Søg

Idrætsmilliarden

Regeringen har givet Københavns Kommune lov til at bruge flere penge på at bygge idrætsfaciliteter, så flere kan være idrætsaktive. Men hvordan forbedres idrætskapaciteten bedst?

Baggrund

Med Regeringens initiativ, ”Tættere på - grønne byer og en hovedstad i udvikling” har Frederiksberg og Københavns Kommune fået ekstra anlægsmåltal på 1 mia. kr. fra 2022-2030. De ekstra anlægsmåltal skal gøre det muligt for kommunen at bruge flere penge på idrætsfaciliteter i forhold til det historiske niveau og planlagte investeringer, der følger med demografien.

Formålet er at bygge og renovere flere idrætsanlæg, så færre skal vente, og flere kan dyrke idræt. Det ønskede løft af idrætskapaciteten kan ske gennem renovering og modernisering af eksisterende idrætsfaciliteter samt etablering af nye idrætsfaciliteter.

Med budget 2022 blev de første 55 mio. kr. prioriteret til blandt andet en foreningspulje, kunstgræsbaner, tennisbaner og badezoner i 2022. Til Budget 2023 skal der godkendes en investeringsplan, der sætter de overordnede rammer for, hvordan Københavns Kommune forventer at anvende de resterende anlægsmåltal på 105 mio. kr. årligt frem mod 2030.

Kontakt

Planlægning