Mødedato: 30.05.2000, kl. 15:00

Godkendelse af revideret helhedsplan for Rødkilde Skole samt kapitalbevilling til nødvendig projektering mv. som led i helhedsplanen. (Uddannelses- og Ungdomsudvalget)

Godkendelse af revideret helhedsplan for Rødkilde Skole samt kapitalbevilling til nødvendig projektering mv. som led i helhedsplanen. (Uddannelses- og Ungdomsudvalget)

for mødet «MDAT» kl

Økonomiudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde tirsdag den 30. maj 2000

 

 

J.nr. ØU 162/2000

 

30. Godkendelse af revideret helhedsplan for Rødkilde Skole samt kapitalbevilling til nødvendig projektering mv. som led i helhedsplanen. (Uddannelses- og Ungdomsudvalget)

 

INDSTILLING

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses og Ungdomsudvalget, at udvalget over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen indstiller,

at den udarbejdede helhedsplan for udbygning af Rødkilde Skole fra 2 til 4 spor inkl. samtænkt udbygning af Fritidshjemmet "Rødkilden" tages til efterretning

at der under forudsætning af en godkendelse af helhedsplanen gives en kapitalbevilling på i alt 5.000.000 kr. til nødvendig projektering i år 2000

at der gives en kapitalbevilling på i alt 365.000 kr. til midlertidig kapacitetsafhjælpning på skolen

at der med henblik på sikring af pladsgarantien til skolen gives en kapitalbevilling på i alt 948.000 kr. til midlertidig udvidelse af Fritidshjemmet "Rødkilden" med i alt 30 pladser

 

Uddannelses- og Ungdomsudvalgets beslutning i mødet den 10. maj 2000

Udvalget tiltrådte forvaltningens indstillinger.

Per Bregengaard, Morten Kabell og Charlotte Wieth-Klitgaard havde følgende bemærkning:

Det er Ø og F's opfattelse, at det planlagte byggeri kan tilpasses således, at "Rødkilden" kan fungere som fritidshjem i den integrerede løsning."

Louise Frevert og Aage Pedersen havde følgende bemærkning:

"Dansk Folkeparti synes, det er betænkeligt, at det nuværende forslag er blevet 23 millioner dyrere end det tidligere forslag, og at pengene så skal tages fra den samlede ramme. Dvs. at andre planer ganske givet enten må vente eller gå i vasken"

ØKONOMIFORVALTNINGENS INDSTILLING

Økonomiforvaltningen indstiller,

at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

"Økonomiudvalget har ingen indvendinger mod at nærværende forslag søges gennemført."

RESUME

På baggrund af uenighed mellem Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen og Rødkilde Skole og Fritidshjemmet "Rødkilden" om grundlaget for en udbygning af skole og fritidshjem samt kritik af sagsforløbet fremlagde forvaltningen den 26. maj 1999 en redegørelse for sagen med indstilling om, at forvaltningens forslag om en integreret udbygning af skole og fritidshjem af Uddannelses- og Ungdomsudvalget blev godkendt som grundlag for den videre udbygning.

Efter høring af Rødkilde Skole og Fritidshjemmet "Rødkilden" behandlede udvalget igen sagen den 18. august 1999, hvor den blev udsat. Sagen blev behandlet på udvalgsmødet den 22. september 1999, hvor udvalget tiltrådte et forslag fra Karen A. Schmidt (A) om:

"at skole og fritidshjem (Byggeudvalg) indkaldes til en ny drøftelse, hvor udgangspunktet for en ny tegning af udvidelsen er, at Handleplan 99 mod Bellahøjvej opretholdes (finger 1. skubbes opad) og, at der derudover laves en indskolingsgård (finger 2. vendes 90 grader). På denne måde sikres en bedre sammenhæng i udbygningen, og udearealerne sikres bedst muligt."

Med beslutningen bortfaldt forvaltningens forslag.

På baggrund af udvalgets beslutning, tog forvaltningen initiativ til, at der i samarbejde med de to institutionsledere blev udarbejdet et revideret grundlag for en helhedsplan for en samtænkt udbygning af skole og fritidshjem baseret på en udvidelse af skolen med 2 spor og en udvidelse af fritidshjemmet med 5 grupper svarende til i alt 110 pladser.

Oplægget blev forelagt de 2 bestyrelser på et fællesmøde den 4. januar 2000, hvor det blev godkendt med meget stor opbakning. På baggrund heraf blev det egentlige arbejde med udarbejdelse af en ny helhedsplan iværksat med nedsættelse af et fælles byggeudvalg. Dette arbejde er resulteret i den nu fremlagte helhedsplan, som der er opnået stor enighed om parterne imellem.

En gennemførelse af denne helhedsplan vil gøre Rødkilde Skole til en moderne 4- sporet skole med integreret fritidsordning med i alt 198 pladser. Indtil regelsættet vedr. fritidsordninger (KKFO'er) er på plads, fortsætter Fritidshjemmet "Rødkilden" (inkl. de midlertidige pladser) efter de gældende regler for fritidshjem.

Der er i forhold til det tidligere (af udvalget afviste) forslag til udbygning tale om et mere omfattende og mere kompliceret byggeri, hvilket har medført en væsentlig forøgelse af anlægsudgifterne til i alt 75,7 mill. kr. En gennemførelse af byggeriet vil samtidig ifølge Plandirektoratet p.g.a beliggenheden og byggeriets omfang, kræve, at der udarbejdes lokalplan for området.

Det var oprindelig planlagt, at udbygningen af skole mv. skulle være påbegyndt i 1999. Som følge af den allerede konstaterede vækst i elevtallet kombineret med den forsinkelse af udbygningen, der er opstået som følge af den tid, der er medgået til at afklare grundlaget for udbygningen, er der derfor behov for så hurtigt som muligt at påbegynde den videre udbygning. Under forudsætning af en godkendelse af helhedsplanen søges der derfor om en kapitalbevilling på i alt 5,0 mill. kr. til den nødvendige projektering i 2000.

Samtidig er det nødvendigt midlertidigt at løse såvel skolens som fritidshjemmets akutte kapacitetsproblemer. På den baggrund søges om i alt 0,365 mill. kr. til midlertidig løsning af kapacitetsproblemerne på skolen og 0,948 mill. kr. til midlertidig løsning af fritidshjemmets kapacitetsproblemer ved opstilling af pavilloner på skolens grund.

SAGSBESKRIVELSE

Rødkilde Skole indgik oprindelig i Handleplan 96 med henblik på en udvidelse fra 2 til 3 spor. Under realiseringen af helhedsplanen viste fornyede prognoser for elevtilgangen til skolen, at der i stedet for en 3-sporet skole var behov for at udbygge skolen til en 4-sporet skole.

Som led i Handleplan 99 blev der derfor udarbejdet en ny helhedsplan med en udbygning af skolen til 4 spor. Et væsentligt led i kapacitetsforøgelsen på skolen var en udvidelse af den eksisterende fløj mod Bellahøjvej med en tilbygning/forlængelse i 4 etager indeholdende basislokaler og faglokaler. Der var ikke i planen regnet med udvidelse af det eksisterende fritidshjem "Rødkilden", der er placeret i enden af skolens fløj mod Rødkildevej.

Under projekteringen primo 1999 af tilbygningen viste prognoserne på fritidshjemsområdet imidlertid, at der også var behov for en udvidelse af antallet af fritidshjemspladser for at kunne sikre pladsgarantien til skolen. Samtidig var der i Borgerrepræsentationen i oktober 1998 som led i budgetforliget for 1999 truffet beslutning om, at den fremtidige udbygning af skoler og fritidshjem skulle ske i en samtænkt udbygning, og Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen blev i den forbindelse pålagt at udarbejde og fremlægge principper for en sådan samtænkning.

Forvaltningen valgte på den baggrund at standse projekteringen af skolens helhedsplan med henblik på at indarbejde en udvidelse af fritidshjemspladser i planen. På baggrund af Borgerrepræsentationens principbeslutning om samtænkning, tog forvaltningen ved revisionen af planen udgangspunkt i en samtænkt udbygning af skole og fritidshjem.

Såvel princippet om samtænkning som de konkret fremlagte forslag til udbygningsmuligheder mødte imidlertid så stor modstand på både Rødkilde Skole og Fritidshjemmet "Rødkilden", at forvaltningen på udvalgsmødet den 26. maj 1999 valgte at fremlægge en redegørelse for situationen for Uddannelses- og Ungdomsudvalget med anmodning om, at udvalget godkendte forvaltningens model for udbygning, som udgangspunkt for det videre arbejde. Det blev samtidig foreslået, at forslaget blev sendt til høring på skolen og fritidshjemmet.

Forvaltningens forslag var baseret på en udvidelse af de 2 indskolingsfløje inkl. en integreret udbygning med en fritidsordning med i alt 132 pladser, hvoraf de 88 pladser erstattede de eksisterende fritidshjemspladser i Rødkilden, idet det var forudsat, at fritidshjemmet indgik i den nye fritidsordning. Løsningen betød samtidig, at de eksisterende fritidshjemsbygninger blev ledige til andre formål.

Efter høring af skolen og fritidshjemmet, der fortsat var meget afvisende såvel over for principperne om samtænkning som den foreslåede udbygningsmodel, blev redegørelsen fremlagt for udvalget igen på mødet den 18. august 1999, hvor sagen imidlertid blev udsat.

Først på mødet den 22. september 1999 blev sagen behandlet, og udvalget tiltrådte et forslag fra Karen A. Schmidt (A) om:

"at skole og fritidshjem (Byggeudvalg) indkaldes til en ny drøftelse, hvor udgangspunktet for en ny tegning af udvidelsen er, at Handleplan 99 mod Bellahøjvej opretholdes (finger 1. skubbes opad) og, at der derudover laves en indskolingsgård (finger 2. vendes 90 grader). På denne måde sikres en bedre sammenhæng i udbygningen, og udearealerne sikres bedst muligt."

Dermed bortfaldt forvaltningens forslag.

Arbejdet med den nye helhedsplan

På baggrund af udvalgets beslutning kombineret med det hidtidige sagsforløb var det forvaltningens vurdering, at det for at nå et tilfredsstillende resultat var nødvendigt i forhold til samarbejdspartnerne på Rødkilde Skole og i Fritidshjemmet "Rødkilden" at få visket tavlen ren.

Forvaltningen anmodede derfor de 2 ledere om sammen med forvaltningen at udarbejde grundlaget for en ny helhedsplan for en udbygning af skole og fritidshjem. Samtidig foreslog forvaltningen, at der for at markere ønsket om en ny start på arbejdet med en plan for udbygning blev skiftet rådgiver og projektleder på opgaven.

Målet var at udarbejde et fælles grundlag og en analyse af forskellige udbygningsmuligheder, som kunne præsenteres for bestyrelserne for henholdsvis skole og fritidshjem med henblik på igangsætning af en egentlig helhedsplansproces med nedsættelse af et fælles byggeudvalg.

Udgangspunktet for arbejdet var:

  • Uddannelses- og Ungdomsudvalgets beslutning den 22. september 1999
  • En udbygning af skolen fra 2 til 4 spor
  • "Rødkilden" bevares, men indgår i en samtænkt udbygning af kapaciteten i fritidsordningen med i alt 5 grupper
  • Der etableres morgenåbning på skolen

Som pædagogisk udgangspunkt for arbejdet fsv. angik udbygning af skolen og samtænkning, pegede de 2 ledere bl.a. på programmet for den nye skole på Skoleholdervej.

Efter et intenst og meget konstruktivt samarbejde mellem de 2 ledere, forvaltningen og de nye rådgivere på sagen blev et fælles oplæg med en analyse af forskellige udbygningsmuligheder præsenteret for de 2 bestyrelser på et fællesmøde den 4. januar 2000. På mødet var der meget positiv opbakning til det fremlagte materiale, og der var stor tilslutning til den foretrukne model for udbygning af skole og fritidshjem (jf. de vedlagte udtalelser fra de 2 bestyrelser (bilag 1 + 2).

Det blev på den baggrund besluttet at nedsætte et byggeudvalg med henblik på udarbejdelse af en ny helhedsplan.

Den nye helhedsplan

Arbejdet med en ny helhedsplan i byggeudvalget har været præget af konstruktiv dialog, engagement og stor vilje til samarbejde.

I den nu foreliggende helhedsplan er det lykkedes – på trods af tekniske og bygningsmæssige vanskelige forudsætninger – at få lavet et forslag til udbygning af Rødkilde Skole inkl. samtænkt fritidsordning, hvor der skabes gode og velfungerende rammer for skole og fritidsordning, hvor:

  • de kapacitetsmæssige forudsætninger mv. er opfyldt
  • der skabes sammenhæng mellem hovedfløjen mod Bellahøjvej, fløjen mod Rødkildevej og de mellemliggende indskolingsfløje, der udbygges med værksteder og andre fællesfunktioner for skole og fritidsordning
  • sammenhængen skabes med en tværbygning, der primært rummer baser for fritidsordningen centralt placeret i forhold til indskolingen
  • der skabes sammenhængende fysiske og pædagogiske rammer for en fremtidig fælles udvikling af skole og fritidsordning
  • der etableres en samlet fælles administration og et samlet personaleområde for skole og fritidsordning
  • der etableres en ny 4-etages fløj mod Bellahøjvej indeholdende faglokaler (stueetage), pædagogisk servicecenter (1. sal) og basislokaler for skolen (2. og 3. sal)
  • skolens faglokaler inkl. hjemkundskab samles i stueetagen omkring et centralt beliggende skoletorv (overdækket, dobbelthøjt rum) mellem den nye fløj mod Bellahøjvej og den nærmeste indskolingsfløj
  • der centralt i tilknytning til hovedindgang og skoletorv etableres en elevator, hvorved store dele af skolen gøres tilgængelige for bevægelseshæmmede
  • der etableres et fælles "morgenåbningsområde" i stueetagen – centralt i forhold til hovedindgang, skoletorv, hjemkundskabslokale og indskoling
  • skolens (inkl. fritidsordning) forskellige funktioner er placeret logisk og hensigtsmæssigt i forhold til hinanden
  • indgrebet i skolens friarealer er reduceret mest muligt, bl.a ved at bygge en ny tværbygning og nedrive den eksisterende indeholdende bl.a. gårdtoiletter, depotrum for skolebetjent, forbindelsesgange mv.
  • der i forbindelse med indskoling og fritidsordning indrettes de nødvendige friarealer
  • det er lykkedes at fastholde skolens karakteristiske og markante arkitektoniske hovedudtryk og - struktur, - trods tilbygning af mere end 3.900 m2

Løsningen er baseret på, at Fritidshjemmet "Rødkilden" indgår i en samlet fritidsordning (KKFO) på Rødkilde Skole. Indtil et regelsæt for KKFO'er er vedtaget vil "Rødkilden" inkl. midlertidige pladser fungere efter gældende regler for fritidshjem.

Institutionen/fritidsordningen på Rødkilde Skole vil efter en realisering af helhedsplanen omfatte i alt 9 grupper svarende til 198 børn – svarende til ca. halvdelen af børnene i indskolingen. Den anden halvdel af børnene vil gå i det selvejende fritidshjem Bellahøj Fritidscenter, Bellahøjvej 42 B.

Løsningen betyder, at Fritidshjemmet Borups Allé 261 og det selvejende fritidshjem Hegnshusene, Hegnshusene 9 A, der hver har en gruppe børn tilknyttet Rødkilde Skole på sigt ikke skal betjene denne skole. Pladserne i Hegnshusene vil i stedet blive knyttet til Brønshøj Skole (som institutionen i forvejen betjener). Der er ikke truffet beslutning om, hvad den ledige kapacitet på Borups Allé 261 skal benyttes til.

Den væsentlige arealmæssige udvidelse af skolen, som helhedsplanen forudsætter, kombineret med den centrale beliggenhed for enden af "Bellahøjmarken" og en placering mellem de to markante boligbebyggelser "Højhusene på Bellahøj" og "Bakkehusene" har medført, at Plandirektoratet har meddelt, at en gennemførelse af helhedsplanen først kan ske efter udarbejdelse af en lokalplan for området.

Forsinkelserne i skolens udbygning, dels som følge af behovet for indpasning af fritidshjemspladser, dels som følge af den medgåede tid til afklaring af grundlaget for en ny helhedsplan og derefter til udarbejdelse af selve planen vil dermed yderligere forøges.

For at reducere forsinkelsen som følge af lokalplankravet mest muligt foreslås det derfor, at projekteringen af udbygningen baseret på den foreliggende helhedsplan ikke afventer lokalplanen, men påbegyndes så snart en kapitalbevillingen hertil er tiltrådt.

I forbindelse med udvidelsen af skolen er der taget højde for evt. krav om indretning af yderligere parkeringspladser. Disse foreslås indrettet på den "lukkede" del af Godthåbsvej vest for skolen. Løsningen vil i givet fald blive drøftet nærmere med Plan- og Vejmyndighederne i forbindelse med det fortsatte arbejde med helhedsplanen.

Helhedsplanens anlægsøkonomi og etapedeling

Den foreliggende handlingsplan indebærer et omfattende nybyggeri på i alt ca. 3900 m2 kombineret med nedrivning af den eksisterende tværbygning. Samtidig er der tale om et kompliceret byggeri, dels på grund af den relativt store terrænforskel, dels på grund af sammenkoblingen med de eks. bygninger og dels på grund af kravene om indpasninger i den særlige arkitektur.

På den baggrund kan anlægsudgifterne til den foreliggende handlingsplan opgøres til i alt 75,7 mill. kr. inkl. inventar (ekskl. undervisningsmidler), indretning af friarealer samt parkeringspladser. Hertil kommer nødvendige udgifter til anskaffelse af supplerende undervisningsmidler, som det ikke pt. har været muligt at opgøre. Beløbet vil senere blive søgt i forbindelse med en anlægsbevilling som led i en udvidelse af skolen.

Til sammenligning kan det oplyses, at udbygningen af Lundehusskolen fra 2 til 4 spor med en nogenlunde tilsvarende grad af nybyggeri inkl. tilhørende fritidsordning (med i alt 88 pladser) i forbindelse med Handleplan 2000, er opgjort til i alt 79,8 mill. kr.

I den tidligere helhedsplan for Rødkilde Skole for en udbygning fra 2 til 4 spor men ekskl. fritidshjemspladser (HP 99), var den samlede anlægsøkonomi opgjort til i alt 38,5 mill. kr.

Lægges hertil udgifter til etablering af 110 fritidshjemspladser samt udgifter til parkeringspladser, indretning af friarealer, sikringsrum mm. fås en samlet udgiftsforøgelse i den nye plan i forhold til den tidligere på i alt ca. 23 mill. kr.

Ca. 2/3 dele af udgiftsforøgelsen skyldes etableringen af et skoletorv inkl. areal til morgenåbning, flytning af hjemkundskabslokale (af hensyn til ønsket om at samle faglokalerne samt placere lokalet centralt i forhold til skoletorv og morgenåbning) samt det relativt komplicerede byggeri på tværs af fløjene (dels for at binde de eksisterende fløje sammen, dels for at spare friareal) inkl. nedrivning af den eksisterende tværbygning samt erstatning af eks. gårdtoiletter mm.

De resterende ca. 1/3 af merudgifterne skyldes dels en anslået lidt højere kvadratmeterpris end i den oprindelige helhedssplan, dels at det i den nye plan er nødvendigt (bl.a. pga. byggeriet på tværs af de eksisterende fløje) med ombygning af større dele af den eksisterende skole.

Etape

2000

2001

2002

2003

1.

forprojekt,

hovedprojekt 1. etape

udv. af hovedfløj

Færdiggørelse hovedfløj

 

2.

 

hovedprojekt tværbygning

Færdiggørelse tværfløj

 

3.

 

hovedprojekt ombygn. eks.

Omb. af eks.

Færdiggørelse af omb. af eks.

4.

   

Hovedprojekt udeareal

Udeareal

Anlægsøkonomi *

5,0 mill. kr.

30,0 mill. kr.

I alt*

29,0 mill. kr.

75,7 mill. kr.

11,7 mill. kr.

 

*Anlægsøkonomien er opgjort inkl. udgifter til fritidsordning (8,3 mill. kr.)

Som det fremgår, regnes der i etapedelingen med at starte med udvidelse af fløjen mod Bellahøjvej (inkl. skoletorvet), hvorved hovedparten af skolens kapacitetsproblemer imødekommes. Fløjen forventes at kunne ibrugtages i forsommeren 2002.

Der er i etape 1 regnet med udførelse af projektforslag for den samlede udbygning af skole og fritidsordning samt hovedprojekt mm. for etape 1 (udvidelse af hovedfløjen).

Tværfløjen med basisområder til fritidsordningen vil ifølge planen tidligst kunne ibrugtages ved skoleårets start i år 2002.

Af de samlede udgifter på i alt 75,7 mill. til realisering af helhedsplanen udgør udgifterne til fritidsordningen i alt 8,3 mill. kr. Heri er ikke indregnet andel af fællesarealer, skoletorv, område til morgenåbning mv.

Etapedelingen inkl. den nødvendige tid til projektering og byggeri mv. af den planlagte udvidelse betyder, at skole og fritidshjem til medio 2002 må klare sig med midlertidige løsninger.

 

Kapitalbevilling til projektering og midlertidige ordninger på skole og fritidshjem

Projektering

Under forudsætning af, at helhedsplanen godkendes som grundlag for udbygningen af Rødkilde Skole, foreslås samtidig, at der gives en kapitalbevilling på i alt 5,0 mill. kr. til nødvendig projektering i år 2000, således at byggeriet af 1. etape i givet fald kan påbegyndes, så snart lokalplanen for området er tiltrådt.

Midlertidig ordning på skolen

Rødkilde Skole er allerede i dag 4-sporet fra bh.-klasse til 3. klasse. Samtidig har det vist sig nødvendigt p.g.a tilgangen til skolen fra skoleårets start i år at oprette en ekstra (5.) børnehaveklasse.

Der er enighed om, at skolen fortsat "kun" kan og skal være 4-sporet. En evt. justering af distriktsgrænserne kan derfor blive nødvendig. Skolen er allerede med den nuværende søgning lokalemæssigt hårdt presset. Det er derfor i den forbindelse aftalt med skolen, at der med enkelte mindre bygningsmæssige ændringer kan skabes midlertidige lokalemuligheder, som kan fungere indtil en udbygning har fundet sted. Udgifterne til de mindre bygningsarbejder udgør i alt 0,365 mill. kr., som der hermed søges kapitalbevilling til.

Midlertidig udvidelse af fritidshjemmet

Fritidshjemmet "Rødkilden" blev allerede sidste år udvidet med 30 midlertidige pladser via opstilling af en pavillon. Som følge af den fortsat stigende søgning til skolen er der også i år behov for en udvidelse af fritidshjemskapaciteten til Rødkilde Skole med 35 pladser. Heraf udvides fritidshjemmet Borups Alle efter eget ønske med 5 pladser.

De resterende 30 pladser etableres ved en midlertidig udvidelse af "Rødkilden" med opstilling af yderligere pavilloner. Opstilling, udformning og placering mv. af pavillonerne er aftalt med institutionen.

Udgifterne til opstilling af pavilloner inkl. husleje til 31. december 2000 og udgifter til inventar på i alt 290.000 kr. (der vil blive genanvendt i f.m. den kommende udvidelse af skolen mv.) udgør i alt 948.000 kr., som der hermed søges kapitalbevilling til.

Udgiften til leje af pavillonerne udgør i alt 16.865 kr. pr. måned ved leje for en periode på min. 2 år.

 

De samlede udgifter på i alt 75,7 mill. kr. til udbygning af Rødkilde Skole fra 2 til 4 spor inkl. en integreret fritidsordning med 110 pladser forudsættes afholdt inden for rammerne af det samlede anlægsbudget for folkeskoleområdet og fritidshjems-området.

Som det fremgår af den kapitalbevilling vedr. HP 1996-2000, der blev godkendt i Borgerrepræsentationen den 9. december 1999, var der på anlægsbudgettet reserveret midler til bl.a. Rødkilde Skole med henblik på efterfølgende bevilling, så snart der forelå en godkendt helhedsplan for skolen.

Det indstilles derfor, at der bevilges de nødvendige midler dels til projektering af helhedsplanen, dels til nødvendige midlertidige kapacitetsforbedringer på skolen. Udgifterne i alt 5.365.000 kr. afholdes i år 2000.

Der kan anvises dækning for de samlede udgifter på i alt 5.365.000 kr. på budgettet for år 2000 under det for Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen post 3.01.3. afsatte rådighedsbeløb.

Med henblik på sikring af pladsgarantien til skolen søges samtidig om midler til opstilling af pavilloner mv. med henblik på en midlertidig udvidelse med 30 pladser af Fritidshjemmet "Rødkilden". Udgifterne, der afholdes i år 2000, udgør i alt 948.000 kr.

Der kan anvises dækning for udgiften på 948.000 kr. på budgettet for år 2000 under det for Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen post 5.15.3 afsatte rådighedsbeløb.

Bestyrelser for henholdsvis Rødkilde Skole og Fritidshjemmet "Rødkilden" har fået fremlagt forslaget til helhedsplan til udtalelse, ligesom der den 27. april 2000 har været afholdt et ekstraordinært byggeudvalgsmøde, hvor skolens og fritidshjemmets repræsentanter i udvalget har godkendt helhedsplanen med positive tilkendegivelser.

Udtalelserne fra de 2 bestyrelser vil blive fremlagt i forbindelse med det kommende møde i Uddannelses- og Ungdomsudvalget og medsendt til Borgerrepræsentationen.

Ingen

 

BILAG VEDLAGT

  • Bilag 1: Udtalelse fra Rødkilde Skoles bestyrelse vedr. grundlag for ny helheds plan

  • Bilag 2: Udtalelse fra bestyrelsen for Fritidshjemmet "Rødkilden" vedr. grundlag for ny helhedsplan

  • Bilag 3: Forslag til ny helhedsplan for Rødkilde Skole

  • Bilag 4: Forslag til placering af midlertidig pavillon til fritidshjemmet Rødkilden
  • Bilag 5: Høringssvar

  • Bilag 6: Notat vedrørende høring

 

Peter Rasmussen

Jørn Larsen

Til top