Søg

Aktivitetstilbud til børn og unge

Er du ung, og står du med problemer, findes der forskellige tilbud, hvor du kan få rådgivning og mødes med andre i samme situation som dig.

13 til 18-årige fra Haraldsgadekvarteret: Ressourcecenter Ydre Nørrebro

Hvis du hører til Haraldsgadekvarteret, kan du hos RCYN finde masser af spændende aktiviteter såsom thai-boksning, Zumba, styrketræning, parkour, pige- og drengeklub, nødhjælpsarbejde, fodbold, dans, musik, svømning osv. Aktiviteterne finder både sted i og udenfor RCYNs bygning på Ragnhildgade 1.

Du kan også få hjælp og støtte til uddannelse i lektie- og uddannelseshjælpen, hvis det er det, du har brug for, lige som du i Fremtidsværkstedet kan sætte dig mål for fremtiden.

RCYN finder du på Østerbro på Ragnhildgade 1, hvor RCYN råder over to store bygninger. RCYN er dog meget mere end RCYNs egne bygninger, og derfor foregår en del af RCYNs aktiviteter i sportshaller, træningscentre og andre steder ude af huset.

RCYN har åbent søndag til tirsdag samt onsdag kl. 15.00-21.00 samt onsdag kl. 16.00-21.00. Der er lukket fredag og lørdag.

13 til 25-årige der har brug for hjælp til at komme ud af kriminalitet eller en bande

Gadepulsen+

Hos Gadepulsen+ kan du få hjælp til at komme ud af bande- og kriminalitetsmiljø. Det er et sted, hvor du kan hænge ud, spille fodbold, dyrke fitness- og styrketræne, lave mad og få kostvejledning. Men du kan også møde medarbejdere fra Gadepulsen+ på gaden, hvor de går rundt i nærmiljøet.

Gadepulsen+ kan tilbyde dig mentorforløb, lektiehjælp og ansøgnings- og CV værksted. Derudover kan medarbejderne støtte dig ved eventuel varetægtsfængsling, eller hvis du skal afsone en fængselsstraf. Gadepulsen + kan også være din brobygger til uddannelse og job, hvis det er det du har brug for.

Du finder Gadepulsen+ på Kapelvej 47, 2200 København N, hvor der er åbent alle dage året rundt, søndag til torsdag kl. 17-22 og fredag og lørdag kl. 17-02.

Københavnerteamet

Hvis du hænger ud på gaden og ikke går i skole eller hvis du mangler fritids- eller sportsaktiviteter, så kan du bruge Københavnertemaet. Københavnertemaet har ikke en fast adresse, men kommer rundt i hele byen til fods, på cykel og i bil. Du kan let se, hvem er fra Københavnerteamet, da deres navn og logo altid er synligt på tøjet.

Du er altid velkommen hos Københavnerteamet! De kan hjælpe dig med alternativer til gaden og ved akutte konflikter. Du kan også være med til Københavnerteamets aktiviteter som eks. fodboldturneringer, når der er ferie.

Du kan læse mere om Københavnerteamet på www.kbhteam.kk.dk. Eller gå ind og 'Like' Københavnerteamet på Facebook ved at søge på "Københavnerteamet Dk".

Upload

Upload er et sted, som du anonymt kan opsøge og få vejledning og rådgivning. Her kan du eks. få støtte og hjælp til jobansøgninger, retssager, lektier og morgenvækning. Men Upload kan også hjælpe dig til at blive i uddannelse, praktik og job.

Upload har et lækkert stort køkken, computere hvor du kan spille World of Warcraft, få skrevet en ansøgning eller lavet opgaver til skolen. Du kan også slappe af med en vandpibe og møde nye venner. Udover aktiviteterne i klubben er der nogle gange udflugter eller ture, ligesom der hver tirsdag spilles fodbold i Nørrebro Hallen.

Du kan finde Upload på Rådmandsgade 48, 2200 København N., hvor der er åbent mandag til torsdag kl. 17-23, fredag til lørdag kl. 17-24 samt søndag kl. 16-22.

Du kan gå ind og 'Like' Upload på Facebook ved at søge på ”UPLOAD 18 +”

Voldparken

Hvis du har brug for støtte til at komme videre i job eller uddannelse, kan du får hjælp i Voldparken. Voldparken kan også kigge forbi til lidt fælles madlavning, styrketræning, fodbold eller tage med på tur sammen med de andre i huset. Der er også mulighed for bare at slappe af i deres netcafé og stuer med tv og gamingfaciliteter.

Du kan finde Voldparken på Gadelandet 18, 2700 Brønshøj, hvor der er åbent mandag til torsdag kl. 17-23 samt fredag kl. 17-02.

6 til 13-årige fra Mjølnerparken: Sjakket

I Københavns Nordvestkvarter finder du Sjakkets lokaler, hvor der er mange forskellige aktiviteter for børn og unge. Hvis du kan lide at dyrke sport, er der masser af forskellige muligheder hos Sjakket, hvor du eks. kan spille fodbold, basket, volleybold, hockey og bordtennis. Du kan også stå på rulleskøjter, spille rullehockey, hoppe på trampolin, klatre eller bokse.  

Hvis du har mere lyst til at slappe af, så er der også mulighed for at kigge forbi til computer-café, indendørs spil og tegneværksteder samt biografeftermiddage. Du kan også få hjælp til dine lektier i Sjakkets lektiecafé, ligesom du kan lave mad sammen med andre børn og unge i Sjakkets sund-kost værksted.

Sjakket holder til på Skaffervej 4-6 i Københavns Nordvestkvarter, hvor der er åbent dagligt fra kl. 9.00 til 21.00.

Du kan læse mere om Sjakket på deres hjemmeside, men du kan også finde Sjakket på Facebook ved at søge på "Sjakket".

12 til 18-årige der kommer på Christianshavn og Christiania: Vilde liv

Hos Vilde Liv i skurvognen for enden af Bådmandsgade har du forskellige muligheder for at få hjælp og støtte i din hverdag. Hos Vilde Liv kan du få anonym rådgivning og vejledning eks. i forhold til at søge job. Men de står også klar til bare at lytte eller tage en snak med dig om dine muligheder, så du kan sætte dig mål for fremtiden, hvis det er det, du har brug for.

Du kan kigge forbi hver tirsdag og torsdag til fællesspisning, ligesom der løbende er særlige aktiviteter som eks. kajakroning, klatring eller graffiti-projekter, hvor du kan prøve noget nyt og sjovt med andre unge i samme situation som dig selv.

Derudover er der gratis boksning hver tirsdag og torsdag kl. 15.00-16.00 i CIK (Mikkel Kesslers gamle klub). Mød op ved skurvognen en halv time før, hvis du vil med.

Der er faste åbningstider i skurvognen:

Tirsdag kl. 12.00-21.00 Fællesaktiviteter, mulighed for boksning og fællesspisning
Onsdag kl. 10.00-18.00 Individuelle samtaler, projekter, rådgivning og vejledning i eksempelvis jobsøgning
Torsdag kl. 12.00-21.00 Fællesaktiviteter, mulighed for boksning og fællesspisning
Fredag kl. 10.00-18.00 Individuelle samtaler, projekter, rådgivning og vejledning i eksempelvis boligsøgning

Vilde Liv holder til i skurvognen for enden af Bådsmandsstræde, bag Fredens Ark.

15 til 25-årige der ikke er i job eller uddannelse: Crossroads og RCYN 18+

Crossroads

Hos Crossroads kan du få vejledning til, hvordan du kommer i gang med en uddannelse eller finder et job. De kan sætte dig i kontakt med Ungdommens Uddannelsesvejledning eller et jobcenter. Måske du har en plettet straffeattest og er i tvivl om dine muligheder. Men du kan også bare kigge forbi til lidt fælles madlavning, træning, tv-afslapning eller spil i netcaféen.

Crossroad finder du i Tingbjerg, Ruten 14, 1. sal, 2700 Brønshøj, hvor der er åbent søndag til torsdag kl. 17-22 og fredag og lørdag kl. 17-24.

RessourceCenter Ydre Nørrebro (RCYN 18+)

Hos RessourceCenter Ydre Nørrebro kan du få  hjælp og støtte til at sætte dig mål for fremtiden. RCYN 18+ kan være din brobygger til uddannelse og job. Du kan få hjælp til at skrive ansøgninger eller få kontakt til arbejdsgivere. Hvis du bare har brug for at slappe af til en fodbold- eller filmaften eller få lidt sved på panden til eks. en basketballkamp eller med lidt styrketræning, så er dørene også åbne.    

RCYN 18+ finder du på Østerbro på Ragnhildgade 1,2100 København Ø., hvor der er åbent mandag til torsdag samt søndag 17.00-23.00 og fredag til lørdag 17.00-24.00.
 

12 til 22-årige der er eller har været anbragt uden for hjemmet: De 4 Årstider

Har du brug for at snakke med nogle andre om, hvordan det er ikke at bo hos dine biologiske forældre, så kan du hos De 4 Årstider finde forståelse og fællesskab hos andre unge i samme situation. Hos De 4 Årstider kan I hjælpe hinanden og få hjælp af voksne til at forstå og håndtere de følelser, der kan følge med en anbringelse uden for hjemmet.

De 4 Årstider kan bruges meget forskelligt. Du kan f.eks. bruge det til at møde andre nuværende eller tidligere anbragte unge, men du kan også bare bruge det som et åndehul i hverdagen, hvor du slapper af og hygger dig. Du kan bl.a. kigge fordi Torsdagscaféen, hvor der hygges, snakkes og laves mad sammen. Torsdagscaféen er et tilbud til alle unge, der er tilknyttet De 4 Årstider, men der er også mulighed for, at du kan komme ind fra gaden, hvis du er anbragt eller tidligere har været det.

De 4 Årstider finder du på Nørrebro på Guldbergsgade 10, 2200 København N., hvor Torsdagscaféen er åben hver torsdag 16.00-21.00, med mindre der foregår nogle særlige aktiviteter i huset.

13 til 18-årige piger: Pigegruppen

På Vesterbro kan du få hjælp og støtte hos Pigegruppen, hvis du ikke har det godt med dig selv, din familie eller dine venner. Måske laver du kriminalitet, vold eller er cutter, og har brug at blive hjulpet med eks. familiesamtaler, sagsbehandlermøder, retssager eller støtte i forhold til skoletilbud. Gennem projekter og aktiviteter kan du blive støttet til at sætte dig mål for fremtiden.

Måske har du bare brug for at være en del af en gruppe med piger, der har det på samme måde som dig. Hos Pigegruppen er der et åbent tilbud, hvor du kan henvende dig anonymt og få hjælp.

Du finder Pigegruppen på Vesterbro på Haderslevgade 19-21, 1671 København V, hvor der er åben anonym rådgivning tirsdage kl. 15-18.

Du kan læse mere om Pigegruppen på deres hjemmeside, men du kan også finde Pigegruppen på Facebook ved at søge på "Pigegruppen".