Studentermedhjælper til Digital Kulturarv i Københavns Stadsarkiv
Søg jobbet
Vil du gerne arbejde med registrering, metadatering og (HTR) handwritten text recognition?
Om Digital Kulturarv
Digital Kulturarv i Københavns Stadsarkiv arbejder med stille retrodigitaliseret arkivmateriale til rådighed online for arkivets mange brugere.
Vi arbejder med alle aspekter af processen lige fra den fysiske protokols vej til scanneren - til de digitale datas brug i de online løsninger, som vi enten selv udvikler eller realiserer i samarbejde med eksterne leverandører. Derudover faciliterer vi samarbejdet med de mange frivillige, der hver dag beriger og transskriberer det digitaliserede arkivmateriale, så det bliver søgbart (crowdsourcing).
Vi arbejder tværfagligt og teamet består både af historikere, formidlere, teknikere, dataspecialister og udviklere, da opgaverne ud over stærke tekniske kompetencer forudsætter både historisk viden, viden om samlingerne, om brugsscenarier, design af webløsninger og potentialer ved digitalisering.
Dine opgaver
Du kan løse opgaver i programmet Transkribus med henblik på at gøre teksten i de håndskrevne arkivalier søgbar med HTR (Handwritten Text Recognition). Det kan fx være opgaver som layout-analyse, eller at facilitere samarbejde med frivillige om transskribering og korrekturlæsning. Derudover vil du arbejde med direkte registrering af metadata i forskellige systemer og evt. – afhængigt af din profil – med systematisk oparbejdning af metadata.
Din profil
Du læser historie eller datascience. Du taler og skriver flydende dansk. Du har erfaring med en eller flere af disse punkter:
- historiske data
- HTR (handwritten text recognition) og Transskribus
- programmering i R og/eller Python
- statistik og datarensning
- SQL og databasearbejde
Det er derudover en stor fordel, hvis du kan læse håndskrift og har erfaring med brug af arkiver.
Vi forestiller os, at du
- er vild med data
- er kreativ og selvstændig
- er kvalitetsbevidst og detaljeorienteret
- har mod på at gå i gang med opgaver, hvor metoden ikke er givet på forhånd
- er god til at samarbejde – også med frivillige
Vi tilbyder
- mulighed for at opbygge en faglig profil inden for arkiver og digital humanities
- mulighed for at udvikle tekniske kompetencer indenfor programmering data management
- kendskab til arbejdet i Danmarks største stadsarkiv og viden om indholdet og brugen samlingerne
- et godt arbejdsmiljø, hvor dine meninger og kompetencer indgår på lige fod med det øvrige teams
Om Københavns Stadsarkiv
Københavns Stadsarkiv er ansvarlig for at modtage, bevare og tilgængeliggøre papir- og digitale arkivalier for Københavns Kommune. Vi er ca. 40 medarbejdere fordelt på Læsesalen på Københavns Rådhus, Administration på Stormgade 20 og Fællesmagasinet i Høje-Taastrup. Københavns Stadsarkiv er en del af Kunst og Historie, Kultur- og Fritidsforvaltningen, Københavns Kommune.
Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen er en på 12-15 timer ugentligt efter nærmere aftale. Placeringen af arbejdstiden er fleksibel og aftales løbende efter undervisningsskema m.m. Stillingen er forankret i afdelingen for Digital Arkivering og arbejdsstedet er Stormgade 20, 3. tv. i København V. Stillingen ønskes tiltrådt snarest muligt. Ansættelse finder sted i henhold til Aftale om studerendes løn- og ansættelsesvilkår inden for kontorområdet. Vi indhenter straffeattest og reference i forbindelse med ansættelsen, og du skal dokumentere, at du er studieaktiv.
Vil du vide mere?
Du kan få yderligere information ved henvendelse til digitalarkivar Johannes Hermann Michelsen Palbøl på 21 38 34 16 undtaget uge 31.
Søg via linket senest søndag den 3. august 2025
Vi forventer at afholde samtaler mandag den 11. august.
Kultur- og Fritidsforvaltningen
Kultur- og Fritidsforvaltningen er Danmarks største kulturforvaltning. Vores arbejdsopgaver spænder bredt fra idræt, kultur og borgerservice til huslejenævn, folkeregister, vielser og afvikling af valg og folkeafstemninger. I Kultur- og Fritidsforvaltningen arbejder vi for at skabe de bedste rammer for kultur- og fritidslivet i København – og i samarbejde med københavnerne at skabe en by, der lever og udvikler sig. Vi er en politisk ledet organisation og har til opgave at understøtte og udleve politiske beslutninger. Alt sammen med det overordnede formål at give københavnerne et bedre kultur- og fritidsliv og være en åben og professionel indgang til Københavns Kommune.