i høring i KI, KUC, DIF København, DGI København, DFIF København, Folkeoplysningsudvalget, Idrætssamvirkerne, forsøgsbydelene og samtlige kommunens udvalg. Høringsfristen er d. 12. oktober 2001.

Økonomiforvaltningen har udarbejdet et foreløbigt høringssvar, som er sendt til Kultur- og Fritidsforvaltningen d. 12. oktober 2001.

Økonomiforvaltningens foreløbige høringssvar er betinget af Økonomiudvalgets tilslutning til forvaltningens indstilling.

Idrætspolitisk redegørelse 2001 beskriver følgende punkter (jf. bilag 1):

  • Status på idrætspolitiske redegørelser fra 1998 til 2001
  • Københavnernes idrætsdeltagelse
  • Idrætspolitiske målsætninger for 2001 til 2003
  • Udvikling af Københavns idrætsfaciliteter

Hovedmålsætningen for idrætslivet i Københavns Kommune er at sikre en hensigtsmæssig og koordineret udvikling af idrætsaktiviteter samt idrætsfaciliteter til gavn for så mange københavnere som muligt.

Idrætspolitisk redegørelse 2001 indeholder en facilitetsliste med anbefalinger til nye idrætsanlæg samt gennemgribende renoveringer af eksisterende anlæg.

Udgifterne forbundet med ny anlæg samt renovering af de eksisterende anlæg er samlet på 282,6 mill. kr. fordelt med 233 mill. kr. til etablering af nye anlæg samt 49,6 mill. kr. til renovering af eksisterende anlæg.

Nye idrætsanlæg

Listen med anbefalinger til nye anlæg er inddelt i liste A og B, hvor liste A har højeste prioritet. Etableringsomkostningerne forbundet med liste A og B er på samlet 233 mill. kr.

Liste A indeholder følgende forslag:

  • Opførelse af en idrætshal på Holmen (beløbet kendes ikke)
  • Udbygning af Sundbyøsterhallen (36,0 mill. kr.)
  • Permanent overdækning af Fælledbadet (8,0 mill. kr.)
  • Idræts- og kulturhus i Prøvehallen (19,0 mill. kr.)
  • Idrætsfaciliteter i tilknytning til Lundehusskolen (beløbet kendes ikke)
  • Betonrenovering af Vanløse tribune samt nyetablering af hal (32,0 mill. kr.)
  • Kultur- og ativitetspark ved Nørrebrohallen (14,0 mill. kr.)
  • Overdækning af Bellahøj Friluftsbad (125 mill. kr.)
  • Indendørs skaterfaciliteter (beløbet kendes ikke)
  • Renovering af skolernes i alt 23 fodboldbaner (beløbet kendes ikke)

Udgifterne forbundet med liste A er på samlet 214 mill. kr. Herudover skal medregnes udgifter på projekter, hvor udgifterne endnu ikke kendes.

Liste B indeholder følgende forslag:

  • Etablering af trænings- og klublokale i Hillerødgade (0,2 mill. kr.)
  • Skyde- og kartinganlæg (beløbet kendes ikke)
  • Overdækning af Bavnehøj Friluftsbad (4,0 mill. kr.)
  • Service- og cafeteriabygning på Kløvermarkens Idrætsanlæg (4,0 mill. kr.)
  • Udvidelse af Sundby Bad med går- og cafemiljø (1,5 mill. kr.)
  • Indre By Medborgerhus - squashbaner (0,7 mill. kr.)
  • Multibane på Ryparkens Idrætsanlæg (3,0 mill. kr.)
  • Cricket og petanque på Bavnehøj Idrætsanlæg (0,3 mill. kr.)
  • Udvidelse af Emdrup Bad med styrketræningslokale og cafeteriafaciliteter (4,0 mill. kr.)
  • Anlæggelse af Fasanbane, mm. på Københavns Skyttecenter (0,8 mill. kr.)

Udgifterne forbundet med liste B er på samlet 18,5 mill. kr. Herudover skal medregnes udgifter på projekter, hvor udgifterne endnu ikke kendes.

Gennemgribende renoveringer

Det anbefales, at der i de kommende år udføres renoveringarbejde på kommunens idrætsanlæg ud fra følgende liste:

  • Svømmeanlæggene i København - fortsat renovering (24,0 mill. kr. pr. år)
  • Østerbro Stadion – renovering af atletikstadion (9,0 mill. kr.)
  • Østerbro Stadion – betonrenovering af tribune (3,1 mill. kr.)
  • Sundby Idrætspark – betonrenovering af tribune, mm. (11,2 mill. kr.)
  • Nørrebrohallen – udbedring af gulv (2,3 mill. kr.)

Udgifter til renovering er samlet på 49,6 mill. kr., herunder 24 mill. kr. årligt til renovering af svømmeanlæggene i Københavns Kommune.

ØKONOMI

I forbindelse med vedtagelsen af budget 2002 har parterne tiltrådt en budgetaftale d. 28. august 2001. Denne budgetaftale indeholder bl.a. følgende vedrørende idrætsområdet:

"For at København fortsat skal være en attraktiv by at bo i med ordentlige muligheder for kommunens idrætsudøvere, er det vigtigt, at kommunen prioriterer dette område. I den idrætspolitiske redegørelse lægges der blandt andet vægt på kvaliteten af kommunens idrætsanlæg for kommunens borgere.

I budgettet for 2001 var der enighed om at afsætte en pulje på 30 mill. kr. til forbedring af kultur- og idrætsfaciliteterne i København. Puljen er videreført i 2002 med i alt 10 mill. kr.

For at sikre en høj kvalitet af idrætsanlæg for byens borgere er der behov for nybyggeri såvel som en fortsat renovering af de eksisterende anlæg.

Udover de 10 mill. kr., som er afsat i budgettet i 2002 afsætter parterne yderligere 30 mill. kr. i 2002 til idrætslivet i København, således at den samlede idrætspulje er 40 mill. kr. i 2002.

Puljen skal bl.a. bruges til ny organisation i KI/KUC herunder etablering af en IT-portal på idræts- og fritidsområdet, etablering af kommende skaterhal, etablering af den første bademulighed i havnen, bevægelsesklare områder samt til drift af en skøjtebane i forlængelse af etableringen af denne på Genforeningspladsen i indeværende år.

Puljen udmøntes af Kultur- og Fritidsudvalget."

På den baggrund indstiller Økonomiforvaltningen

at Økonomiudvalget ingen bemærkninger har til at nærværende redegørelse godkendes, idet de i redegørelsen opstillede økonomiske udgifter i forbindelse med handlingsplanen og facilitetslisten forudsæt- tes afholdt inden for den budgetramme, som Borgerrepræsentationen beslutter for Kultur- og Fritidsudvalget.

 

ANDRE KONSEKVENSER

-

HØRING

-

BILAG

Bilag 1: Idrætspolitisk redegørelse 2001

 

 

 

Erik Jacobsen

/

Bjarne Winge

Til top