Mødedato: 20.06.2000, kl. 15:00

Indstilling vedrørende fordeling af 8 mio. kr. puljen til uddannelsesformål.

Indstilling vedrørende fordeling af 8 mio. kr. puljen til uddannelsesformål.

for mødet «MDAT» kl

Økonomiudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde tirsdag den 20. juni 2000

 

 

J.nr. ØU 201/2000

 

10. Indstilling vedrørende fordeling af 8 mio. kr. puljen til uddannelsesformål.

 

INDSTILLING

Økonomiforvaltningen indstiller,

at Økonomiudvalget godkender, at puljen på 8 mio. kr. til uddannelsesformål udmøntes som angivet nedenfor.

 

RESUME

I Københavns Kommunes budget for år 2000 er der under Økonomiudvalget afsat en pulje på 8 mio. kr. til uddannelsesformål. Baggrunden er, at de stigende krav til udvikling af den offentlige sektor øger behovet for medarbejderudvikling. En udvikling af service og en højnelse af effektiviteten i den kommunale opgavevaretagelse kræver en øget indsats i relation til uddannelse og udvikling af kommunens ledere og medarbejdere.

Formålet med puljen er at synliggøre omfang og behov for en større uddannelsesindsats og medvirke til at lette igangsættelse af strategisk vigtige uddannelsesindsatser.

Økonomiforvaltningen har indhentet forvaltningernes og forsøgsbydelenes forslag til projekter finansieret delvist af uddannelsespuljen. Det fremgår af indkaldelsesskrivelsen, at forhold som strategisk kompetenceudvikling, synliggørelse af uddannelsesbehov, sammenhæng mellem organisations- og kompetenceudvikling, samarbejde på tværs af forvaltninger, bydele, m.v. og overførselsværdi vil blive tillagt vægt ved prioriteringen.

Efter en af Økonomiforvaltningen foretaget vurdering af de indkomne ansøgninger foreslås uddannelsespuljen fordelt som beskrevet nedenfor. Fordelingen fremgår i oversigtsform af bilag 1.

Forvaltninger og bydele har alle inden for deres område tilsluttet sig den forslåede fordeling.

 

SAGSBESKRIVELSE

  1. Baggrund
  2. I Københavns Kommunes budget for år 2000 er der under Økonomiudvalget afsat 8 mio. kr. til uddannelsesformål med det formål at synliggøre omfang og behov for en større uddannelsesindsats og medvirke til at lette igangsættelse af strategisk vigtige uddannelsesindsatser.

  3. Kriterier for tildeling af midler fra uddannelsespuljen

I indkaldelsesskrivelsen er angivet et antal kriterier, som vil indgå i prioriteringen ved fordeling af midlerne. Kriterierne har forud været drøftet i en tværgående arbejdsgruppe vedrørende kompetenceudvikling med deltagelse af forvaltninger og bydele, hvor der var bred tilslutning til kriterierne.

Kriterierne er:

  • Værdigrundlaget skal indarbejdes/indtænkes
  • Indsatsen skal være udviklingsorienteret
  • Uddannelsesbehovet skal synliggøres
  • Virksomheden skal sikre, at den indsats, der er ydet tilskud til, bliver evalueret
  • Virksomhedens erfaringer skal formidles til andre af kommunens virksomheder
  • Kompetenceudviklingen i institutionen skal forankres
  • Der arbejdes med en sammenhæng mellem organisations- og kompetenceudvikling
  • Der etableres samarbejdsprojekter på tværs af forvaltninger, bydele, m.v.

Ved fordeling af midlerne indgår ligeledes et ønske om at tilgodese et bredt spektrum af gængse institutionsformer i kommunen for at sikre en så bred erfaringsopsamling omkring typiske uddannelsesbehov som muligt.

  1. Medfinansiering
  2. Det har været udgangspunktet, at der sker en medfinansiering på 50%, dels for at sikre forvaltningens/bydelens motivation og dels for at sikre grundlaget for en stor indsats. Principperne er fraveget i enkelte tilfælde, typisk hvor det har drejet sig om store strategisk betonede forslag, hvor forvaltningen/bydelen har foretaget en hård prioritering på forhånd.

  3. Evaluering
  4. Økonomiforvaltningen vil anmode forvaltninger/bydele om at modtage en evaluering af den indsats, der er bevilget tilskud til med henblik på, at resultaterne kan drøftes i den ovennævnte arbejdsgruppe vedrørende kompetenceudvikling.

  5. Indsendte projektforslag
  6. Der er indkommet forslag om ydelse af tilskud fra puljen på i alt 13,571.250 kr. Dette er dog ikke udtryk for det reelle billede, idet der i nogle ansøgninger er korrigeret for 50% egenfinansiering, mens andre har angivet det fulde omkostningsbeløb med tilkendegivelse af tilsagn om delvis egenfinansiering.

  7. Beskrivelse af de foreslåede projekter og begrundelse for tildeling af puljemidler
  8. De indstillede forslag er ikke udtryk for en forholdsmæssig fordeling af midler til de enkelte forvaltninger og bydele men Økonomiforvaltningens forslag til – i samarbejde med forvaltninger og bydele -, hvordan pengene bruges bedst til fremme af kompetenceudviklingen i kommunen.

    De forslag, der foreslås tilgodeset, koncentrerer sig om lederudvikling, behovsanalyser, implementering af værdigrundlag og indtænkning af kompetenceudviklingen i en strategisk sammenhæng.

  9. Forslag fra de enkelte forvaltninger og bydele

I Økonomiforvaltningen er 3 ansøgninger foreslået tilgodeset. Skatte og Registerforvaltningen har søgt midler til projektet "Samtale om Vurdering og Udvikling (SVU)". Projektet omfatter samtlige 850 ansatte. Der iværksættes obligatorisk undervisning i deltagelse i samtaler om vurdering og udvikling såvel faglig som personlig. I forlængelse af SVU opstilles en egentlig udviklingsplan for den enkelte medarbejder. Til brug for SVU udarbejdes et skemamateriale og en vejledning, der vil blive tilgængelig for alle i forvaltningen.

Begrundelse: Der er lagt vægt på, at et eventuelt uddannelsesgab analyseres og resulterer i en egentlig plan for den enkelte medarbejder. Dette aspekt stemmer fint overens med tankerne i den med KTO indgåede rammeaftale om efteruddannelse og kompetenceudvikling.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 280.000 kr.

Økonomiforvaltningen 1. kontor har indsendt ansøgning til projektet "Netværk for økonomimedarbejdere" i Københavns Kommune. Formålet med netværket er en videnspredning på tværs af forvaltninger og bydele, formidling af ny viden for eksempelvis økonomistyring og budgetlægningsformer. Netværket vil bygge på udveksling af erfaringer samt brug af eksterne oplægsholdere. Netværket skønnes at omfatte 70 medarbejdere.

Begrundelse: Der etableres et samarbejde på tværs i kommunen, som kan bidrage til videnspredning og nedbrydning af barrierer.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 50.000 kr.

Københavns Kommunes Kursuscenter (KKK) ønsker at gennemføre en tilpasning og testning af et svensk værktøj til afdækning af medarbejdernes bløde kvalifikationer. Udvikling af de menneskelige ressourcer kræver en helhedsorienteret kompetencestrategi herunder også udvikling af de opgave-uafhængige kompetencer, som vil blive efterspurgt af arbejdspladser præget af værdibaseret ledelse. KKK ønsker gennem dette projekt at medvirke til, at redskabet tilpasses kommunens virkelighed. KKK vil sikre, at indsatsen bliver evalueret og formidlet til kommunens øvrige arbejdspladser.

Begrundelse: Der udarbejdes et analyse- og strategiredskab på et område, der har stor og fremadrettet betydning. Det er tale om et redskab, som hele kommunen kan få glæde af. KKK er indstillet på at stille redskabet til rådighed for kommunens institutioner. Det vil dog være naturligt, at en eventuel certificering af medarbejdere i de enkelte forvaltninger/bydele sker via KKK.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 375.000 kr.

I Kultur- og Fritidsforvaltningen er 3 ansøgninger foreslået tilgodeset. Ejendomsdrift har søgt til et lederudviklingsprojekt som led i en naturlig organisationsudvikling, hvor nye krav stilles til den enkelte leder. Lederudviklingsprogrammet skal afdække behovene for lederudvikling, udarbejde et målrettet program for lederudvikling og forberede "ledergenerationsskifte" herunder opstilling af rekrutteringskriterier.

Begrundelse: Der er fokus på egentlige uddannelsesbehov og udarbejdelse af udviklingsplan. Derudover findes projektet at have overførselsværdi til resten af kommunen.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 100.000 kr.

Ejendomsdrift har ligeledes søgt til et projekt "Økologisk kantinedrift". Baggrunden for igangsættelse af projektet er brugernes øgede krav til madkvaliteten og udbuddet. Uddannelsen foregår ved kursusforløb og "on the job" træning.

Begrundelse: Der eksisterer her et behov for uddannelse af personale begrundet i et pres udefra, ligesom det forudsættes, at andre af kommunens kantiner kan have gavn af de indhøstede erfaringer.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 150.000.

Hovedbiblioteket har søgt til et kompetenceudviklingsprojekt. Projektet omfatter samtlige cirka 100 medarbejdere. Projektet har til formål at opstille bibliotekets mål, opgøre personalets kompetencer og dermed få afdækket et eventuelt uddannelsesgab herunder også i relation til de mere bløde kompetencer. Projektet evalueres af en ekstern konsulent, hvorefter bibliotekets eget personale vil stå for den direkte formidling af resultaterne til øvrige biblioteker. Der bliver endvidere stillet personale til rådighed for formidling til forvaltningens øvrige områder.

Begrundelse: I dette projekt analyseres uddannelsesbehovene udfra arbejdspladsens mål. Projektet vurderes at have en høj overførselsværdi i forhold til især det øvrige biblioteksvæsen, som står overfor en hurtig udvikling med øgede krav til medarbejderne.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 165.000 kr.

I Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen foreslås projekter under 4 overskrifter tilgodeset. Det første "administrative udviklingskurser" omfatter et kompetenceløft på det administrative område for personale med såvel kortere som længerevarende uddannelse. Projektet skal ses i forbindelse med en administrativ tilpasning og udvikling af administrationen. Det andet "uddannelses- og udviklingsaktiviteter som følge af overordnede politiske/faglige mål" omhandler tiltag i forbindelse med implementering af værdigrundlag, fastlæggelse af uddannelsesbehov, initiativer i forbindelse med fastholdelse og udviklingsuddannelser for svage grupper med særlige behov samt opkvalificering af klubmedarbejdere på grund af skærpede krav i forbindelse med en større politisk besluttet strukturændring. Det tredie "uddannelses- og udviklingsaktiviteter af tværgående projekter og kompetenceudvikling" fokuserer på en opkvalificering af samarbejdet mellem forskellige faggrupper, blandt andet ved et kompetenceløft omkring anvendelse af intranet. Det fjerde "uddannelses- og udviklingsaktiviteter på ledelsesområdet" omhandler tværfaglige lederuddannelser og netværksdannelse mellem skoleledere samt førlederuddannelse.

Begrundelse: Der er tale om en række projekter, som samlet set opfylder flere kriterier som sammenhæng mellem organisations- og kompetenceudvikling, samarbejde på tværs, behovsanalyse og synliggørelse af uddannelsesbehov og med deltagelse af et bredt spektrum af medarbejdergrupper.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 1.290.000 kr. fordelt på de 4 overskrifter med henholdsvis 162.500 kr. 500.000 kr, 365.000 kr. og 262.500.

I Sundhedsforvaltningen foreslås 2 projekter tilgodeset. Der er søgt om tilskud til projektet "kompetenceudvikling i hjemmeplejen" Baggrunden for det meget store projekt er en igangværende organisationsudvikling, hvor målet er gennem en udvikling på individ,- gruppe- og organisationsniveau at ruste gruppelederne til at gennemføre organisationsudviklingen, at skabe arbejdsglæde og medarbejdertilfredshed. Evalueringen af projektet har blandt andet til formål at afdække de organisatoriske forhold, som henholdsvis hæmmer og fremmer projektets implementering, samt at afdække om den pædagogiske form er rigtig i forhold til de overordnede mål. Projektet retter sig mod 100 gruppeledere og cirka 2.300 medarbejdere. Det andet projekt omfatter "behovsafdækning af mellemledere på plejehjem". Formålet med projektet er at udvikle medarbejdernes kompetencer gennem bibringelse af nye redskaber og ny erkendelse. Der vil blive foretaget en grundig behovsafdækning, som skal være med til at sikre et værdibaseret afsæt for hele kompetenceudviklingsprojektet. På længere sigt er det idéen at koble projektet på plejehjemmene sammen med kompetenceudviklingsprojektet i hjemmeplejen.

Begrundelse: Der er tale om projekter, som kobler kompetenceudvikling sammen med organisationsudvikling og værdibaseret ledelse samt foretager en egentlig behovsanalyse for uddannelse. Det vurderes tillige på baggrund af det store fokus på evaluering, at processer og metoder har en stor overførselsværdi.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 1,4 mio. kr. fordelt på henholdsvis 1,3 mio. kr. og 100.000 kr.

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har søgt om støtte til et stort projekt "Service i socialt arbejde, - udvikling af nye kompetencer og arbejdsmetoder for medarbejdere, der arbejder med social service". I forbindelse med en større omstilling og udvikling af den sociale og arbejdsmarkedsmæssige indsats er det vigtigt, at forvaltningens servicebegreb bliver udviklet og kvalificeret. Samtidig er det vigtigt at få systematiseret og beskrevet de kompetencer, som de berørte medarbejdere skal mestre. Et formål med projektet er dermed at udvikle serviceteammedarbejdernes faglige, sociale og personlige kompetencer på et fælles grundlag. Målgruppen er medarbejderne i et udvalgt team, det vil sige kommunalt uddannede sagsbehandlere, socialrådgivere, kontorfunktionærer, pladsanvisere og sundhedsplejersker. Projektet er et pilotprojekt. Ekstern konsulentbistand tilknyttes projektet med henblik på ana lysearbejde samt udviklings- og procesbistand. Resultatet indgår derefter i forvaltningens overordnede uddannelsesplanlægning. De deltagende medarbejdere kan indgå i udviklingsværksteder på andre arbejdspladser med formidling af egne erfaringer.

Begrundelse: Der er tale om et projekt som sammenkobler organisations- og kompetenceudvikling, synliggør uddannelses- og udviklingsbehov. Projektet har en stor overførselsværdi især til områder, hvor der er tale om sociale servicefunktioner. Desuden er deltagerne i projektet kendetegnet af en stor mangfoldighed i uddannelsesbaggrund.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 1,45 mio. kr.

I Bygge- og Teknikforvaltningen foreslås 2 projekter tilgodeset. Det første projekt "Tværgående IT-superbrugerprojekt" har baggrund i henholdsvis værdigrundlaget, der fordrer en forøget evne hos medarbejderne til at finde, bearbejde og danne information og den vedtagne IT-strategi. Indsatsen foregår på to fronter dels gennem løbende uddannelse af brugerne lokalt og dels gennem etablering af en kvalificeret superbruger-organisation centralt i forvaltningen. Det nuværende kompetenceniveau af de udvalgte 40-60 personer skal fastlægges, hvorefter en tilrettelæggelse af relevante kurser planlægges. Projektet evalueres gennem en spørgeskemaundersøgelse.

Begrundelse: I projektet er indtænkt en kontinuerlig indsats for kompetenceudvikling, fastlæggelse af uddannelsesgab og efterfølgende planlægning af uddannelse udfra uddannelsesgabet.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 200.000 kr.

I Vej og Park foreslås projektet "medarbejder og ledelsesudviklingsprojekt" tilgodeset. Ledelsesudviklingsdelen omfatter alle ledere fra direktør til sektionsledere i alt 28 personer. En væsentlig del af forløbet handler om kommunikation og delegering. Afslutningsvis i forløbet udarbejdes en handlingsplan for den enkelte leders videre udvikling. Medarbejderdelen handler om at styrke medarbejderne i god sagsbehandling og dermed styrke servicen overfor borgerne. Der vil blive gennemført en række tværgående kurser i god sagsbehandling og skriftlig kommunikation.

Begrundelse: I projektet er der fokus på, at uddannelsesbehov synliggøres, at udviklingsplaner udarbejdes, og at netværk på tværs dannes.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 400.000 kr.

I Miljø- og Forsyningsforvaltningen er 4 projekter foreslået tilgodeset. Miljøkontrollen har søgt til projektet "implementering af værdibaseret ledelse". Formålet med projektet er en indsats på alle niveauer i organisationen for at sikre en udbredt accept og fælles forståelse af værdibaseret ledelse. Projektet skal ses i sammenhæng med en organisationsudvikling, der skal gøre organisationen fladere. Med henblik på at skabe en bedre dialog mellem medarbejdere og ledelse nedsættes blandt andet et erfaringsudvekslingsforum vedrørende værdibaseret ledelse for medarbejderne, ligesom der undervises i værdibaseret ledelse.

Begrundelse: I projektet er indtænkt en sammenhæng mellem kompetence- og organisationsudvikling, ligesom indsatsen er udviklingsorienteret.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 370.000 kr.

I Københavns Energi (KE) søges midler til projekt "relancering af medarbejderudviklingssamtaler". På baggrund af forandringsprocesser er der kommet mere fokus på at anvende samtalen, som et integreret og obligatorisk værktøj i udviklingen af KE's medarbejdere. Samtidig indføres en "180 grader" ledervurdering i form af, at medarbejderne skal vurdere deres leder, når han/hun skal til samtale hos sin chef.

Begrundelse: Kompetenceudviklingen bliver forankret, og der sker en løbende synliggørelse af uddannelsesbehov.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 88.000 kr.

I Københavns Vand foreslås 2 projekter "færdiggørelse af behovsundersøgelse af ledere" og "planlægge og påbegynde et lederudviklingsprogram" tilgodeset. De to projekters indhold er et lederudviklingsprogram med en behovsanalyse for uddannelse for den enkelte leder og udarbejdelse af en egentlig uddannelsesplan med kontinuerlige rækker af kurser for lederne. Deltagerkredsen er samtlige ledere indenfor organisationen i alt 89 personer.

Begrundelse: Projekterne synliggør uddannelsesbehovet og en egentlig udviklingsplan udarbejdes.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 111.250 kr.

I Indre Østerbro Bydel foreslås et projekt tilgodeset. Projekt "samarbejdskurser" er en del af et større projekt "Projekt Fælles Kultur og Værdier, Fase 1". Formålene er flere blandt andet at skabe en fælles korpsånd, teambuilding og samarbejde på tværs af bydelen. Projektet sigter mod at implementere værdibaseret ledelse ud til det yderste led, at give deltagerne redskaber til at arbejde i tværfaglige team og at skabe medarbejdernetværk. Målgruppen er alle ca. 1700 ansatte. Hvert kursus afsluttes med en evaluering med henblik på efterfølgende tilretning af kurser.

Begrundelse: Projektet har indtænkt samarbejde på tværs af en mangfoldig gruppe af medarbejdere fra steder som bydelsrådhus, skoler, kulturhuse etc. Projektet har samtidig har en stor overførselsværdi.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 425.000 kr.

I Indre Nørrebro Bydel foreslås 2 projekter tilgodeset. Formålet med projektet "udarbejdelse og implementering af en kompetenceudviklingspolitik" er at udøve en mere strategisk kompetenceudvikling. Der er lagt vægt på at udvikle en overordnet ramme for kompetenceudvikling med definerede mål og indhold for udvikling af den enkelte medarbejder. Målgruppen er dermed alle bydelens medarbejdere. Det andet projekt er "opkvalificering af samarbejdet med bydelens eksterne miljøer". Projektet har til formål at udvikle bydelens samarbejde til de lokale netværk og organisationer som et forsøg på at skabe en større helhedsorientering. Det er tanken, at der skal udvikles netværk og samarbejder, som på sigt vil føre til bedre og mere bredt forankrede resultater. En del af dette store projekt er at udvikle og klæde medarbejderne på til dette øgede samarb ejde.

Begrundelse: Begge projekter har til formål at få forankret kompetenceudvikling og gjort indsatsen strategisk.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 325.000 kr. fordelt med henholdsvis 155.000 kr. og 170.000 kr.

I Kongens Enghave Bydel foreslås 1 projekt tilgodeset. Kongens Enghave har søgt til ét projekt "opkvalificering af ledelsessystemet". Projektet har til formål at skabe en fælles ledelseskultur, der tilgodeser krav til ledelse, sikrer gode fælles læreprocesser, forankrer ledelsesbegrebet på tværs og giver målopfyldelse overfor borger, politiker, medarbejder og institution.

Begrundelse: Projektet har taget udgangspunkt i omstilling og tager sigte på at skabe indseende i behov for kvalificering af ledere. Det er opfattelsen, at projektet har en overførselsværdi.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 325.000 kr.

I Valby Bydel foreslås 4 projekter tilgodeset. Det første projekt er "3. Bølge – teambuilding". Projektet vedrører som udgangspunkt alle medarbejdergrupper. Sigtet med den 3. bølge er at kvalificere medarbejderne til med- og modspil i sammenhæng med leder- og souschefgruppen. Tilskuddet er søgt til et modul om teambuilding. Formålet med dette modul er at forbedre de enkelte teams indbyrdes kommunikation, at skabe forståelse for gruppens processer og bevidsthed om naturlige stadier i gruppens udvikling.

Begrundelse: I dette projekt er kompetenceudvikling indtænkt som en kontinuerlig proces, der skal skabe samarbejde og kommunikation mellem forskellige medarbejdergrupper.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 150.000 kr.

Det andet projekt er "lederudvikling –udmøntning og implementering af Valby Puzzlen, grundlaget for god ledelse i Valby Bydel". Tanken er at få udviklet en fælles platform for ledelse eksempelvis gennem dannelse af netværk på tværs af arbejdsområder. Derudover gives tilskud til lederefteruddannelse for dagsinstitutionsledergruppen på grund af stigende krav til personaleledelse og udvikling.

Begrundelse: I dette projekt er indtænkt samarbejde på tværs af faggrænser, hvor forskellige faggrupper skal lære at arbejde sammen.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 125.000 kr.

Det tredie projekt er "kompetenceudviklingsprojekt i de sociale fagafdelinger". Projektet omfatter ansatte indenfor Visitation/beskæftigelse og Kontanthjælpsområdet. Projektet skal få klarlagt akutte kompetenceudviklingsbehov for sagsbehandlere samt få diskuteret muligheder og problemer mellem de to afdelinger i forhold til kvalitet i arbejdet med borgeren. Et mål er endvidere at få startet en proces omkring udvikling af de bløde kompetencer for medarbejdergruppen. Målgruppen omfatter ca. 50 medarbejder bestående af kommunalt uddannet personale, socialrådgiver og kontorfunktionærer.

Begrundelse: I dette projekt er indtænkt synliggørelse af uddannelsesbehov af bløde kompetencer samt samarbejde på tværs af faggrænser. Derudover vurderes projektet at have en overførselsværdi, især hvor to kommunale afdelinger skal arbejde sammen om løsning af en konkret opgave.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 75.000 kr.

Det fjerde projekt er "efteruddannelse af pædagogiske medarbejdere/lærere". Baggrunden for projektet er udvikling af nye samarbejdsformer mellem skoler og daginstitutioner. For at få disse samarbejdsformer til at fungere optimalt iværksættes efteruddannelse af de pædagogiske medarbejdere og lærere indenfor området. Heri vil blandt andet indgå teamdannelse og samarbejde på tværs af faggrænser.

Begrundelse: Projektet fokuserer på samarbejde på tværs af forvaltningsenheder. Dette vurderes at have en overførselsværdi især, hvor to forskellige kommunale afdelinger skal arbejde sammen om løsning af en konkret opgave.

Det indstilles, at der ydes et tilskud på 75.000 kr.

-------------------

En tiltrædelse af de ovennævnte forslag vil føre til en residual på 70.750 kr. Det foreslås, at beløbet anvendes af arbejdsgruppen vedrørende kompetenceudvikling til eksempelvis betaling af eksterne foredragsholdere.

8) Begrundelse for ikke tilgodesete projekter

En række forslag er ikke foreslået tilgodeset, dels fordi puljen ikke har kunnet rumme alle forslag, dels fordi flere af forslagene samtidig har været af snæver driftsmæssig karakter og uden større udviklingsmæssig vægt.

Økonomi

-

Høring

Nærværende indstilling er drøftet med forvaltninger og bydele, der har erklæret sig indforstået med prioriteringen af egne forslag og de indstillede beløb.

Andre konsekvenser

-

Bilag

Bilag 1: Oversigt over tilgodesete projekter

 

 

Kurt Bligaard Pedersen

/Hans Simmelkjær

 

Til top