Mødedato: 30.05.2000, kl. 15:00

Kapitalbevilling til ombygning og udvidelse af specialfritidshjemmet på Strandparkskolen med 22 pladser. (Uddannelses- og Ungdomsudvalget)

Kapitalbevilling til ombygning og udvidelse af specialfritidshjemmet på Strandparkskolen med 22 pladser. (Uddannelses- og Ungdomsudvalget)

for mødet «MDAT» kl

Økonomiudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde tirsdag den 30. maj 2000

 

 

J.nr. ØU 158/2000

 

27. Kapitalbevilling til ombygning og udvidelse af specialfritidshjemmet på Strandparkskolen med 22 pladser. (Uddannelses- og Ungdomsudvalget)

 

INDSTILLING

Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Uddannelses- og Ungdomsudvalget, at udvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen indstiller,

at der gives en kapitalbevilling på i alt 8.750.000 kr. til ombygning og udvidelse af de eksisterende specialfritidshjem med 22 pladser til i alt 40 pladser på Strandparkskolen

Uddannelses- og Ungdomsudvalgets beslutning i mødet den 10. maj 2000

Udvalget tiltrådte forvaltningens indstilling.

ØKONOMIFORVALTNINGENS INDSTILLING

Økonomiforvaltningen indstiller,

at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

"Der anvises kassemæssig dækning for de 5,25 mill. kr. til udbygningen af specialfritidshjemmet på Strandparkskolen i år 2000 på konto 5.15.3 Fritidshjem.

I år 2001 er udgifterne til udbygningen af fritidshjemmet på 3,5 mill. kr. Udgifterne hertil forudsættes afholdt inden for Uddannelses- og Ungdomsudvalgets budget 2001.

Herudover har Økonomiudvalget ingen indvendinger mod at nærværende forslag søges gennemført."

RESUME

Stigningen i elevtallet af udviklingshæmmede børn har bevirket, at Strandparkskolens specialfritidshjem, som består af 18 permanente pladser, i de seneste 2 år har været udvidet med 18 midlertidige pladser via opstilling af pavilloner. Med henblik på en udvidelse af pladstallet og erstatning af de midlertidige pladser etableres en ny bygning, der sammen med en ombygning af den eksisterende institution fremover vil udgøre et samlet specialfritidshjem med i alt 40 pladser.

SAGSBESKRIVELSE

Stigningen i elevtallet af udviklingshæmmede børn har bevirket, at Strandparkskolens specialfritidshjem, som består af 18 permanente pladser, for 2 år siden blev udvidet med i alt 18 midlertidige pladser. Det var i den forbindelse en forudsætning for udvidelsen, at der blev arbejdet på en helhedsplan, hvor der kunne anvises en permanent bygningsmæssig løsning for de 18 midlertidige pladser

Med henblik på en mindre udvidelse af pladstallet og erstatning af de midlertidige pladser fremlægges på den baggrund et forslag til etablering af en ny bygning, der kombineret med en ombygning af det eksisterende specialfritidshjem vil udgøre et samlet specialfritidshjem med i alt 40 pladser.

I forbindelse med drøftelserne af planen for en permanent udvidelse af specialfritidshjemmet har der været enighed om, at der med den nu foreslåede udvidelse ikke er grundlag for en yderligere udvidelse af fritidshjemmet på Strandparkskolen. Et evt. fremtidigt behov for en yderligere udvidelse vil derfor i givet fald skulle søges uden for skolen.

Strandparkskolens fritidshjem varetager pasningen af de svært handicappede børn, fordelt på henholdsvis 2 grupper af autister, 2 grupper af multihandicappede samt 1 gruppe for udviklingshæmmede. Der er derfor særlige bygningsmæssige behov, der skal tilgodeses, såsom særlige aflastningsrum samt plads til opbevaring af de mange fysiske hjælpemidler, som børnene benytter.

Det eksisterende fritidshjem er på ca. 300 m2 og vil blive delvist ombygget til brug for autistgrupperne, personalerum, kontor m.v. I tilknytning hertil udføres en mindre mellembygning, der forbinder skole og fritidshjem. Samtidig vil der i forlængelse af eksisterende fritidshjem blive etableret en ny fløj, som kan benyttes af grupperne for udviklingshæmmede og multihandicappede børn. Der etableres direkte adgang til udearealet fra alle grupperum.

Til rådighed for hver gruppe vil der være et større grupperum og 2 mindre birum samt toilet, garderobeplads og depot for børnenes hjælpemidler (kørestole, rolatorer mv.). Derudover vil der blive etableret køkken/alrum til rådighed for hver afdeling. Øvrige værkstedsaktiviteter eller fysisk træning tænkes fortrinsvis udført i skolens faglokaler mv.

Planen betyder, at afdelingen for autister vil få direkte adgang til autistklasserne, idet skole og fritidshjem sammenbygges med fælles birum.

Den seneste udvidelse af skolen og den nu foreslåede udvidelse af specialfritidshjemmet på skolen har skabt behov for en udvidelse af det samlede friareal til skole og fritidshjem. Hele området er kommunalt ejet, og der er på den baggrund optaget forhandlinger med Kultur- og Fritidsforvaltningen, Plandirektoratet og Økonomiforvaltningen om en udvidelse og udmatrikulering af arealet. Der er i forbindelse med det foreliggende projekt afsat midler til nødvendig hegning mv. af arealet, men ikke regnet med egentlig indretning af arealet bortset fra mindre terrænarbejder og retablering efter de pavillonbygninger, der flyttes.

Når etableringen af de permanente pladser står klar, overflyttes børn og personale fra de midlertidige pavilloner til de nye lokaliteter, hvorefter pavillonerne vil blive fjernet.

Økonomi

De samlede udgifter udgør 8.750.000 kr. ved indeks 160 pr. juni 2000

Byggeudgifter incl. omkostninger kr. 8.056.000

Grundudgifter kr. 113.000

Montering, incl. hjælpemidler mv. kr. 401.000

Øvrige udgifter kr. 180.000

I alt kr. 8.750.000

Pladsprisen er på 398.000 kr., svarende til ca. 4 gange prisen for en fritidshjemsplads i en almindelig institution. Der er på den baggrund tale om særdeles dyre pladser, hvilket kan begrundes med et øget arealforbrug til en række pladskrævende hjælpemidler og specialfunktioner. Selve byggeudgiften pr. m2 svarer til det generelle niveau for nyt institutionsbyggeri.

Af den samlede udgift forventes 5,25 mill. Kr. afholdt i 2000 og 3,5 mill. kr. afholdt i 2001.

Kassemæssig dækning for udgiften i 2000 kan anvises af det på budgettet for 2000 under Uddannelses- og Ungdomsforvaltningens post 5.15.3. Fritidshjem afsatte rådighedsbeløb.

 

Forslaget er udarbejdet i samarbejde med byggeudvalg, bestående af repræsentanter fra fritidshjemmets bestyrelse, personale og forældre. Skolen er inddraget via bestyrelsesformanden, som tillige er skolens inspektør.

 

Ingen andre konsekvenser

 

BILAG VEDLAGT

  • Situationsplan med placering af fritidshjemmet

 

 

 

Peter Rasmussen

Jørn Larsen

Til top