Kultur, fritid og brug af byen - sådan gør vi under corona-virus

Vi skal passe på hinanden. Derfor er der indført en række tiltag for brug af byen.

Senest opdateret 05. april 2021 kl. 18:30

Forsamlingsforbuddet udendørs er hævet fra 5 til 10 (det anbefales dog fortsat, at man kun mødes maksimalt fem personer i hjemmet samt begrænser sin sociale kontakt). Alle øvrige restriktioner gælder stadig.

Første åbning den 21. april – med coronapas: Udendørsservering på restauranter og cafeer mv., museer, kunsthaller samt biblioteker. Desuden åbnes uden coronapas for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år. Hvilke konkrete 4 sportsgrene der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag der skal tages, forhandles af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne.

Anden åbning den 6. maj – med coronapas: Indendørs servering på restauranter og cafeer mv., konferencer, spillesteder, teatre, og biografer og lignende øvrige lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter. Desuden åbnes – med coronapas – for indendørs idræt for voksne over 18 år. Hvilke konkrete sportsgrene der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag der skal tages, forhandles af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne. Sundhedsmyndighederne skal overveje, om anbefalingerne vedrørende hjemmearbejde kan lempes.

Tredje åbning den 21. maj – med coronapas: Resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, som ikke er åbnet i forrige faser. Desuden åbnes indendørsfaciliteter i forlystelsesparker, zoo mv og legelande. Desuden daghøjskoler og aftenskoler.

Alle indendørs kultur- og fritidsfaciliteter er lukkede

Alle kommunale indendørs faciliteter og øvrige indendørsarealer, hvor der udøves idræts-, forenings- aftenskole- og fritidsaktiviteter, holdes lukket for offentligheden. Lukningen varer foreløbig frem til og med den 6. maj 2021. 

Lukningen gælder alle Københavns Kommunes kulturhuse, biblioteker, idrætshaller, svømmehaller, foreningslokaler, skolehaller og sale mv.

Ikke kun de kommunale anlæg, men alle indendørs kulturinstitutioner er lukkede for offentligheden indtil den 6. maj. Det gælder teatre, koncertsale, spillesteder, museer, kunsthaller, biografer, aftenskoler, biblioteker, daghøjskoler, træningscentre samt musik- og kulturskoler.

Biblioteker

Københavns Biblioteker er alle lukkede for almindelige besøg, til og med den 21. april 2021.

Som udgangspunkt åbnes bibliotekerne – med coronapas – den 21. april 2021

Det er til gengæld muligt, at aflevere og afhente reserverede bøger på Københavns Biblioteker, men kun ved forudgående tidsbooking. Man skal i forvejen booke en tid online på adressen: http://reservation.frontdesksuite.com/kbh/Bibliotek

Det er desværre endnu ikke muligt at udlåne bøger direkte fra bibliotekets hylder, men selve reserveringen af bøger, sker via bibliotekets hjemmeside og app.
Der kan være længere leveringstid, før din reservation står klar. 
Tidsbooking er for at sikre, at der ikke er for mange personer i biblioteksrummet. Af samme årsag bør du afhente dine reservationer alene. 

Hvis du har lånt bøger eller andre materialer på biblioteket, så er alle afleveringsfrister forlænget til 19. april 2021. Der opkræves ikke gebyr i perioden til og med den 5. april 2021.

Svømmehaller

Alle Københavns Kommunes svømmehaller holder lukket til og med den 6. maj 2021.

Indendørs idrætsanlæg

Alle Københans Kommunes indendørs idrætsanlæg er lukkede til og med den 6. maj 2021.

Kulturhuse

Alle Københans Kommunes kulturhuse er lukkede til og med den 6. maj 2021.

Museer

Thorvaldsens Museum, Nikolaj Kunsthal, Stadsarkivet og Københavns Museum er alle lukkede til og med den 21. april 2021.
Som udgangspunkt åbnes – med coronapas – museer og kunsthaller d. 21. april 2021

De udendørs kulturinstitutioner

Øvrige udendørs kulturinstitutioner, som f.eks. Zoo, har også mulighed for at genåbne. Dog med et krav om, at man som besøgende skal fremvise dokumentation for en negativ coronatest, der højst er 72 timer gammel. Man er nødt til selv at kontrollere oplysningerne, inde på de enkelte steders/institutioners egne hjemmesider, og få de nyeste og opdaterede oplysninger, åbningstider og retningslinjer.

De udendørs foreningsaktiviteter

Forsamlingsforbuddet er hævet fra 25 til 50 personer, men kun for udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi.

Det betyder, at det kun gælder for idræts- og foreningsaktiviteter, der er arrangeret af foreninger, organisationer, kulturinstitutioner, offentlige myndigheder eller virksomheder.

Det gælder dermed ikke privat arrangerede aktiviteter, eller aktiviteter der er arrangeret via sociale medier og lignende, f.eks. online løbefællesskaber.

Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder derfor for alle privat-arrangerede aktiviteter.

De lempelser, som gælder for foreningslivet, kan du læse mere om på siden Regler og muligheder for foreninger under corona.

Professionel idræt

Idrættens forsamlingsloft på 50 gælder ikke for den professionelle idræt.
Og professionelle idrætsudøvere kan som de eneste fortsat anvende indendørsarealer til træning og kampe.
Tilskuere er ikke tilladt ved professionel idræt, f.eks. superligakampe.

Bemandede legepladser

Byens bemandede legepladser er åbne 8 - 16, med reduceret bemanding, og der arrangeres ingen aktiviteter. Du kan desværre heller ikke låne legesager, cykler mm.

Toiletter

Du kan bruge alle vinteråbne toiletter uden opsyn i byen. Her gælder de normale åbningstider.
Dertil holder tre toiletter med opsyn ved Rådhuspladsen, Nyhavn og Israels Plads ligeledes åbent, mens de øvrige toiletter med opsyn holdes lukket. Alle åbne toiletter rengøres hyppigere end normalt.

Ensretning af kirsebæralléen på Bispebjerg Kirkegård

Kirsebæralléen på Bispebjerg Kirkegård vil åbne i år med ensretning og uden mulighed for at slå sig ned eller gøre ophold. Der vil være indgang til den ensrettede rute via kirkegårdens hovedindgang ved Frederiksborgvej. Vi forventer kø til alléen, der kan strække sig ind på kirkegården, og derfor bliver der ikke direkte adgang til hverken kø eller kirsebærallé fra Støvnæs Allé. Find ruten på kortet her

Ensretning omkring Sortedams Sø og Peblinge Sø og på Christianshavns Vold

Der er ensrettet rundt om de indre søer: Sortedams Sø og Peblinge Sø samt på Christianshavns Vold ved stien langs Stadsgraven. Gå-retningen er ”med uret” ved søerne og på volden er gå-retningen fra Torvegade ned mod Langebro.

Følg med, når noget genåbner eller lukker ned

Vi opdaterer vores sider, lige så snart der kommer nyt, men hvis man søger viden om tiltag og anbefalinger eller søger gode råd, kan man benytte hjemmesiden www.coronasmitte.dk. Det er de danske myndigheders fælles hjemmeside, med information, vejledning og viden om COVID-19.
Her kan man også se hvor der gælder skærpede regionale eller lokale tiltag.

Se hvordan Covid-19 påvirker tilbud og services i Københavns Kommune

Københavns Kommune har samlet en fælles side, med de tilbud og services der lige nu er påvirkede eller helt ændrede af situationen og restriktionerne. Se derfor på: www.kk.dk/corona-kk, hvis dit spørgsmål handler om Københavns Kommune.

Kontakt