Mødedato: 14.08.2001, kl. 15:00

Trafiksikkerhedsplan for Københavns Kommune

Trafiksikkerhedsplan for Københavns Kommune

for mødet «MDAT» kl

Økonomiudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 14. august 2001


J.nr. ØU 212/2001

9. Trafiksikkerhedsplan for Københavns Kommune

INDSTILLING OG BESLUTNING

Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen,

at antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken i Københavns Kommune søges reduceret med 40% inden udgangen af 2012 med udgangspunkt i 1998-statistikken gennem en målrettet indsats mod uheld i kryds, uheld med cyklister, uheld med spiritus, uheld med fodgængere, der krydser veje uden for vejkryds, og uheld med for høj hastighed

at indsatsen mod uheld med for høj hastighed gennemføres i overensstemmelse med beslutningen, der træffes om Hastighedsplanen for København

at indsatsen finansieres ved, at der fra 2003 årligt reserveres 5,2 mio. kr. fra anlægsbudgettet øremærket til trafiksikkerhedsarbejdet, som tillægges de årlige driftsmidler således, at de samlede økonomiske udgifter til trafiksikkerhedsplanen er 75 mio. kr.

Bygge- og Teknikudvalgets beslutning i mødet den 30. maj 2001

Mikkel Warming (Ø) stillede ændringsforslag om, "at hastigheden på de overordnede veje nedsættes jævnfør forvaltningens tidligere fremsatte forslag i Hastighedsplan for Københavns Kommune"

Afstemning:

 

For

Imod

Stemte ikke

Søren Pind (V)

 

x

 

Tine Peters (V)

 

x

 

Ole Hentzen (C)

 

x

 

Lars Rimfalk Jensen (B)

   

x

Johannes Nymark (A)

 

x

 

Taner Yilmaz (A)

 

x

 

Manja Sand (A)

 

x

 

Lubna Elahi (udenfor partierne)

 

x

 

Jens Johansen (F)

     

Jens Kjær Christensen (Ø)

x

   

Mikkel Warming (Ø)

x

   

Ændringsforslaget bortfaldt.

Indstillingen blev herefter sat til afstemning, idet 2. at tilføjes (som beskrevet i notat af 2. maj 2001 fra Vej & Park vedrørende revideret Trafiksikkerhedsplan for Københavns kommune) "samt ved en massiv indsats for at få bilisterne til at overholde de allerede eksisterende hastighedsgrænser" og idet 3. at ændres til (som beskrevet i notat af 2. maj 2001 fra Vej & Park vedrørende revideret Trafiksikkerhedsplan for Københavns kommune) "at indsatsen finansieres ved at der i 2003 reserveres 5 mio. kr. og derefter årligt reserveres 7 mio. kr. fra anlægsbudgettet øremærket til trafiksikkerhedsarbejdet som tillægges de årlige driftsmidler således at de samlede økonomiske udgifter til Trafiksikkerhedsplanen er 91 mio. kr.":

 

For

Imod

Stemte ikke

Søren Pind (V)

x

   

Tine Peters (V)

x

   

Ole Hentzen (C)

x

   

Lars Rimfalk Jensen (B)

x

   

Johannes Nymark (A)

x

   

Taner Yilmaz (A)

x

   

Manja Sand (A)

x

   

Lubna Elahi (udenfor partierne)

x

   

Jens Johansen (F)

     

Jens Kjær Christensen (Ø)

   

x

Mikkel Warming (Ø)

   

x

Indstillingen blev anbefalet med ovenstående ændringer.

Økonomiforvaltningen indstiller,

at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

"Økonomiudvalget har ingen bemærkninger til, at nærværende sag søges gennemført i den foreliggende form, idet det forudsættes, at det sker under forudsætning af vedtagelse af de nødvendige budgetmæssige rammer i de år som Trafiksikkerhedsplanen omfatter".

 

 

 

 

 

Økonomiudvalgets beslutning: Anbefalet.

Ø, F og L stemte imod under henvisning til det af Ø stillede forslag under Bygge- og Teknikudvalgets behandling af sagen.

 

Behandling: Til Borgerrepræsentationen.

RESUME

Københavns Kommune har i samarbejde med Københavns Politi udarbejdet Trafiksikkerhedsplan for Københavns Kommune for at synliggøre og effektivisere det fremtidige arbejde med trafiksikkerhed.

Det overordnede mål er at reducere antallet af alvorligt tilskadekomne og dræbte i trafikken med 40% inden udgangen af 2012. Dette mål forventes i København at kunne nås ved at koncentrere indsatsen om uheld henholdsvis i kryds, med cyklister, med spiritus, med fodgængere, der krydser veje uden for vejkryds, samt uheld med for høj hastighed.

For hvert af disse indsatsområder er der opstillet delmål om reduktion samt virkemidler hertil.

Det er en samfundsmæssig gevinst at bekæmpe trafikuheld. Alene i 1998 havde Københavns Kommune en skønnet udgift på 157 mio. kr. som følge af trafikuheld, hvilket langt overstiger investeringerne til realisering af trafiksikkerhedsplanen.

Sagen var på Bygge- og Teknikudvalgets dagsorden i møderne den 22. november 2000, den 29. november 2000, den 6. december 2000 og den 17. januar 2001, hvor den blev udsat. På mødet den 16. maj 2001 var en revideret Trafiksikkerhedsplan vedlagt dagsordenen som sag til efterretning.

 

Til top