Mødedato: 26.06.2001, kl. 15:00

Redegørelse for igangsættelse af forslag til lokalplan "Meklenborggade" med tilhørende forslag til tillæg til Kommuneplan 1997 (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)

Redegørelse for igangsættelse af forslag til lokalplan "Meklenborggade" med tilhørende forslag til tillæg til Kommuneplan 1997 (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)

for mødet «MDAT» kl

Økonomiudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 26. juni 2001


J.nr. ØU 192/2001

17. Redegørelse for igangsættelse af forslag til lokalplan "Meklenborggade" med tilhørende forslag til tillæg til Kommuneplan 1997 (Bygge- og Teknikudvalget og Økonomiudvalget)

INDSTILLING OG BESLUTNING

Bygge- og Teknikforvaltningen og Økonomiforvaltningen fremsender nærværende redegørelse til Bygge- og Teknikudvalgets og Økonomiudvalgets drøftelse med henblik på udarbejdelse af forslag til lokalplan "Meklenborggade" med tilhørende forslag til tillæg til Kommuneplan 1997.

Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 6. juni 2001

Drøftedes

 

 

Økonomiudvalgets beslutning: Drøftedes.

 

Behandling: Iværksættes.

RESUME

Planforslagene tager udgangspunkt i det idéoplæg til en helhedsplan, der med Holscher Arkitekter A/S som rådgiver er udarbejdet i et samarbejde mellem Akzo Nobel, der har erhvervet Sadolin & Holmblad, Økonomiforvaltningen og Bygge- og Teknikforvaltningen. Idéoplæggets hovedintention er at omdanne de hidtidige industriejendomme til et attraktivt bolig- og erhvervsområde med kultur- og idrætsfunktioner således, at området strukturelt og funktionelt integreres i kvarteret i samspil med den omgivne bebyggelse. Der etableres stiforbindelser på langs og på tværs af området, hvilket vil forbedre adgangen mellem boliger, institutioner, skoler, Metrostationer og privat service. Med bebyggelses- og friarealplanen skabes der fællesgårdanlæg mellem nybyggeriet og de eksisterende, tætte boligbebyggelser, og der tilføres kvarteret grønne arealer. Desuden sker der påbygninger eller &a ring;bninger af de mange fritstående gavle, der som følge af uafsluttede karreer præger området.

Det godt 7 ha store lokalplanområde foreslås afgrænset og opdelt i 8 underområder som vist på vedlagte bilag E. Industriejendommen syd for Holmbladsgade fastlægges til boliger- og serviceerhverv med en boligandel på mindst 50 pct. og bebyggelse i op til 5½ etager. Der påregnes her opført store boliger med et samlet etageareal på ca. 16.000 m2 samt ca. 6.000 m2 nyt erhvervsbyggeri. De eksisterende boligejendomme inden for området fastlægges til boliger med bestemmelse om, at bebyggelsen indgår i bevaringsværdig sammenhæng. På den ubebyggede ejendom nord for Holmbladsgade kan opføres en bebyggelse med et samlet etageareal på 5.300 m2 til kultur og idræt samt boliger og erhverv. To eksisterende institutionsejendomme, der udnyttes til en børneinstitution og et anneks for Østrigsgades Skole, fastlægges til institutioner og andre sociale og kultu relle formål. De bevaringsværdige dobbelthuse i Badensgade fastlægges til boliger. Samtlige boliger skal være helårsboliger. Der forudsættes fastlagt en principiel bebyggelsesplan for det samlede område og angivelse af vejstruktur, stiforbindelser, friarealer samt parkeringsforhold.

Lokalplanen vil erstatte lokalplan nr. 49 for så vidt angår ejendommene nord for Holmbladsgade.

Som forudsætning for lokalplanforslaget udarbejdes samtidig et forslag til kommuneplantillæg, hvor bl.a. Akzo Nobels ejendom syd for Holmbladsgade ændrer status fra industriområde (J1) til et område for boliger og serviceerhverv (C1).

Efter udvalgenes drøftelse vil de øvrige forvaltninger blive hørt, og herefter vil det videre lokalplanarbejde ske i samarbejde med lokale repræsentanter for kvarterløftområdet og områdets ejere, grundejerforeninger og beboere. Tidsplanen for lokalplanforslaget vil blive koordineret med en planlagt arkitektkonkurrence for kultur- og idrætsbebyggelsen på ejendommen nord for Holmbladsgade.

 

Til top