Innovative projektledere til samskabelse om grønne affaldsløsninger og genbrug
Københavnerne har hovedrollen, når vi skal nå de ambitiøse målsætninger om mindre affald, mere genanvendelse og meget mere genbrug. Derfor søger Københavns Kommune to projektledere, som skal finde nye veje til at involvere borgerne i grønne affalds- og genbrugsløsninger.
Så læs med her, hvis du vil drive udviklingsprojekter, tænke nye løsninger på velkendte udfordring og være med til at skabe store og små fællesskaber om ressourcedagsordnen.
Affaldsområdet i Teknik- og Miljøforvaltningen søger to projektledere, til at arbejde med at styrke det borgernære og fællesskabsorienterede arbejde med affaldssortering og ressourcevenligt forbrug i de to projekter ”Grøn Genvej” og ”Inspirationskvarterer”, forankret i Ressource- og Affaldsstrategien 2030.
I Grøn Genvej arbejder vi sammen med boligforeninger i hele byen. De fleste københavnere bor i etagebolig i enten leje-, andel-, ejer- eller almene boligforeninger. Det er her borgernes affald er, og det er her de daglige rutiner leves. Så det er selvfølgelig også her rutiner og vaner kan justeres.
I Grøn Genvej samarbejder vi med boligforeningernes bestyrelser og hjælper dem til at drive et større fokus på ressourcedagsordenen.
I Inspirationskvarterer skal vi over de næste fem år arbejde med ti forskellige kvarterer i byen og understøtte dem til at blive foregangskvarterer, når det handler om ressourcer. Vi skal eksperimentere med at finde de rigtige måder at samarbejde med lokale kræfter på, så mange af de initiativer der tilbydes i kommunen, kan få størst mulig gennemslagskraft. Vi skal arbejde med interessentinvolvering og styrkelse af lokale fællesskaber, så der bliver etableret et blivende ejerskab til de initiativer vi sætter i værk.
For begge stillinger gælder, at man kommer til at indgå i en arbejdsgruppe med fire kolleger, og at der vil være opgaver at løse i begge projekter.
Om Adfærdsteamet
Som projektleder vil du være placeret i Adfærdsteamet, som er et fagligt stærkt og diverst team med 15 dygtige og dedikerede medarbejdere, som arbejder med adfærdsdesign, borgerrettede initiativer, produkt- og konceptudvikling og databehandling. I teamet sætter vi trivsel, samarbejde og faglig sparring højt i en dagligdag, hvor vi har fokus på at motivere og understøtte borgernes affaldssortering og grønne hverdagshandlinger. Adfærdsteamet er en del af enheden Adfærd og Strategi, hvor fokus er på strategisk at sætte data og adfærd i spil for at arbejde mod et mere ressourcevenligt København.
Om stillingerne og arbejdsopgaverne
Som projektleder skal du arbejde selvstændigt og struktureret og kunne veksle mellem forskelligartede opgaver. Du kommer til at samarbejde med borgere og organisationer i byen, og en væsentlig præmis i arbejdet er at fastholde en god dialog for at forstå, hvordan vi kan møde dem i et samarbejde.
Opgaverne vil i forhold til Grøn Genvej blandt andet være at
- Skabe kontakt til boligforeningers bestyrelser og, sammen med dine kolleger, tilrettelægge gode forløb for samarbejdet.
- Være med til at udvikle projektet, så nye tilbud kan fastholde interessen og nye typer af boligforeninger kan finde et samarbejde attraktivt.
- Være opsøgende i forhold til kolleger fra andre enheder, som kan have interessante og relevante tilbud, som vi kan bringe videre til boligforeningerne.
- Bidrage aktivt til den faglige udvikling i hele adfærdsteamet sammen med dine kollegaer.
Opgaverne vil i forhold til Inspirationskvartererne blandt andet være at
- Være med til at justere og udvikle konceptet for inspirationskvarterer, som er en ny måde at arbejde med en lokal og fælleskabsbaseret tilgang til ressourcer- og affaldsdagsordenen.
- Identificere centrale samarbejdspartnere i de kommende Inspirationskvarterer.
- Understøtte udviklingen af fællesskaber, hvor ressourcedagsordenen bliver en stærk social norm.
- Udvikle relevante tilbud til de lokale aktører med afsæt i de løsninger som Københavns Kommune tilbyder.
Om dig
Vi forventer, at du har flere års erfaring med at engagere og samskabe på tværs af institutioner, myndigheder, organisationer, brugere og borgere, det kunne f.eks. være i interesseorganisationer, NGO’er og lignende. Vi forventer, at du er analytisk og kan se sammenhænge og interesseflader mellem de dagsordner som Københavns Kommune gerne vil engagere borgerne i, og det hverdagsliv som optager borgerne. I det ligger en dygtig og systematisk projektleder, der er faglig velfunderet og kan omsætte teori (f.eks. fra sociologi eller samfundsvidenskab) til handling.
Desuden lægger vi vægt på, at du
- Har erfaring med, og evner for, at lede større projekter herunder budgetstyring og fremdrift.
- Er god til at formulere dig skriftligt og kommunikere klart og tydeligt.
- Er strategisk og reflekterende i forhold til, hvordan dine opgaver kan spille ind i de store dagsordner i kommunen.
- Er ansvarsbevidst og evner at være involveret i flere opgaver ad gangen.
- Er en god kollega, der respekterer andre fagligheder uden at give køb på din egen og tager dig tid til både at give og modtage feedback.
I din ansøgning vil vi bede dig om at beskrive konkrete projekter du har deltaget i, hvor det er lykkedes at involvere og samskabe med borgere eller brugere.
Vi tilbyder
Du får et spændende og udviklende job, hvor du bidrager konkret til den grønne omstilling af København. Det sker i et godt kollegialt miljø, hvor du også har stor mulighed for at udvikle dig fagligt og personligt.
Du bliver projektleder i enheden Adfærd og Strategi, der er en enhed med mere end 30 ansatte, der skal sikre at ambitionerne for brug af ressourcerne i København, når helt ud til borgerne.
Enheden er en del af afdelingen Klima og Byudvikling, der med helhedssyn, nysgerrighed og høj faglighed løser opgaver indenfor affald og ressourcer, klimaindsatser, byplanlægning, jorddeponi, almene boliger og analyser. Afdelingen har cirka 350 ansatte fordelt på 15 faglige enheder og et sekretariat, der alle arbejder for at gøre København til en endnu bedre og mere bæredygtig by at leve, bo og udvikle i.
Afdelingen Klima og Byudvikling ligger centralt placeret i Njalsgade på Islands Brygge. Du vil referere til enhedschefen i Adfærd og Strategi.
Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til gældende overenskomst afhængigt af dine kvalifikationer og efter forhandling med den forhandlingsberettigede organisation.
Stillingerne er fastansættelser med start første september 2025 med et gennemsnitligt timetal på 37 timer om ugen.
Yderligere information
Hvis du vil vide mere, er du meget velkommen til at kontakte teamleder Ane Kollerup Nielsen på 29 11 82 45.
Medsend motiveret ansøgning, CV og evt. anden relevant dokumentation. Noter gerne hvilket af projekterne, der har din største interesse.
Søg via linket senest fredag den 9. juni 2025
Samtaler forventes afholdt i uge 25 og 26.
Om Teknik- og Miljøforvaltningen
Teknik- og Miljøforvaltningen varetager myndighedsopgaver og servicerer borgere og erhvervsliv, blandt andet inden for miljøområdet, lokalplanlægning, byfornyelse, byggesagsbehandling og trafikområdet. Desuden er det Teknik- og Miljøforvaltningen, der står for renholdelse, vedligeholdelse og udvikling af byens veje og parker, foretager parkeringskontrol og driver de københavnske kirkegårde. Vi beskæftiger ca. 2.400 medarbejdere og administrerer et bruttobudget på knap 4,1 mia. kr