Erfaren køkkenleder til det nybyggede plejehjem Eilersminde
Vi søger en innovativ, ambitiøs og erfaren køkkenleder til vores nybyggede plejehjem med byens flotteste produktionskøkken.
Vi søger en leder, som brænder for at tilberede sund og varieret mad, og som har en holdning til mad, som du gerne bringer i spil og står på mål for. I Københavns Kommune arbejder vi med udgangspunkt i en ambitiøs madpolitik, som lægger vægt på, at maden både er ernæringsrigtig og appellerer til sanserne, samtidig med at den er overvejende økologisk, klimarigtig og uden madspild. Det er derfor afgørende, at du kan og vil realisere visionerne til glæde for beboere på plejehjemmet.
Hvem er vi?
Eilersminde er hjem for 120 beboere, som har 120 forskellige behov, holdninger og ønsker til sammensætning af dagens menu. Vi strækker os langt for at lytte til og imødekomme beboernes ønsker, og som køkkenleder deltager du løbende i forskellige fora på afdelingerne med henblik på at lytte til og være i dialog med beboerne om deres ønsker. På Eilersminde arbejder ialt ca. 100 fastansatte, tværfagligt sammensatte kolleger. Vi går hver dag på arbejde for at løse vores kerneopgave, som er at sikre, at beboerne på plejehjemmet oplever en tryg, værdig og meningsfuld hverdag. Lederteamet består af forstander, souschef, fire afdelingsledere, en faglig leder, en leder af aktivitet og frivillighed samt dig som leder af køkkenet. I lederteamet arbejder vi tæt sammen og har løbende sparring med hinanden, hvor vi drøfter store og små ledelsesdilemmaer.
Køkkenet åbnede i april 2024 og har de mest fantastiske rammer at producere mad i. Vores køkkenteam består af tre erfarne ernæringsassistenter, en uddannet kok og en ufaglært, der bistår med opvask og andre opgaver i køkkenet. Vi har et godt kollegaskab, hvor vi samarbejder tæt og gør os umage med at imødekomme beboernes ønsker og ernæringsbehov til måltidet. Aktuelt arbejder vi med forebyggelse af uplanlagt vægttab og har netop implementeret fristeskabe i alle afdelingskøkkener, hvor vi i tæt samarbejde med plejepersonalet på afdelingerne sikrer, at skabene fyldes med ernæringsrigtige og efterspurgte mellemmåltider.
Vi producerer dagligt varm mad til frokost og kold mad til aften, diæter og smørrebrød, sandwich, salater og andet til mødeforplejning og større arrangementer og fester i huset. Vi bager dagligt brød og kager og afprøver løbende nye opskrifter med særligt fokus på bønner som ingrediens i bagværk. Vores madproduktion tager udgangspunkt i sæsonbestemte ingredienser, og vi har for nyligt opnået guldmærket i økologi, hvilket vi er meget stolte af. Vi samarbejder tæt med Meyers Madhus, der inspirerer os og bistår os med implementering af forskellige politisk besluttede indsatser i forhold til reduktion af madspild, produktion af klimavenlige måltider m.m.
Hvem er du, og hvad skal du lave?
Du vil som køkkenleder være ansvarlig for drift og økonomi i køkkenet, men også for udvikling og nytænkning. På Eilersminde er vi ambitiøse og løbende i gang med at udvikle og afprøve nye initiativer og arbejdsgange.
Du skal som køkkenleder sikre produktion af alle dagens måltider og være ansvarlig for indkøb af råvarer og planlægning af menuer, også til specialdiæter, i samarbejde med personalet i køkkenet og i samarbejde med plejepersonale og beboere. Hertil kommer produktion af mad til diverse interne og eksterne møder samt til husets store fester. Som køkkenleder har du også ledelsesansvaret for husets ene portør, der varetager serviceopgaver på plejehjemmet i tæt samarbejde med SAB.
Vi ønsker, at du som vores nye leder af køkkenet
- er uddannet kok, økonoma eller professionsbachelor i ernæring og har erfaring fra en lignende lederstilling gerne i kommunalt eller regionalt regi
- er ambitiøs og har en holdning til mad til ældre, som du formår at formidle og få følgeskab til
- er lyttede, involverende og nysgerrig på eget og andres perspektiv
- har lyst til at være en del af den særlige verden, et plejehjem er, og have tæt kontakt med beboere og med plejepersonalet
- gerne vil arbejde tæt på driften i køkkenet og være rollemodel i den daglige madproduktion
- løfter administrative driftsopgaver både i forhold til køkken og serviceområde
- deltager i tværgående ledelsesopgaver og strategisk planlægning i samarbejde med resten af Eilersmindes lederteam
- besidder et højt fagligt niveau, og en faglig stolthed omkring kost og ernæring, baseret på teorier, som du kan omsætte til daglig praksis
- har økonomisk sans og kan tænke kreativt
- kan arbejde selvstændigt, struktureret og være ansvarlig for egenkontrol samt sikre den gode hygiejne
- kan arbejde med IT på brugerniveau
- kan sætte rammen for et godt arbejdsfællesskab med en anerkendende, ærlig og venlig tone og plads til et godt grin
Ansættelsesvilkår
Der er tale om en fuldtidsstilling med opstart den 1. september 2025 eller snarest muligt derefter. Du aflønnes efter gældende overenskomst samt forhandling.
Mere information
Souschef Susanne Madsen er klar på 40 13 74 69, hvis du har spørgsmål eller har lyst til at komme på besøg, inden du søger stillingen.
Søg via linket senest tirsdag den 29. juli 2025.
Vi holder 1. samtaler den 5. august og 2. samtaler den 8. august. Mellem 1. og 2. samtale skal du gennemføre en personlighedstest.