Økonomimedarbejdere til de administrative fællesskaber i Børne- og Ungdomsforvaltningen
Vi søger dig, der vil være med til at sikre en effektiv økonomistyring på skole- og daginstitutionsområdet? Har du stærke relationelle kompetencer, god forståelse for tal, og synes du, det er sjovt at arbejde i Excel. Så har vi det rette job til dig.
I Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune har vi en ambition om at understøtte udviklingen af områdets skoler og dagtilbud gennem et stærkt samarbejde om velfungerende og ressourceeffektive tilbud. Som økonomimedarbejder får du en vigtig rolle i dette arbejde.
Om de administrative fællesskaber (AF) i Børne- og Ungdomsforvaltningen
Skolers og klyngers administrative opgaver er samlet i administrative fællesskaber forankret under en fælles ledelse på tværs af hele byen. Formålet med de administrative fællesskaber er at skabe en robust og effektiv opgavevaretagelse samt at levere en solid understøttelse af skoler og klynger/daginstitutioner, så ressourcerne udnyttes til størst mulig gavn for byens børn.
Om jobbet
Som økonomimedarbejder vil du arbejde med standarder og særligt udviklede økonomistyringsværktøjer. Din primære opgave er at understøtte de lokale ledere med den løbende budget- og økonomiopfølgning, men dine opgaver vil spænde bredt og bl.a. dække følgende områder
- styre den månedlige budgetopfølgning og kvartalsvise regnskabsprognoser i vores SAP-baserede økonomisystem på baggrund af input fra den lokale ledelse
- foretage lønsimulering i Opus RI på baggrund af input fra ledelsen
- rådgive ledere ift. den strategiske ressourceanvendelse på enten skole eller klynge
- fremlægge økonomiske oversigter til brug for lederteam, medarbejdere og bestyrelser
- forestå diverse ad hoc økonomirelevante opgaver for enhederne
Vi forventer, at du og dine dygtige kolleger aktivt bidrager til udvikling og anvendelsen af standardiserede processer og værktøjer, som er knyttet til de enkelte opgaver. I er nøglepersoner i at indfri ambitionen om en bedre og mere effektiv administrativ understøttelse af skoler og klynger, så der frigives tid til faglig ledelse.
Du vil blive del af et team med et stærkt fagligt fællesskab, hvor du vil få faglig sparring på dine opgaver, ligesom vi selvfølgelig sikrer den gode oplæring. I øjeblikket sidder vi på fem lokationer, men medio november flytter vi sammen med resten af forvaltningen (lige ved siden af Vesterport Station), og du bliver dermed en del af en arbejdsplads med mange fagligheder, kompetencer og ressourcer. Der vil være gode muligheder for faglig udvikling, ligesom vi prioriteter at have socialt samvær både i og uden for arbejdstiden.
Uddannelsesmæssig baggrund og erfaring
Vi forestiller os, at du har en uddannelsesbaggrund, der understøtter opgaveløsningen, det kunne fx være en akademi- eller diplomuddannelse i økonomi.
Det vil være en stor fordel, hvis du har kendskab til skole- og/eller daginstitutionsområdet eller erfaring med økonomistyring fra en kommune eller anden organisation. Vi forventer, at du har gode IT-kundskaber og kan anvende Excel på højt niveau som en del af opgaveløsningen. Kendskab til København Kommunes IT-systemer (Kvantum, OPUS, Serviceportalen) vil være en fordel, men ikke et krav.
Vi ønsker en økonomimedarbejder, der
- arbejder struktureret, går analytisk til værks, trives med Excel og andre økonomisystemer og er i stand til at levere indenfor fastlagte tidsfrister
- er detaljeorienteret og samtidig formår at bevare overblikket
- er god til at formidle tal og kan skabe sammenhæng mellem enhedens økonomi og den pædagogiske virkelighed
- formår at tilrettelægge gode arbejdsprocesser og prioritere egne ressourcer
- er god til at skabe relationer og dygtig til mødeledelse
- har gode samarbejdsevner og er nysgerrig på andres opgaveløsning
- tager initiativ, er fleksibel og i stand til at yde en ekstra indsats, når opgavernes karakter og aktualitet kræver det
Ansættelsesvilkår
Ansættelse sker efter gældende overenskomst og i øvrigt efter endelig forhandling med din faglige organisation. Arbejdstiden er 37 timer ugentlig inkl. frokostpause, og vi tilbyder en række fleksible vilkår som f.eks. mulighed for hjemmearbejde, flekstid samt stor frihed i opgavetilrettelæggelsen.
Vi ønsker, at du kan starte snarest muligt eller senest den 1. oktober 2025.
Arbejdsstedet vil indtil november være i ét af tre AF’er, enten på Jydeholmen 15, 2720, Vanløse, Gammel Køge Landevej 3, 2500 Valby eller Kristianiagade 9, 2100 København Ø. Vi søger 1-2 medarbejdere til hvert sted. Fra medio november bliver tjenestestedet Nyropsgade 7, 1602 København lige ved siden af Vesterport Station.
Mere information
Du kan få yderligere oplysninger ved at henvende dig til AF-leder Camilla Bolette Rask på 21 69 47 03 eller Dimitrios Karakaxas på 51 68 01 16.
Søg via linket senest søndag den 17. august 2025
Vi afholder 1. samtaler i uge 34 (den 20. og 21. august efter kl. 12.00). Eventuelle 2. samtaler forventes afholdt mandag den 25. august fra kl. 11.00. Der vil være en case til enten 1. eller 2. samtale.