Mødedato: 11.04.2000, kl. 15:00

Indstilling om forslag til Københavns Kommunes IT-strategi 2000-2004.

Indstilling om forslag til Københavns Kommunes IT-strategi 2000-2004.

for mødet «MDAT» kl

Økonomiudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 11. april 2000


J.nr. ØU 102/2000

10. Indstilling om forslag til Københavns Kommunes IT-strategi 2000-2004.

INDSTILLING OG BESLUTNING

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler,

At Borgerrepræsentationen godkender forslaget til Københavns Kommunes IT-strategi 2000 - 2004

 

Økonomiudvalgets beslutning: Anbefales.

Jens Johansen og Bo Asmus Kjeldgaard ønskede følgende tilført beslutningsprotokollen: "Jens Johansen, Bo Asmus Kjeldgaard (SF) udtaler, at det er SF´s opfattelse, at der skal udarbejdes en handlingsplan for Københavns Kommunes overgang til "open-source-code"-baseret programmel. SF vil derfor stille selvstændigt beslutningsforslag herom til Borgerrepræsentationen. "

Frem til sagens behandling i Borgerrepræsentationen udarbejder forvaltningen et supplerende notat om open-source problematikken og igangsætter en undersøgelse om kommunens udgifter til licenser.

***

Per Bregengaard mødte kl. 16.15 under behandlingen af pkt. 10.

 

RESUME

Forslaget til Københavns Kommunes IT-strategi 2000 - 2004 er en videreførelse af den nuværende IT-strategi "Københavns Kommune på bølgelængde med informationssamfundet" fra 1995.

Hovedbudskaberne i IT-strategien er at:

  • Borgere og erhvervsliv skal, når de henvender sig til kommunen, have mulighed for selvbetjening via Internettet på alle relevante serviceområder.
  • Kommunens forvaltninger skal digitaliseres, så den enkelte medarbejders arbejdsplads understøttes af IT-systemer til sagsbehandling og ledelsesinformation samt forbedrede faciliteter på kommunens fælles Intranet (KKnet) og adgang til Internettet.
  • Kommunens IT-forvaltning skal styrkes styringsmæssigt, organisatorisk og kompetencemæssigt. Der skal gradvist indføres fælles IT-standarder i hele kommunen.
  • Alle initiativer, der følger af IT-strategien, skal finansieres inden for de budgetmæssige rammer i de enkelte forvaltninger og bydele.
  • Opfølgningen på IT-strategien sker ved at der for hvert projekt i strategiens handlingsplan fastlægges succeskriterier og resultatkrav. Der følges løbende op på projekternes fremdrift og resultater. Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen vil årligt modtage en redegørelse om realiseringen af IT-strategien. I slutningen af 2002 gives en midtvejsstatus, der bl.a. indeholder en vurdering af om der er grund til at ændre kurs.

 

 

Til top