Mødedato: 08.10.2002, kl. 15:00

Trafik- og Miljøplan 2003, oplæg til efterårets debatfase (Økonomiudvalget, Bygge- og Teknikudvalget og Miljø- og Forsyningsudvalget).

Trafik- og Miljøplan 2003, oplæg til efterårets debatfase (Økonomiudvalget, Bygge- og Teknikudvalget og Miljø- og Forsyningsudvalget).

Økonomiudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde tirsdag den 8. oktober 2002

 

 


J.nr. ØU 256/2002

 

8. Trafik- og Miljøplan 2003, oplæg til efterårets debatfase (Økonomiudvalget, Bygge- og Teknikudvalget og Miljø- og Forsyningsudvalget).

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

[s1] Bygge- og Teknikforvaltningen, Økonomiforvaltningen og Miljø- og Forsyningsforvaltningen indstiller at Bygge- og Teknikudvalget, Økonomiudvalget og Miljø- og Forsyningsudvalget godkender,

at vedlagte udkast til pjece danner baggrund for efterårets debat i forbindelse med udarbejdelsen af Trafik- og Miljøplan 2003.

 

 

Økonomiudvalgets beslutning: [s2] Godkendt med de på mødet fremsatte bemærkninger og med ønsket om en redigering på baggrund af ovennævnte tilkendegivelser.

Ø ønskede følgende tilført beslutningsprotokollen:

Enhedslisten tager afstand fra debatoplægget. Oplægget bærer præg af politisk topstyring, hvor det er visse partiers hovedprioriteter, såsom metro og p-anlæg, der pludselig kommer i fokus.

Enhedslisten finder det vanvittigt, at udsende et oplæg, hvor det eneste kollektive trafikmiddel der ønskes diskuteret er en sindssyg dyr metroløsning , ingen alligevel har finansiering til.

Enhedslisten mener at såvel letbane, sporvogne/busser skal til diskussion, ikke mindst fordi disse kollektive transportmidler er billigere og kan indføres væsentligt hurtigere end den vanvittigt dyre metro-ring.

Hvis man fastholder kun at ville diskutere metro, risikerer man, at halvdelen af buspassagerne forsvinder fra den kollektive trafik, mens man venter på en metro-ring.

Enhedslisten vender sig ligeledes imod den enorme fokus på parkeringsanlæg, der er i debatoplægget. Oplægget erkender, at flere P-pladser betyder mere trafik, hvilket åbenbart nu er blevet en målsætning for Københavns Kommune.

Oplægget burde pege på hvordan der kan skaffes alternative transportformer fremfor privatbilisme, for at formindske støj og luftforureningen.

Oplægget bærer præg af ikke at have lyttet til københavnerne, der entydigt peger på støj og luftforurening, og bedre forhold for den kollektive trafik, som de problemer der skal løses først.

Den politiske topstyring risikerer at ødelægge arbejdet med trafik og miljøplanen, hvilket Enhedslisten finder beklageligt. Ansvaret ligger entydigt hos det politiske flertal der ikke har vilje og mod til at reducere den forurenende biltrafik.

 

 

 

[s3] Behandling: Iværksættes.

 

 

RESUME

[s4] Borgerrepræsentationen besluttede på mødet den 11. april 2002, at der skal udarbejdes en ny Trafik- og Miljøplan for Københavns Kommune. Planen udarbejdes af en projektgruppe med deltagelse af Bygge- og Teknikforvaltningen, Økonomiforvaltningen og Miljø- og Forsyningsforvaltningen. Det besluttedes endvidere, at planen skal udarbejdes i samspil med borgere og andre brugere af byen. Denne dialogproces tilstræber en fælles forståelsesramme med hensyn til den aktuelle trafikale og miljømæssige situation og med hensyn til forskellige typer  af løsningsmuligheder.

Første fase af strategien for borgerdialog blev gennemført i første halvår af 2002. Resultaterne heraf blev drøftet i udvalgene (BTU den 19. juni, ØU den 11. juni og MFU den 12. august).

Anden fase strækker sig frem til årsskiftet og indeholder et borgermøde den 12. november 2002 i festsalen på Rådhuset, samt møde med interessenter og en ny holdningsanalysen blandt et repræsentativt udsnit af kommunens borgere. Endvidere etableres et debatforum på trafik- og miljøplanens hjemmeside (www.kk.dk/trafikmiljoe2003) og kendskabet til planens hovedpunkter søges udbredt gennem pressen.

Som grundlag for debatten har de tre forvaltninger i samarbejde udarbejdet vedlagte debatpjece. Det er forvaltningens opfattelse, at der – for at kunne koncentrere debatten – i denne fase kun skal fremlægges et mindre antal centrale problemstillinger. Derfor koncentrerer debatoplægget sig om fem hovedindsatser: Mere metro, bedre forhold for cyklister, ny trafikbetjening af byudviklingsområder, flere parkeringspladser til beboerne og regulering af biltrafikken.

 

 


 


 [s1]00102641DOC

 [s2]00103154DOC

 [s3]00103153DOC

 [s4]00102642DOC

Til top