Søg
Arkivnyhed - Kan være forældet

Nu blomstrer kirsebæralléen igen

Det er et stort tilløbsstykke, når Kirsebæralléen på Bispebjerg Kirkegård går i blomst, og i år er det uden de snærende coronarestriktioner. Dog har erfaringer fra sidste år kastet et nyt tiltag af sig, som besøgende opfordres til at følge.

Det er en stensikker forårsbebuder, når Kirsebæralléen på Bispebjerg Kirkegård går i blomst.

Og smukt ser det ud, når træerne står med lyserøde kroner. Det lokker mange besøgende til, som ønsker at opleve blomstringen - og måske tage det helt rette billede til de sociale medier

Ingen restriktioner i år

Sidste år var blomstringen præget af coronapandemien. Det betød blandt andet, at der var ensretning igennem alléen, men ligesom vinteren er det nu lagt bag os. I år kan kirkegården besøges uden restriktioner – men der et par opfordringer, som man skal være opmærksom på.

”Sidste år var der en decideret ensretning på stierne på Bispebjerg Kirkegård. Selvom reguleringen opstod mere af nød end af lyst, så hjalp de faktisk til at give et bedre flow for de besøgende. Vi så, at folk ikke klumpede sig sammen, og det hele gik mere glidende. Med den erfaring in mente sætter vi i år skilte op, som besøgende til alleen opfordres til at følge, ikke mindst af hensyn til kirkegårdens andre besøgende,” siger Enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen Jakob Hjuler Tamsmark.

Benyt indgang ved Frederiksborgvej

Vil man besøge kirsebæralléen, kan man derfor med fordel benytte indgangen til kirkegården fra Frederiksborgvej. Herfra vil skilte guide til alléen og man følger dermed det flow, som gerne skal give en bedre oplevelse for alle besøgende.

På den måde kan det undgås, at der opstår kø og store grupper af besøgende, som bliver klumpet sammen, og det sikres, at dem, der besøger kirkegården i forbindelse med fx bisættelser, ikke unødigt bliver forstyrret.

Husk på kirkegårdens egentlige formål

I modsætning til sidste år, så kan alle kirkegårdens øvrige indgange benyttes, men man skal huske på, at det stadigvæk er en kirkegård, man færdes på.

Der skal derfor udvises hensyn til dem, som måske er på Kirkegården af andre årsager end for at besøge Kirsebæralléen.

Fakta om Kirsebæralléen

Kirsebæralléen er anlagt i 1992

Alléen består af 43 træer og er ca. 80 meter lang

Sorten hedder Prunus subhirtella ‘accolade’.

I daglig tale kaldes den japansk kirsebær

Det forventes, at op imod 150.000 gæster besøger Kirsebæralléen i løbet af de dage, hvor alléen blomstrer.