Sagsbehandlere til herbergsområdet i Boligsocialt Område
Boligsocialt Område søger sagsbehandlere til herbergsområdet, der har lyst til at gøre en indsats for socialt udsatte og psykisk sårbare voksne i København. Måske er du vores nye kollega?
Lidt om os
Det Boligsociale Område er et myndighedsområde i Socialforvaltningen, der beskæftiger sig med udsatte borgere på tværs af målgrupper og alder med et primært fokus på bolig, hjemløshed og beskæftigelse. Med 110 medarbejdere er vi en god blanding af sagsbehandlere, boligrådgivere og andre socialfaglige medarbejdere, som i det daglige har mange fælles berøringsflader og drager stor nytte af hinanden.
Vi samarbejder tværfagligt og inviterer interne og eksterne aktører ind i opgaveløsningen i samarbejde med borgeren, og vi insisterer på at støtte borgeren i at være en del af hele samfundet.
Det Boligsociale Område finder, udvikler og anviser mulige veje til mestring af et godt liv. Boligindsatsen spiller en vigtig rolle, fordi en bolig for de fleste mennesker er en base, hvorfra andre forhold, der giver livet værdi, kan udspringe. Boligindsatsen er også en sammenhængende og integrerende indsats, hvor der skabes sammenhæng mellem borgere, professionelle aktører og civilsamfund.
Beskrivelse af opgaven
I herbergsteamet arbejder sagsbehandlerne i fremskudte funktioner på herberger. Her yder de en systematisk og håndholdt indsats, fordi det skal der til for, at vi kan lykkes med hjælpen til de mest udsatte borgere.
Herbergsteamet udgøres af 22 medarbejdere. De arbejder med fremskudt sagsbehandling på herberger og herigennem også implementering af bolighjemløse-reformen blandt andet gennem forløbsprogrammer på herberger, der skal sikre hurtig afklaring af borgers boligbehov. Sagsbehandlerne bygger bro til andre relevante kommunale tilbud – fx indstilling til egen bolig via den boligsociale anvisning med Housing First bostøtte jf. § 85a eller til botilbud jf. §§ 107/108, hvor der afklares via VUM. De bygger også bro til relevante tilbud udenfor kommunalt regi i samarbejde med civilsamfundet.
Som sagsbehandler skal du også samarbejde med de øvrige faggrupper i det boligsociale område og yde sparring til kollegaer omkring, hvilken indsats, der kan/skal ydes i forhold til at afhjælpe den enkelte borgers udfordringer.
Der arbejdes primært indenfor servicelovens rammer og arbejdsopgaverne er mangfoldige, hvilket bidrager til en spændende og varieret arbejdsdag.
Typiske arbejdsopgaver kan være
- Fremskudt sagsbehandling i forbindelse med forløbsprogrammer på herberger
- Udarbejde indstilling til bolig via den boligsociale anvisning herunder afklarende samtaler, afklaring af støttebehov og udarbejdelse af budget
- Støtte op om borgere, der modtager boligtilbud herunder hjælpe med ansøgning om økonomisk støtte til fx indskud, flytning og boligstøtte
- Lave opfølgninger på udslusningsbolig og statstilskud
- Give bred og faglig rådgivning og vejledning til borgerne
- Bygge bro til andre relevante kommunale tilbud – fx § 83, § 85, § 85a, § 107 og § 108
- Bygge bro til relevante tilbud udenfor kommunalt regi i samarbejde med civilsamfundet
- Indgå i faglig sparring og samarbejde med de øvrige faggrupper i det boligsociale område
Lidt om dig
- Du har et godt kendskab til den sociale lovgivning, er uddannet socialformidler eller socialrådgiver eller tilsvarende relevant socialfaglig uddannelse
- Du kan lide at arbejde med målgruppen og har kendskab til målgruppens udfordringer
- Det er en fordel, hvis du har arbejdet med målgruppen tidligere og har viden om psykisk sygdom og/eller misbrug
- Du evner at holde mange bolde i luften og kunne arbejde tværfagligt samt styre dit daglige arbejde
- Du lægger stor vægt på samarbejde og kollegial sparring på tværs af faggrænser
- Du har gode sproglige og kommunikative kompetencer såvel skriftligt som mundtligt
- Du finder det spændende at arbejde i en enhed, hvor politiske fastlagte mål styrer indsatserne
- Du har eller ønsker at få mere indsigt indenfor det boligsociale område
Hvad tilbyder vi?
- En arbejdsplads, hvor kompetenceudvikling er i fokus
- En arbejdsplads, hvor videndeling og sagssparring er højt prioriteret
- En arbejdsplads, hvor psykologisk tryghed og stærke arbejdsfællesskaber vægtes højt
- Flekstidsaftale, hvor du i høj grad selv kan være med til at planlægge din egen arbejdstid
- Individuelt tilrettelagt introforløb som nyansat
- Månedlig supervision
Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst og indenfor rammerne af lokal løndannelse; dog ikke efter overenskomst for akademikere.
Arbejdstiden er på hverdage og som udgangspunkt 37 timer ugentligt, (men særlige ønsker om nedsat tid ned til 31 timer om ugen kan imødekommes).
Stillingerne er med tiltrædelse snarest muligt.
I forbindelse med ansættelsen indhenter vi straffeattest samt referencer.
Mere information
Hvis du vil vide mere om stillingerne, kan du kontakte sagsbehandler Käthe Bettina Nielsen på 23 46 15 50 og Claudiane Christensen på 24 63 45 26 eller områdechef Signe Kempff-Thestrup på 60 37 92 75.
Vi lægger vægt på en motiveret ansøgning med dine refleksioner over jobbet
Søg via linket senest fredag den 6. juni 2025
Ansættelsessamtalerne forventes afholdt i uge 24.