Korte, erhvervsrettede uddannelsesforløb

Når du er ledig har du ret til et kort erhvervsrettet kursus allerede på din første dag som ledig. Du skal blot søge om kurset her på siden.

Hvad er korte erhvervsrettede uddannelsesforløb?

Korte erhvervsrettede uddannelsesforløb er kurser, som kan øge dine chancer for at få et job. Du har allerede fra din første dag som ledig mulighed for at søge om et kursus. 

Hvilke kurser kan jeg tage?

Som borger i Københavns Kommune har du også mulighed for at tage kurser i region Sjælland og Bornholm. Der findes mere end 500 forskellige uddannelsesforløb af forskellig varighed:

Du kan også tage et kursus, der ikke er fra kursuslisterne, hvis du allerede har en kontakt til en virksomhed.

Virksomheden skal blot have skrevet under på, at de gerne vil ansætte dig, hvis du får dette specifikke kursus (dette kaldes også "arbejdsgivererklæring om ansættelse"). Kurset må maksimalt vare i 3 måneder, ligesom den kommende ansættelse som minimum skal vare i 3 måneder.

Sådan søger jeg om et kursus/uddannelsesforløb

Download ansøgningsskemaet, og gem den på din computer. Din ansøgning skal indeholde svar på disse spørgsmål: 

  1. Har du allerede søgt job aktivt og bredt uden held?
  2. Kan kurset/uddannelsen forbedre dine muligheder for at få et job?
  3. Er der er gode jobmuligheder inden for området? Du kan undersøge dette på www.arbejdsmarkedsbalancen.dk

Tjek desuden, om dit CV på jobnet.dk er opdateret. Vi kigger nemlig også på dit CV, når vi skal vurdere din baggrund for at søge kursuset/uddannelsen.

Du kan forvente at få svar på din ansøgning, senest 10 arbejdsdage fra den dag du søger om kurset. Vi giver dig svar på telefon, via Digital Post (som du kan læse på borger.dk eller i din e-Boks) eller via brev.

Kontakt