Søg
Arkivnyhed - Kan være forældet

Presseinvitation: Åbning af FestiVélo og Tour de København i Fælledparken

Fredag 1. juli åbner Københavns to dages cykelfestival, FestiVélo. Lørdag 2. juli sender HKH Kronprinsen de første deltagere af sted til folkecykelløbet Tour de København.

Tour de France-ugen er skudt i gang i København med gul folkefest, cykelfeber og events i hele byen. FestiVélo løber af stablen i Fælledparken fra fredag 1. juli kl. 12 til lørdag 2. juli kl. 22 med et bugnende program af koncerter fra scenen, børneområdet Playzone, cykelfeber-område med sjove cykelaktiviteter for alle, madboder og talks.

Lørdag 2. juli fra kl. 8-12 sættes verdens hyggeligste cykelløb, Tour de København, i gang, hvor alle kan hoppe på cyklen og køre præcis den samme rute, som Tour-stjernerne har tilbagelagt dagen før. Løbet er en hyldest til hverdagscyklismen, og alle kan være med helt i eget tempo og nyde den smukke rute gennem et København klædt i gult. 

Se hele programmet for FestiVélo på www.festivelo.dk og for Tour de København på www.tourdekbh.dk

Program for åbning af FestiVélo 1. juli og BørneTour

Tid og sted: Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen åbner FestiVélo officielt på fredag 1. juli kl. 12 ved scenen. Herefter besøger overborgmesteren festivalens aktiviteter fra kl. 12-13 og overrækker medaljer til BørneTour kl. 12.50.

Presseslot: Mulighed for interview kl. 13-13.10 i Mediezonen på FestiVélo.

Program for HKH Kronprinsens åbning af Tour de København Klubetapen 2. juli

Tid og sted: HKH Kronprinsen skyder Tour de København Klubetapen i gang lørdag 2. juli. Klubetapen er en hyldest til foreningslivet og de mange cykelfællesskaber og køres af cykelryttere fra en række cykelklubber. Kronprinsen ankommer kl. 7.45 til Edel Sauntes Allé i Fælledparken og modtages af overborgmesteren. Overborgmesteren holder en kort velkomsttale, hvorefter Kronprinsen skyder løbet i gang fra scenen ved startområdet på Edel Sauntes Allé.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen cykler klubetapen med cykelklubberne.

Pressetilmelding: Deltagelse i forbindelse med HKH Kronprinsens åbning af Klubetapen kræver pressetilmelding til Anette Amalie Juhl Lindschouw på ig9q@kk.dk eller tlf. 26 13 65 49. Der vil være en pressepool foran scenen til al akkrediteret presse.

Program for officiel åbning af Tour de København

Tid og sted: Kl. 9 går startskuddet til den åbne del af Tour de København, hvor ruten åbnes for alle, der har lyst til at køre Tour-ruten. Transportminister Trine Bramsen, overborgmester Sophie Hæstorp Andersen og teknik- og miljøborgmester Line Barfod åbner Tour de København i startområdet på Edel Sauntes Allé.

Umiddelbart efter starten kl. 9 sendes Koret United ud på ruten. Med 250 syngende cyklister vil koret forsøge at slå verdensrekorden som verdens største cyklende kor.

Presseslot: Mulighed for interview kl. 8.40-8.45 med transportministeren, overborgmesteren og teknik- og miljøborgmesteren ved startområdet på Edel Sauntes Allé. Ingen pressetilmelding.

Program for åbning af Senioretapen og Mangfoldighedsløbet

Tid og sted: Kl. 10 og 11 på Edel Sauntes Allé. Der vil ved Tour de København være en række særlige “løb i løbet”, hvor Københavns Kommune i samarbejde med en lang række partnere hylder det aktive seniorliv og byens mangfoldighed.

Kl. 10 skyder sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling Senioretapen i gang og sender 600 seniorer ud på ruten. Kl. 11 hyldes byens diversitet, når socialborgmester, Karina Vestergård Madsen, sender 300 ryttere ud på ruten.

Presseslot: Begge starter er åbne for pressen.

Kontakt

Anette Amalie Juhl Lindschouw

Presse- og kommunikationskonsulent