Køkkenansvarlig med køkkenfaglig baggrund til madskolen på Blågård Skole
Tror du på kærlighed til mad og mennesker som trivselsskabende og bæredygtig løftestang for en ny generation?
Vi søger en køkkenleder med relevant erfaring til vores madskoleteam på Blågård Skole. Vi er en af Københavns 23 madskoler og ligger placeret i hjertet af Nørrebro mellem Assistens Kirkegård og Hans Tavsens Park.
Stilligen er en overenskomstbestemt fuldtidsstilling med fastlagte ferier, der følger skoleåret.
Du bør at søge denne stilling, hvis du
- kan og har lyst til at arbejde med børn i din hverdag – ikke blot som gæster i vores spisesal, men som en stor del af produktionen og din arbejdsdag, da det er afgørende for at få succes i denne stilling, at du har lyst til at arbejde og igangsætte børn og unge, da eleverne er en bærende del af madproduktionen
- har relevant uddannelse eller køkkenmæssig erfaring fra en madskole eller cateringbranchen – det kan være som faglært kok, cater eller ernæringsassistent (vi er også interesseret i at høre fra ufaglærte køkkenmedarbejdere, hvis du har solid faglig kundskab, tilstrækkelig erfaring og er interesseret i evt. efteruddannelse)
- står for den daglige ledelse og arbejder aktivt med inddragelse af personalet, som lige nu består af fem medarbejdere
- er god til at organisere en hverdag i et stort produktionskøkken med ca. 450 portioner om dagen
- har kendskab og overblik over den nødvendige hygiejne og rengøring af et produktionskøkken samt kendskab til kommunale indkøb og håndtering af dette
- kan holde hovedet koldt, forblive fattet og holde den gode kollegiale tone, når der er travlt og mange børn omkring dig
- er ansvarsbevidst og ikke er bange for udfordringer
- har en god forståelse for sundhed og ernæring og er nysgerrig efter at lære mere
- har gode kommunikative evner både skriftligt og mundtligt
Om madhuset og Københavns madskoler
En madskole er en folkeskole, hvor mad, maddannelse og sundhed er en central, integreret del af skolens hverdag.
På madskolerne er der optimale muligheder for kulinariske udfoldelser og for dannelse af ny madkultur.
Formålet med madskolerne er at skabe variation og forskellighed i skolemaden – og selvfølgelig at bidrage til næringsrig, velsmagende, klimaansvarlig og inspirerende mad til eleverne.
Madskolen skal altså ikke forveksles med hverken en kantine eller faget madkundskab, men er en slags 'mini-praktik', hvor eleverne gennem en række klassetrin prøver at være en del af hverdagen og produktionen i køkkenet. Og hvor det fælles måltid bl.a. bidrager til maddannelse, madmod og samarbejde.
Vi laver så meget som muligt fra bunden i produktionen og med størst mulig respekt for bæredygtighedsprincipperne og Københavns Kommunes mad- og måltidsstrategi. Vi har det økologiske spisemærke i guld og handler kun forsvarligt fanget fisk.
Der er ikke et færdigt koncept for madskolerne, og hver madskole har sit eget udtryk og indhold. Dog er det en fast del af alle madskoler, at elever indgår i produktionen. Og vi har et 'madskolemanifest' udformet af Børne- og Ungdomsforvaltningen og skolerne, som vi forsøger at efterleve i vores hverdag. Her kan du læse mere om konceptet: https://video.kk.dk/video/94551740/hvad-er-en-madskole og https://bornemenuen.kk.dk/madskoler.
Vi tilbyder
Du skal være køkkenansvarlig for og lede et lille team på fem-seks medarbejdere. I det daglige vil du referere til ledelsen på Blågård Skole og KKFO.
Madsskolen på Blågård Skole har eksisteret siden september 2024. Den har fra start været populær og har således en stor opbakning af forældre og børn med ca. 450 kuverter pr. dag, serveret i tre seatings. Madskolen ligger i skolens nyrenoverede bygning og har helt nyt køkken med tilhørende lounge-/spiseområde til eleverne.
Du bliver en del af i alt 23 madskoler i Københavns Kommune og en del af et koncept, der blomstrer og har politisk opbakning. Derfor tilbydes du også rådgivning, kurser og inspiration igennem Meyers Madhus. Du vil desuden indgå et fællesskab med andre madskoleledere, der også mødes i netværk flere gange om året.
Arbejdstid
Arbejdstiden ligger mellem kl. 08-16.00 mandag til fredag (ugentligt 39,7 timer efter lokal overenskomst) for faglærte kokke eller tilsvarende for øvrig relevant uddannelse. Øvrige faggrupper vil arbejde 37,5 timer pr. uge efter lokal overenskomst eller skoleårsnorm. Der vil lejlighedsvis opstå behov for eftermiddags- eller aftenarbejde ved elevrelaterede arrangementer eller møder på skolen.
Ansættelsesvilkår
Vi ønsker, at du kan starte den 1. august 2025. Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst (3F og Børne- og Ungdomsforvaltningen) og indenfor rammerne af lokal løndannelse. Ferie er fastlagt efter skolens årskalender. Pensionsordning er ligeledes obligatorisk og efter gældende regler i Børne- og Ungdomsforvaltningen. I forbindelse med ansættelsen indhenter vi børne- og straffeattest og tager referencer.
Yderligere oplysninger
Du kan få yderligere oplysninger på skolens hjemmeside eller ved at kontakte konstitueret souschef Jens Zachariasen på 21 33 58 34/ec05@kk.dk.
Sammen med din ansøgning beder vi dig vedhæfte CV og uddannelsesbevis.
Søg via linket senest mandag den 2. juni 2025
Vi holder samtaler onsdag den 11. juni fra kl. 13.00.