Amager Fælled

  • natur, park, dyr, planter, fredet område, naturoplevelser,
    Københavns Kommune
Amager Fælled byder på natur- og dyreoplevelser for alle. Det gamle militære øvelsesareal er nu fredet til gavn for naturen.

Vild natur

Amager Fælled er et af de få steder i København, hvor du kan opleve et stort sammenhængende naturområde. På området kan man fx plukke æbler, havtorn, brombær, hyld, slåen, mirabeller og vilde urter som skvalderkål, vejbred og peberrod. 

Forskellige naturtyper

Du kan gå på opdagelse i de mange forskellige naturtyper. Der er de åbne vidder og tæt krat, eng, overdrev, moser og søer. Du kan også høre nattergalens og rørdrums karakteristiske fløjt og de mange frøers kvækken om foråret.

På Amager Fælled er der oplevelser for alle

På Amager Fælled kan du fx tage på picnic, lave bål, lufte hund, ride, flyve med drager og modelfly, løbe, cykle og bygge huler af grene fra naturen. Tæt ved Sjællandsbroen er der også en BMX- og motorcrossbane. 

Udsigtspunkter og kælketur

Inde midt på Amager Fælled finder du ”de tre høje”, hvorfra du kan se ind til centrum eller helt ud til Kalvebod Fælled. Den højeste kaldes ’skraldebjerget’, fordi den oprindeligt er lavet af deponeret affald. Højene er gode til en kælketur om vinteren.

Tidligere militært øvelsesareal

Når du går rundt på Amager Fælled i dag kan det være lidt svært at forestille sig, at der tidligere blev skudt med alle mulige former for våbentyper og kanoner fra Faste Batteri (anlagt 1765-1770). Så tidligt som i 1680 omtales artilleriets skydeplads på Amager. Den blev først opgivet af militæret næsten 300 år senere i 1964. Amager Fælled er blevet fredet af to omgange: Kalvebodkilefredningen i 1990 og Amager Fælled fredningen i 1994.

Kontakt