Åben rådgivning og støtte

Der findes forskellige tilbud, hvor du som barn, ung eller familie kan få hjælp, rådgivning og støtte. Alle tilbuddene er gratis og du behøver ikke at blive visiteret.

Råd og vejledning for børn, unge og familier

Den Sociale Døgnvagt

Borgercenter Børn og Unge

Åboulevard 38, 1.sal

2200 København N

Gratis og anonymt rådgivningstilbud til børn, unge og familier. Her kan du få råd og vejledning om stort og småt. Det kunne fx være skole og uddannelse, familieproblemer, alkohol, hash, ensomhed, mobning og kriminalitet. Du bliver ikke registreret nogen steder, og du bestemmer selv, om du vil oplyse dit navn.


Rådgivningen er åben mandag til torsdag mellem 10-15. Ved telefonisk tidsbestilling kan der aftales samtaler udenfor dette tidsrum – typisk i tidsrummet 8-18.

ROBUS

Gratis tilbud til børn og unge, der er berørt af en spiseforstyrrelse eller selvskade. ROBUS tilbyder familiesamtaler, individuelle samtaler og gruppebehandling. Du kan også ringe og få telefonisk råd og vejledning – også som pårørende.

Barndom i Balance – opvækst og rusmidler

Barndom i Balance – opvækst og rusmidler

Suhmsgade 4, 1. sal

1125 København K

Hvis din mor, far eller andre voksne tæt på dig drikker for meget eller har problemer med stoffer, kan du få hjælp hos BiBa. I kan også få hjælp som familie. Hos BiBa kan man være anonym, og eksempelvis få hjælp gennem rådgivning, samtaleforløb eller gruppeforløb.

U-turn

U-turn

Studiestræde 47

1455 København K

Hvis du vil gøre noget ved dit forbrug af alkohol, hash eller andre rusmidler, kan du få hjælp hos U-turn København. Her kan du være anonym og få hjælp, der er tilpasset dig og din situation. For dig, der er forældre eller pårørende til en ung, som har problemer med alkohol eller stoffer, kan U-turn også hjælpe med rådgivende samtaler eller forældregrupper.


Rådgivningen er åben mandag kl. 12-16 og tirsdag, onsdag og torsdag kl. 12-17.

Ressourcecenter Ydre Nørrebro

Ressourcecenter Ydre Nørrebro

Tagensvej 85D

2200 København N

Hvis du er ung mellem 13 og 18 år og kommer i Haraldsgadekvarteret, kan du hos RCYN finde masser af spændende aktiviteter. Her er thai-boksning, Zumba, parkour, musik og meget andet. Du kan også få hjælp i lektie- og uddannelseshjælpen, og i Fremtidsværkstedet kan du sætte dig mål for fremtiden.


RCYN har åbent dagligt klokken 15-21. Lørdag lukket.

Københavnerteamet

Københavnerteamet

Hvidkildevej 64, 1. sal

2400 København NV

Københavnerteamet kommer rundt på gaderne i hele København og kan hjælpe dig, hvis du hænger ud på gaden, ikke går i skole eller mangler fritids- eller sportsaktiviteter. Københavnerteamet giver hjælp og vejledning om alt fra uddannelse, job og gæld til personlige problemer. Du kan også komme forbi Københavnerteamets vejledningscafé.

Gadepulsen+, Crossroad+, Voldparken+, KBH+ og Upload+

Gadepulsen+, Crossroad+, Voldparken+, KBH+ og Upload+

Gadepulsen+, Crossroad+, Voldparken+, KBH+ og Upload+

Hvis du er over 18 år og har brug for hjælp til at komme ud af et bande- og kriminalitetsmiljø, kan du få hjælp hos 18+enhederne: Gadepulsen+. Crossroad+, Voldparken+, KBH+ og Upload+.

Her kan du eksempelvis hænge ud, spille fodbold, dyrke fitness og styrketræne og lave mad. Du kan også få hjælp til jobansøgninger, retssager og dine lektier.

Gadepulsen+

Gadepulsen+

Kapelvej 47

2200 København N

Tirsdag-fredag kl. 17-22 og hver tredje søndag kl. 14-19. 

Crossroad+

Crossroad+

Ruten 14, 1. sal

2700 Brønshøj

Tirsdag-fredag kl. 17-22 og hver tredje søndag kl. 14-19. 

Voldparken+

Voldparken+

Voldparken

2700 Brønshøj

Tirsdag-fredag kl. 17-22 og hver tredje søndag kl. 14-19. 

KBH 18+

KBH 18+

Embladsgade 173

2100 København Ø

Søndag-torsdag kl. 17-23 og fredag-lørdag kl. 17-24. 

Upload+

Upload+

Rådmandsgade 43, 1. sal

2200 København N

Tirsdag-fredag kl. 17-22 og hver tredje søndag kl. 14-19.

Sjakket

I Københavns Nordvestkvarter ligger Sjakket, hvor børn og unge dagligt kan komme og være med til Sjakkets mange forskellige aktiviteter. Du kan eksempelvis spille fodbold eller basket, stå på rulleskøjter eller slappe af i computer-cafén eller tegneværkstedet. Du kan også få hjælp til dine lektier, eller lave mad sammen med andre i sund-kost værkstedet.


Sjakket holder til på Skaffervej 4-6 i Københavns Nordvestkvarter, hvor der er åbent hver dag fra kl. 9.00 til 21.00.

Vilde Liv

Vilde Liv

Vilde Liv holder til i skurvognen for enden af Bådsmandsstræde bag Fredens Ark

1407 København K

Hos Vilde Liv på Christiania kan du få anonym rådgivning og vejledning. Vilde Liv holder til i skurvognen for enden af Bådmandsstræbe og står klar til at lytte eller til at tage en snak om dine muligheder for fremtiden. Du kan også kigge forbi til fællesspisning, særlige aktiviteter som kajak eller graffiti, og så er der ugentlig boksning i CIK.

  • Tirsdag kl. 12.00-21.00 Fællesaktiviteter, mulighed for boksning og fællesspisning
  • Onsdag kl. 10.00-18.00 Individuelle samtaler, projekter, rådgivning og vejledning i eksempelvis jobsøgning
  • Torsdag kl. 12.00-21.00 Fællesaktiviteter, mulighed for boksning og fællesspisning
  • Fredag kl. 10.00-18.00 Individuelle samtaler, projekter, rådgivning og vejledning i eksempelvis boligsøgning

De 4 Årstider

De 4 Årstider

Guldbergsgade 10

2200 København N

Har du brug for at snakke med nogle andre om, hvordan det er ikke at bo hos dine biologiske forældre? De 4 årstider er for unge, der er eller har været anbragt uden for hjemmet. De 4 årstider har en åben, anonym telefonrådgivning, gruppeforløb, en hyggelig torsdagscafé og en mentoruddannelse. Her kan du finde forståelse og fællesskab hos andre unge i samme situation.


Rådgivningstelefonen har åbent tirsdage og torsdage i tidsrummet kl. 16-20.


Torsdagscaféen er åben hver torsdag kl. 16-21. 

Pigegruppen

Pigegruppen

Haderslevgade 19-21

1671 København V

Du kan få hjælp og støtte hos Pigegruppen, hvis du ikke har det godt med dig selv, din familie eller dine venner. Måske laver du kriminalitet, vold eller er cutter, og har brug at blive hjulpet med eks. familiesamtaler, sagsbehandlermøder eller retssager. I pigegruppen kan du blive en del af et gruppeforløb eller få åben, anonym rådgivning.

Der er åben rådgivning tirsdage kl. 15-18. 

Queergruppen

Queergruppen

Haderslevgade 19-21

1671 København V

Queergruppen er et anonymt gruppeforløb for udsatte queers, styret af jer unge selv. Gruppen er for dig, der er mellem 15-20 år, tilhører LGBTQIA+ og også kæmper med andre ting i livet.

Mødrehjælpen

National rådgivning hos mødrehjælpen

National rådgivning hos mødrehjælpen

På Mødrehjælpens hjemmeside kan du få rådgivning og støtte som forælder eller gravid. Du kan kontakte en rådgiver ved at ringe, chatte eller ved at møde op til en fysisk konsultation.

Til gravide og forældre

Til gravide og forældre

Ønsker du viden og inspiration om graviditet eller livet med små børn mellem 0-3 år, finder du artikler og videoforløb på engodstart.dk.

Særligt om abort

På abort.dk kan du få uvildig national abortrådgivning ved enten at ringe eller chatte med en rådgiver.