Børne- og ungerådgivere til frontteam - Styrket Modtagelse (Brønshøj/Husum/Vanløse)
Vil du være med, når vi handler akut, og det hele skal gå hurtigt? Vil du være en del af et stærkt fællesskab, hvor der er gode faglige udviklingsmuligheder?
Og vil du være med til at sikre en tidlig indsats og høj faglighed samt kvalitet i myndighedsarbejdet med udsatte børn og unge?
Vi søger en børne- og ungerådgiver på 37 timer ugentlig samt en børne- og ungerådgiver til et barselsvikariat.
Om DSI-BHV
Din Sociale Indgang Børn, Brønshøj-Husum-Vanløse er én af de fem enheder, som dækker Københavns Kommune. Vi er en velfungerende enhed med ca. 178 medarbejdere med socialfaglig, psykologisk og pædagogisk uddannelsesbaggrund. Enheden er opdelt i tre skoledistrikter.
I vores enhed lægger vi vægt på, at der er et tæt samarbejde såvel internt i grupperne som på tværs af grupperne. Vi har fokus på familiens ressourcer, og vi prioriterer at inddrage familien og familiens netværk. Vi har fokus på en tidlig indsats, og vi arbejder ud fra metoden ICS. Vi bestræber os på et godt kollegialt samarbejde, og at det skal være rart at gå på arbejde, selvom vi ofte har travlt og arbejder med mangeartede problemstillinger.
Styrket Modtagelse
Styrket Modtagelse er DSI-BHV´s frontteam, og består af seks børne- og ungerådgivere og en familiebehandler.
I Styrket Modtagelse vil du være med til at 24-timersvurdere alle nye underretninger, som modtages på børn og unge, der ikke har en aktiv sag i forvejen.
Vi har daglige visitationsmøder, hvor du får tildelt nye underretningssager, og hvor du ud fra møder med forældrene og børnesamtaler har ansvaret for at afklare bekymringsgraden ift. om borgeren skal henvises til § 30-vejledningsforløb, om samtalerne har givet anledning til yderligere afklaring hos en børne- og ungerådgiver i distriktet, eller om sagen kan lukkes, da borgeren ikke tilhører målgruppen for støtte.
En af vores primære arbejdsopgaver er at handle akut i sager om vold, overgreb og negativ social kontrol, hvor der er behov for, at der reageres hurtigt og ofte i samarbejde med andre professionelle fx Overgrebsgruppen og hospitaler.
I Styrket Modtagelse har vi et stort fokus på børneinddragelse, og du vil derfor opleve, at vi til vores sagsdrøftelser vil have fokus på, hvordan vi inddrager børn og unge mest hensigtsmæssigt i deres egne sager, ligesom vi til samtaler med børn medbringer en ”bamsetaske” og med unge, et ”ungenet”, hvori der er redskaber til at fremme dialogen om det generelle og det svære i børn og unges liv.
Styrket Modtagelse varetager desuden korterevarende vejledningsforløb, jf. barnets lov § 29, samt behandler ansøgninger om afløsning.
Du vil derudover blive en del af en vagtplan, hvor du i et makkerteam har til opgave at vurdere og handle i akutte sager, hvor der er mistanke eller viden om vold, overgreb eller negativ social kontrol mod et barn eller en ung.
For stillingen gælder, at du vil komme til at arbejde med familier, der har forskellige baggrunde og mange forskellige sociale udfordringer. Det betyder også, at vi har en meget alsidig dag med mange forskellige, men også spændende opgaver.
Vi lægger vægt på, at vores kommende kollega, der
- er uddannet socialrådgiver eller socialformidler
- har praktisk erfaring med myndighedsarbejde på børne- og ungeområdet, kendskab til lovgivningen, ligesom vi lægger særlig vægt på erfaring med at handle akut i overgrebssager
- har et skarpt blik for sagsførelse samt kan formulere sig klart og tydeligt både over for borgerne og i den efterfølgende skriftlige dokumentation
- er positiv, ansvarlig og fagligt engageret med fokus på kærneopgaven
- er åben for at lære nyt og har lyst til at bidrage med egen viden
- har mod på at opsøge tværfaglige samarbejdspartnere med udgangspunkt i familiens behov og har lyst til at undersøge, hvor borgeren kan få den rette støtte, både inden for kommunen og i andet regi
- kan trives i en hverdag, hvor man ikke har borgerne i længere tid
- er nysgerrig og har lyst til at arbejde med komplekse problemstillinger hos udsatte børn og unge og deres familier, hvor der til tider kan være et højt konfliktniveau
- er god til at bevare roen og overblikket i et til tider hektisk miljø, hvor man aldrig ved, hvad der kommer ind ad døren
- har kendskab til DUBU og ICS eller har interesse for at lære det
Vi kan tilbyde dig
- en spændende og alsidig hverdag med høj grad af indflydelse og ansvar
- fokus på faglighed, faglig sparring samt tværfagligt samarbejde
- dygtige kollegaer i en enhed med et stærkt kollegialt sammenhold, hvor vi spiller hinanden gode
- en gruppe, som har fokus på faglig og personlig udvikling på trods af en travl hverdag
- fastlagte gruppemøder, personalemøder, supervision, sagsdrøftelser samt daglige visitationsmøder
- højt humør og høj arbejdsglæde i en enhed, som har et godt omdømme
- mulighed for eksklusiv kantineordning med morgenmad
- gratis parkering i området samt lettilgængelig offentlig transport
Vi lægger vægt på en god oplæring, og du vil blive tildelt en mentor
Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til kvalifikationer og gældende overenskomst mellem kommunen og den relevante faglige organisation.
Arbejdstiden udgør 37 timer ugentligt.
Vi ønsker stillingerne besat den 1. juli 2025 eller snarest herefter.
I forbindelse med ansættelsen indhenter vi børne- og straffeattest samt referencer. (BUF)
Mere information
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte socialfaglig koordinator Maria Brask på 51 73 25 39 eller børne- og ungerådgiver Mathias Lauritsen på 29 11 32 29 eller afdelingsleder Søren Hove på 26 14 60 97.
Søg via linket senest onsdag den 21. maj 2025
Der vil blive afholdt løbende samtaler i ugerne 21 og 22.