Mødedato: 10.09.2013, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Udviklingspuljen for børn og unge

Se alle bilag
Folkeoplysningsudvalget skal tage stilling til 3 ansøgninger til Udviklingspuljen for børn og unge samt orienteres om administrative bevillinger fra puljen.

Indstilling og beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,
  1. at Folkeoplysningsudvalget godkender de indstillede ansøgninger under pkt. 1 - 3 (bilag 1 - 3),
    og
  2. at Folkeoplysningsudvalget tager de administrative bevillinger til efterretning (bilag 4).

Problemstilling

En forening har søgt Folkeoplysningsudvalget om midler fra Udviklingspuljen for børn og unge.

En forening har søgt Folkeoplysningsudvalget om midler fra Udviklingspuljen for børn og unge til 1. års bevilling af et toårigt projekt. 

En forening har søgt Folkeoplysningsudvalget om midler fra Udviklingspuljen for børn og unge til 1. års bevilling af et treårigt projekt.

Udvalget skal tage stilling til de 3 ansøgninger.

Kultur- og Fritidsforvaltningen har administrativt bevilget 10 projekter midler fra Udviklingspuljen for børn og unge. Forvaltningen orienterer herom.

Løsning

Rekruttering.
1. Søernes Sejlklub har søgt om en bevilling på 135.550 kr. som støtte til projektet "Organiseringsændring og optimering af Søernes Sejlklub".
Der søges støtte til projektlederløn (78.750 kr.), udstyr og rekvisitter (30.000 kr.), påhængsmotor (10.000 kr.), PC med regnskabsprogram (6.800 kr.) og PR (10.000 kr.).

Formål og målgruppe.
Med dette projekt vil Søernes Sejlklub rekruttere børn og unge og øge antallet af sejltimer og andre maritime aktiviteter på Peblingesøen ved Søpavillonen, hvor sejlklubben har klubfaciliteter.

Sejlklubben har p.t. 6 frivillige trænere og to kajakinstruktører. Særligt træning i optimistjolle er mandskabskrævende, da den i høj grad kræver individuel instruktion. Derfor har projektet ligeledes fokus på rekruttering af frivillige trænere, der til dels forventes at kunne findes blandt klubbens egne medlemmer.

Sejlklubben savner en opdatering af deres hjemmeside, et digitalt medlemskartotek og et godt regnskabssystem, hvorfor projektet indeholder tiltag, der kan lette disse dele af administrationen.

I sommerperioden fra april til oktober træner børnene på søen. Træningen begynder med, at børnene selv bærer joller til søen og rigger dem til. Hver træning indledes med orientering om vejrforhold, hvilket er en vigtig indlæring, da mange af børnene på sigt kommer til at sejle på "åbent vand". I vinterhalvåret holdes der klubaftener med teoritræning, og der er fælles svømning 1 gang om ugen i Emdrup Badet. Projektet vil arbejde med forældreinddragelse i forbindelse med samtlige aktiviteter.

Målgruppen er piger og drenge i alderen 8 - 16 år, primært fra Nørrebro og Indre By.

Varighed.
Projektperioden er 15. september 2013 til 14. september 2014.

Succeskriterier.
Sejlklubben forventer at få 20 nye medlemmer under 25 år og 5 nye frivillige trænere. Herudover skal der afholdes månedlige bestyrelsesmøder, og der skal svømmes i Emdrup Badet 1 gang om ugen i vinterhalvåret.

Metode.
Der rekrutteres gennem opsøgende arbejde på skoler og institutioner. Projektet vil holde events i skoleferierne, hvor der gøres opmærksom på aktiviteterne. Det forventes, at 5 nye trænere vil gennemgå træneruddannelse, der afvikles af Dansk Sejlunion og Dansk Kano- og Kajakforbund.

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at ansøgningen afslås, idet sejlklubben fik bevilget 100.000 kr. i forbindelse med udmøntningen af de resterende frie midler i 2010. Beløbet blev søgt i forbindelse med etableringen af Søernes Sejlklub.


Partnerskab/børn med særlige behov.
2. DGI Storkøbenhavn er i samarbejde med foreningerne CPH City, Salto City, Friluftskorpset, Familieidræt og Boldklubben Skjold indstillet til en bevilling på 244.950 kr. som støtte til 1. år af projektet "Playon CPH idræt for børn med særlige behov". Der søges støtte til projektlederløn (78.750 kr.), instruktørløn (70.000 kr.), kurser (39.000 kr.), materialer/rekvisitter jvf. liste (37.200 kr.), PR (4.000 kr.), administrative udgifter (15.000 kr.) og transport af materialer (1.000 kr.).

Formål og målgruppe.
Foreningerne har dannet partnerskab med DGI Storkøbenhavn om dette projekt, der henvender sig til børn med særlige behov (adfærds- og opmærksomhedsforstyrrelser f.eks. ADHD og autisme). Denne gruppe børn er markant mindre aktiv i idrætsforeningerne, hvilket har konsekvenser for deres fysiske og sociale udvikling. Projektet har til formål at få børnene til at deltage i foreningernes idræts- og sociale fællesskaber. Afhængig af børnenes diagnoser skal der tages forskellige hensyn, f.eks. til antal deltagere pr. hold, støjniveau og fysiske rammer, for at børnene finder den tryghed, der skal til for at deltage i aktiviteter uden for vante rammer. Der vil blive etableret netværk mellem foreningerne med deltagelse af 5 trænere fra hver forening, og der fokuseres på aktivitets- og kompetenceudvikling. Samtidig arbejdes der for at rekruttere instruktører, der foruden den idrætsfaglige viden også har den pædagogiske profil, der skal til for at rumme målgruppen.
DGI Storkøbenhavn er som projektleder ansvarlig for økonomien.

Målgruppen er børn med særlige behov i alderen 4 - 12 år.
 
Varighed.
Projektperioden er 1. oktober 2013 til 30. september 2015.

Succeskriterier.
I løbet af projektets 1. år forventes det, at 30 børn med særlige behov vil blive tilknyttet een af foreningerne. Samtidig vil der i alt blive uddannet 15 trænere, afholdt 2 træner kurser og 2 netværksmøder.

Metode.
Børnene og deres familier rekrutteres gennem Børnecenter København, Handicapcenter København og støttekorpset. Skoler og institutioner bidrager både med rekruttering og faciliteter. Projektet vil udvikle redskaber til at sikre forældreinddragelse og vil derigennem danne et forældrenetværk. Aktiviteterne forankres i foreningerne efter projektperioden, og der vil blive udarbejdet erfaringsmateriale til brug for andre frivillige folkeoplysende foreninger. Som afslutning vil der blive afholdt et seminar om projektet. 

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at der bevilges 244.950 kr.


Integration.
Sundby Boldklub har søgt om en bevilling på 110.730 kr. som støtte til 1. år af projektet "Street Soccer integration i SB". Der søges støtte til projektlederløn (78.750 kr.), 20 bolde (2.980 kr.), 20 foreningsejede træningssæt (19.000 kr.) og PR (10.000 kr.).

Formål og målgruppe.
Projektets mål er at integrere Street Soccer som ny aktivitet i Sundby Boldklub. Aktiviteten er målrettet de mange utilpassede børn og unge fra Sundholmskvarteret, hvor hovedparten er af anden etnisk oprindelse end dansk. Klubben har haft succes med et Street Soccer projekt, der i samarbejde med Sundholmskvarterets helhedsplan startede i 2012. I dette samarbejde bidrager Sundby Boldklub med en træner en gang om ugen, hvor der trænes med de unge bl.a. på "Den blå bane", der ligger mellem Tingvej og legepladsen ved Sæterdalsgade. Det er med baggrund i denne succes, at boldklubben ønsker at integrere børnene og aktiviteten i det organiserede foreningsliv.

Boldklubben har et fodboldakademi, hvor børnene tilbydes lektiehjælp 3 gange om ugen, vejledning i sund kost og naturligvis fodboldtræning. Street Soccer skal forankres som en del af fodboldakademiets tilbud. De nye medlemmer skal deltage i klubbens aktiviteter både i forhold til træning og socialt samvær, hvilket forventes at styrke deres faglige og sociale kompetencer.

Målgruppen er børn og unge i alderen 11 - 18 år fra Sundholmskvarteret.

Varighed.
Projektperioden er 1. september 2013 til 31. august 2016.

Succeskriterier.
Klubbens forventning er at få 20 nye medlemmer pr. år i projektperioden. Herudover forventes det, at en del af forældrene vil blive inddraget i foreningsarbejdet.

Metode.
Rekruttering til projektet vil ske i samarbejde med Sundholmskvarterets helhedsplan og kendskab til projektet vil blive spredt gennem lokalaviser m.v. Der vil blive afholdt arrangementer og møder for både børn og forældre med formålet at sprede kendskab til foreningslivet.

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at ansøgningen afslås, idet Sundby Boldklub i 2012 deltog i et street-projekt i samarbejde med DBU København, hvor der blev bevilget midler til samme indsatsområde.

Økonomi

Udviklingspuljen for børn og unge har i 2013 et budget på 5.605.000 kr.

Der er indstillet 3 projekter til dette møde med et samlet forbrug på 244.950 kr., og der er meddelt 10 administrative bevillinger med et samlet forbrug på 350.229 kr.

For 2013 fordeler bevillingerne sig således:

 Resterende midler i Udviklingspuljen efter FOU 4. juni 2013                       

3.307.903 kr.

 Indstillet til dette møde

244.950 kr.

 Administrative bevillinger

350.229 kr.

 Rest på budget 2013

2.712.724 kr.

 

Videre proces

Forvaltningen orienterer foreningerne om udvalgets afgørelse.


Mads Kamp Hansen

Beslutning

Der blev begæret afstemning om ansøgningen fra Søernes Sejlklub. Ansøgningen blev afslået med stemmerne 2 for, 5 imod og 5, der undlod at stemme. 

De øvrige punkter blev tiltrådt uden afstemning. Der blev således givet afslag på ansøgningen fra Sundby Boldklub, mens indstillingen fra DGI Storkøbenhavn blev imødekommet.

Vedrørende medlemsforslaget fra Anders Gredal Berner og Peter Mark Lundberg oplyste Anders Gredal Berner, at det beløbsmæssigt vil dreje sig om 200.000 kr. fordelt over to år. Udvalget tilkendegav, at man vil se velvilligt på en egentlig ansøgning herom på næste møde.
Til top