Nytteindsats

Hvis du ikke kan finde et job, kan du komme i nytteindsats på en offentlig arbejdsplads.

Det arbejde, du skal udføre, vil være noget, der ikke allerede bliver udført af kommunen eller staten, men som der er behov for. Formålet med nytteindsatsen er, at du kommer til at indgå i et arbejdsfællesskab, og at du samtidig udfører en samfundsnyttig opgave for den ydelse, du modtager fra kommunen.

Opgaver

Nytteindsatsen består af praktisk arbejde, der ikke kræver, at du har nogle specifikke kompetencer. Eksempler på opgaver kunne være vedligeholdelse af offentlige arealer, vedligeholdelse af bygninger og inventar rundt omkring i byen, lettere administrative opgaver og serviceopgaver, når der skal afholdes lokale eller større arrangementer i byen.

Varighed

Du kan være tilknyttet et projekt i nytteindsatsen op til 13 uger. Herefter skal du have et andet beskæftigelsestilbud – eller tilknyttes et andet projekt i nytteindsatsen.

Ret til godtgørelse

Modtager du kontanthjælp, uddannelseshjælp, ressourceforløbsydelse eller er du selvforsørgende, så har du ret til godtgørelse, mens du er i nytteindsats. I 2019 er satsen for godtgørelse 16,09 kr. pr. dag i aktiveringsperioden. Vil du vide mere om godtgørelse, skal du henvende dig til Jobcenter København. 

Kontakt