Kultur, fritid og brug af byen - sådan gør vi under corona-virus

Vi skal passe på hinanden. Derfor er der indført en række tiltag for brug af byen.

Senest opdateret  25. februar 2021  kl. 12:30

VIGTIGT!
Det er først fra mandag den 1. marts 2021 at de nye regler i forbindelse med udendørs kultur- og idræts- og foreningsaktiviteter træder i kraft. Indtil da gælder alle de hidtidige og strammere restriktioner. Alle andre tiltag og restriktioner, forlænges til og med 5. april 2021.

 

Stramninger som gælder frem til 5. april

Smittetallene betyder stadig, at der er skærpede restriktioner. 
Alle kommunale indendørs faciliteter og øvrige indendørsarealer, hvor der udøves idræts-, forenings- aftenskole- og fritidsaktiviteter, holdes fortsat lukket for offentligheden frem til og med den 5. april 2021. 
Det betyder, at der er lukket for alle Københavns Kommunes idrætshaller, svømmehaller, træningscentre, foreningslokaler, skolehaller og sale mv. 

Alle andre indendørs kulturinstitutionerne er også lukkede for offentligheden til og med den 5. april 2021.
Det betyder, at der er lukket for teatre, koncertsale, spillesteder, museer, kunsthaller, kulturhuse, biografer, aftenskoler, biblioteker, daghøjskoler, samt musik- og kulturskoler.
Frem til den 5. april 2021 gælder der en nedlukning for alle indendørs aktiviteter. Også for børn og unge. 

Forsamlingsloftet er stadig på 5 personer. Det gælder foreløbig til og med 5. april 2021.

Afstandskravet er to meter.

Det er heller ikke, som tidligere, muligt at samle op til 500 siddende personer ved eksempelvis konferencer, kulturarrangementer, idrætsarrangementer og generalforsamlinger.

Krav om brug af mundbind forlænges også til og med 5. april.
Du skal stadig bære mundbind indendørs alle offentlige steder. Kravet om mundbind kan opfyldes ved at bære mundbind, visir eller såkaldt halvvisir (der dækker næse og mund, men ikke nødvendigvis øjnene).
 

Indendørs idrætsanlæg og sportsbaner

Alle Københavns Kommunes indendørs idrætsanlæg og sportsbaner er derfor lukkede og kan ikke benyttes. Lukningen gælder til og med den 5. april 2021.

Svømmehaller 

Alle Københavns Kommunes svømmehaller holder lukket. 
Lukningen gælder til og med den 5. april 2021.

Kulturhusene

Alle kulturhuse i København er lukkede. 
Lukningen gælder til og med den 5. april 2021.

Museer

Thorvaldsens Museum, Nikolaj Kunsthal, Stadsarkivet og Københavns Museum er alle lukkede. 
Lukningen gælder til og med den 5. april 2021.

Biblioteker

Københavns Biblioteker er alle lukkede.
Lukningen gælder til og med den 5. april 2021.

For at understøtte kommunens studerende og forskere vil Københavns Biblioteker fra og med d. 26. januar 2021 åbne for udlån og aflevering af reserverede materialer, men det gælder kun til undervisnings- og forskningsbrug. Der er begrænset åbningstid. 
Hovedbiblioteket: hverdage, kl. 12-16 og Lokalbibliotekerne: hverdage, kl. 12-14 
Tilbuddet kan kun benyttes af studerende, elever og forskere til undervisnings- og forskningsbrug og gælder kun afhentning og aflevering af reserveringer med tidsbestilling.

Der er lempelser for de udendørs foreningsaktiviteter

Det betyder, at det fra den 1. marts er muligt for foreninger, at gennemføre udendørs aktiviteter, for op til 25 personer samtidig.
Man skal også være opmærksom på, at det stadig ikke vil være muligt at benytte hverken omklædningsrum, badefaciliteter, depotrum eller toiletter i forbindelse med de kommunale anlæg og baner. 
Yderligere vil lyset på de udendørs baner blive slukket klokken 20.00

Eliteidræt

Eneste undtagelse er professionelle idrætsudøvere, som fortsat kan anvende indendørsarealer til træning og kampe. 
Der kan ikke afvikles udendørs idrætsarrangementer med personer til stede, f.eks. Superligakampe.

Bemandede legepladser åbne 8-16 

Byens bemandede legepladser er åbne med reduceret bemanding, og der arrangeres ingen aktiviteter. Du kan desværre heller ikke låne legesager, cykler mm.  

Toiletter med og uden opsyn

Du kan fortsat bruge alle vinteråbne toiletter uden opsyn i byen. Her gælder de normale åbningstider, og toiletterne rengøres hyppigere før. Dertil holder tre toiletter med opsyn ved Rådhuspladsen, Nyhavn og Israels Plads ligeledes åbent, mens de øvrige toiletter med opsyn holdes lukket. Alle toiletter rengøres fortsat hyppigere end normalt. 

Ensretning omkring Sortedams Sø og Peblinge Sø og på Christianshavns Vold 

Der er igen ensrettet rundt om de indre søer: Sortedams Sø og Peblinge Sø samt på Christianshavns Vold ved stien langs Stadsgraven. Gå-retningen er med uret ved søerne og på volden er gå-retningen fra Torvegade ned mod Langebro. 

Kontakt