Erhvervsuddannelse

Som ledig har du ofte mulighed for at tage en erhvervsuddannelse. Hvis du er over 25 år, kan du endda tage en erhvervsuddannelse på kortere tid, hvis du har relevant erfaring.

En erhvervsuddannelse giver dig rigtige gode muligheder for job fremover. Det forventes nemlig, at Danmark vil mangle 99.000 faglærte i 2030.

Hvad er en erhvervsuddannelse?

En erhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Det kan fx være som flymekaniker, elektriker, industrioperatør, social- og sundhedsassistent eller butiksmedarbejder.

Undervejs i uddannelsen veksler du mellem skole- og praktikperioder. Det betyder, at du løbende får mulighed for at prøve dine færdigheder af i praksis.

En erhvervsuddannelse kan også være en god vej til en videregående uddannelse på fx et erhvervsakademi eller en professionshøjskole.

Kan jeg tage en erhvervsuddannelse?

Når du er ledig, har du som oftest mulighed for at tage en erhvervsuddannelse. Hvis du er over 25 år, har du endda mulighed for at tage en erhvervsuddannelse på kortere tid, hvis du har relevant uddannelses- og joberfaring.

Ønsker du at vide mere om din mulighed for at tage en erhvervsuddannelse?

Så kontakt endelig dit jobcenter, så du kan få vejledning ud fra din konkrete situation.

Der er nemlig en række betingelser, der skal være opfyldt, alt efter hvordan du ønsker at tage en erhvervsuddannelse.

Læs mere om de tre overordnede tilgange, som ledige som kan tage, hvis de ønsker at tage en erhvervsuddannelse nedenunder:

Der er to tilgange for ledige til at tage en erhvervsuddannelse

Vis alle

1. Du kan blive voksenlærling

Fordelen ved at blive voksenlærling er blandt andet, at du får garanti for mindsteløn for ikke-faglærte under din uddannelse. Du får altså løn og dermed ikke fx kontanthjælp eller dagpenge undervejs i din uddannelse.

Derudover kan du via denne tilgang vælge mellem alle de erhvervsuddannelser, der eksisterer.

2. Du kan tage en erhvervsuddannelse med delvis forsørgelse

  • Hvis du ikke er tilknyttet en a-kasse og over 30 år: Så kan du tage alle typer af erhvervsuddannelser. I grundforløbet på uddannelsen, vil du få udbetalt din kontanthjælp/overgangsydelse. Tal med dit jobcenter om, hvorvidt du kan tage et grundforløb på din ydelse, og hvilke muligheder du har for indtægt efter et gennemført grundforløb.

     
  • Hvis du er tilknyttet en a-kasse og over 30 år: Så kan du tage alle typer af erhvervsuddannelser. Her kan du gennem din a-kasse søge om at få 80 % udbetalt af den maksimale dagpengesats undervejs i uddannelsen.  Du har derudover mulighed for at låne resten, så du kommer op på det fulde dagpengebeløb.

Grøn fremtid - tag en erhvervsuddannelse

Den grønne omstilling har brug for flere hænder. Med en erhvervsuddannelse får du gode karrieremuligheder, mens du bidrager til den grønne omstilling.

Kontakt

Jobcenter København

Gammel Køge Landevej 43

2500 Valby

Åbningstider

Mandag

08:30 - 15:30

Tirsdag

08:30 - 15:30

Onsdag

08:30 - 15:30

Torsdag

08:30 - 15:30

Fredag

08:30 - 13:00

Telefontider

Mandag

08:30 - 16:00

Tirsdag

08:30 - 16:00

Onsdag

08:30 - 15:00

Torsdag

08:30 - 16:00

Fredag

08:30 - 15:00

Hvis du bliver syg

Modtager du kontanthjælp  - ring og aflys din aftale. Telefonerne åbner kl. 8.00 for sygemelding.

 

Modtager du dagpenge - meld dig syg på www.jobnet.dk