Bliv frivillig til kultur, sport og events

Når du er frivillig på det kulturelle område, får du gode oplevelser, møder nye mennesker og hjælper samtidig byens mange aktiviteter og events med at lykkes. Læs her, hvilke muligheder du har for at være frivillig til kultur, events og foreningsliv.

Tag en barvagt eller bliv kulturskaber

Københavns mange kulturhuse og spillesteder har åbne døre for dig, der gerne vil være medskaber og give en hånd. På de større spillesteder som Amager Bio, Stairway, Råhuset eller Huset kan du være med i et fast frivilligt crew, som hjælper i baren og på scenerne. Mange kulturhuse og biblioteker inviterer også københavnere ind til at komme med idéer eller give en hånd, når der skal skabes lokal kultur. Kig forbi et af byens kulturhuse, spillesteder eller dit lokale bibliotek og forhør dig om mulighederne.  

Eventfrivillighed

I 2023 gav Kultur- og fritidsudvalget tilskud til at etablere og udvikle en ny indsats for episodisk eventfrivillighed i København. Der blev givet tilsagn til Kulturens Selvstændige, der i første kvartal 2024 startede indsatsen Kulturens Frivillige. Man kan finde mere information om dem på deres hjemmeside: Kulturens frivillige. Her er det muligt at tilmelde sig som både frivillig og arrangør via deres digitale platform Rehelper. Det er også muligt at skrive sig op til deres nyhedsbrev. Via Kulturens Frivillige kan du få en masse gode frivillig-oplevelser til store kultur- og sportsbegivenheder, som også vil yde et stort bidrag til Københavns kultur- og fritidsliv og skabe mærkbar værdi for københavnerne.

Hjælp børn i gang med foreningslivet

FritidsGuiderne KBH hjælper børn og unge i udsatte byområder med at komme i gang med en fritidsaktivitet. Som frivillig FritidsGuide er du brobygger til foreningslivet i København ved at følge børn og familier til fritidsaktiviteter og hjælpe med det praktiske f.eks. indmeldelse og om at søge økonomisk støtte til kontingent og udstyr.
 

Kontakt

Kultur- og Fritidsforvaltningen