Mødedato: 03.10.2000, kl. 15:00

Kapitalbevilling til anlæg af vej til handicapinstitutionen Rymarksvej 5 - 7. (Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget)

Kapitalbevilling til anlæg af vej til handicapinstitutionen Rymarksvej 5 - 7. (Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget)

for mødet «MDAT» kl

Økonomiudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde tirsdag den 3. oktober 2000

 

 

J.nr. ØU 268/2000

 

6. Kapitalbevilling til anlæg af vej til handicapinstitutionen Rymarksvej 5 - 7. (Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget)

 

INDSTILLING

Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, at Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at der gives en kapitalbevillling på 1.200.000 kr. til anlæg af vej til handicapinstitutionen Rymarksvej 5 - 7.

 

Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets beslutning i mødet den 6. september 2000

Kontorchef Susanne Binné deltog under punktets behandling.

Indstillingen blev tiltrådt.

ØKONOMIFORVALTNINGENS INDSTILLING

Økonomiforvaltningen indstiller,

at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

"Økonomiudvalget har ingen indvendinger mod, at nærværende forslag søges gennemført."

I relation til de miljømæssige forhold skal bemærkes, at Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen har oplyst, at der ikke er registreret kendskab til forurening af vejen.

 

RESUME

Borgerrepræsentationen har ved beslutning d. 28. oktober 1999 vedtaget ekspropriation af vejret til handicapinstitutionen ad Rymarksvej's sydlige del, idet der ikke på daværende tidspunkt kunne opnås en forhandlingsløsning med de involverede grundejere.

Bygge- og Teknikforvaltningen har efterfølgende opnået en forhandlingsløsning med Foreningen Socialt Boligbyggeri, Rymarksvænge, hvori indgår et endeligt anlæg af vejen til handicapinstitutionen i år 2000.

 

 

SAGSBESKRIVELSE

Handicapinstitutionen blev opført i 1997/1998 på en del af Blindeinstituttets grund matr. nr. 5929 Udenbys Klædebo Kvarter. Ejendommen har vejret til den nordlige del af Rymarksvej. Adgangen til institutionen skulle derfor etableres til denne vej via en udvidelse af et eksisterende hul i den tilstødende vold. Volden blev imidlertid under byggeriet erklæret for bevaringsværdigt fortidsminde, hvorfor adgangen ikke kunne etableres ad denne vej, og det var efterfølgende ikke muligt at opnå dispensation til gennembrydning af volden. Det var heller ikke muligt at nå en forhandlingsløsning med de berørte grundejere.

Efter indstilling fra Bygge- og Teknikforvaltningen vedtog Borgerrepræsentationen 28. oktober 1999 derfor en ekspropriation af vejretten via den sydlige del af Rymarksvej.

Efter denne vedtagelse har det været muligt for Vej og Park at opnå en forhandlingsløsning med Foreningen Socialt Boligbyggeri, Rymarksvænge, således at vejadgangen til handicapinstitutionen kan etableres uden ekspropriation. Boligselskabet ønsker, at der allerede i indeværende år anlægges vej frem til institutionen.

Projektbeskrivelse.

Vejprojekt er udarbejdet af rådgivende ingeniørfirma Rambøll i samarbejde med Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen. Der er i dag en eksisterende smal asfaltvej til handicapinstitutionen. Vejen er via en overkørsel tilsluttet Rymarksvej. Fra overkørslen og frem til institutionen anlægges en helt ny vej med granitkantsten i begge vejsider, så vejen bliver en naturlig forlængelse af den eksisterende del af Rymarksvej. Hele den nuværende kørebane fjernes på strækningen, da den vurderes at være i så dårlig stand, at det ikke er fordelagtigt at forbedre standarden. Der anlægges et 2,20 meter bredt fortov i højre side af vejen.

Der etableres vejbelysning og afvanding på den nye strækning.

ØKONOMI

Anlægsudgiften andrager ifølge overslag:

Entreprenørudgift 870.000

Vejbelysning 70.000

Uforudsete udgifter 140.000

Projektering, tilsyn og opmåling 120.000

I alt 1.200.000

Kassemæssig dækning for udgiften på kr. 1.200.000 kan anvises af det på budgettet for 2000 under Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningens post 5.14.3 afsatte rådighedsbeløb.

HØRING

Projektet har været til høring i Foreningen Socialt Boligbyggeri samt Rymarksvængets Beboerforening, som begge har tiltrådt projektet.

ANDRE KONSEKVENSER

Vedligeholdelse af vejen fordeles således, at handicapinstitutionen forlods betaler 20% af udgifterne og de resterende 80% fordeles mellem de øvrige parceller dels efter facadelængde og dels efter ejendommens størrelse og vurdering.

Renholdelse af vejen er ifølge Foreningen Socialt Boligbyggeri hidtil foretaget af kommunen.

BILAG

  • Situationsplan

 

Grethe Munk

 

/

Carsten Stæhr Nielsen

Til top