Søg

Gå ikke glip af vigtig Digital Post fra Københavns Kommune

Opret en lære- og/eller elevplads

Når din virksomhed opretter lære- og elevpladser, er I med til at sikre, at behovet for faglært arbejdskraft bliver dækket.

Det er en god investering at oprette lære- og elevpladser. Din virksomhed får udbetalt tilskud og sparer udgifter til arbejdsgivernes uddannelsesbidrags-kasse (AUB). Samtidig er I med til at sikre, at København får flere faglærte medarbejdere.

En elev eller lærling kræver naturligvis ekstra tid og opmærksomhed, især i starten af uddannelsen. Men mange virksomheder oplever hurtigt en økonomisk gevinst og en positiv effekt af at få nye indspark og ekstra hænder til at tage fra.

Tilskud

Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) udbetaler tilskud til offentlige og private arbejdsgivere, der har udbetalt løn til elever under skoleophold og uddannelse.

Vælger du en elev inden for et af de uddannelsesområder, hvor der især kommer til at mangle faglærte i fremtiden, kan du desuden få udbetalt op til 5.000 kr. pr. elev i bonus (2021).

Hvis din virksomhed opfylder sit mål for elevpoint, får du elevtilskud for hver elev, du har ansat. Ansætter du færre elever end jeres mål, får du ikke noget elevtilskud.

Satsen for elevtilskud afhænger af, hvor meget der bliver betalt i bidrag til Praktikplads-AUB fra de virksomheder, der ikke opfylder deres mål. Du kan derfor ikke få oplyst et præcist beløb for elevtilskuddet, før du får årsopgørelsen.

Læs mere om Praktikplads-AUB.

Sådan gør du

Vil du høre mere om lære- og elevpladser, eller har du brug for hjælp til at finde en kandidat? Så kan du ringe til Jobcenter København på 82 56 56 82.

Kontakt

Københavns Erhvervshus

Telefontider

Mandag

08:00 - 17:00

Tirsdag

08:00 - 17:00

Onsdag

08:00 - 17:00

Torsdag

08:00 - 17:00

Fredag

08:00 - 17:00