Lån til beboerindskud

Her kan du søge om lån til betaling af beboerindskud, hvis du flytter i en almen bolig i Københavns Kommune.

Du kan søge om lån til beboerindskud, hvis:

  • Du skal flytte i en almen bolig, fx en almen ældrebolig, en almen lejlighed, en almen ungdomsbolig med eget køkken eller et værelse i et almennyttigt bofællesskab. Hvis du er i tvivl om din nye bolig er en almen bolig, kan du kontakte boligorganisationen.
               
  • Boligen er opført og taget i brug første gang den 1. april 1964 eller senere. Du kan tjekke boligens opførelsesår på www.boliga.dk i menuen under BBR. Ved kommunalt anviste ældreboliger i alment boligbyggeri ser Københavns Kommune bort fra opførelsesåret.
     
  • Du bor i Københavns Kommune og din nye bolig ligger i Københavns Kommune. Hvis boligen ligger i en anden kommune, skal du søge om lån i den kommune, du ønsker at flytte til.
     
  • Din husstandsindkomst ligger under beløbsgrænsen:

Skal du flytte i lejlighed, må din samlede husstandsindkomst ikke overstige 257.670 kroner om året (sats for 2021). Hvis der er børn under 18 år i husstanden, forhøjer vi beløbet med 45.200 kroner for hvert barn (sats for 2021). Du kan max få forhøjet beløbet for fire børn.

Skal du flytte i et enkeltværelse, må din samlede hustandsstandsindkomst ikke overstige 174.548 kroner om året (sats for 2021). Hvis der er børn under 18 år i husstanden, forhøjer vi beløbet med 45.200 kroner for hvert barn (sats for 2021). Du kan max få forhøjet beløbet for fire børn.

 

Du kan ansøge om lån til beboerindskud via ovenstående ansøgningslink. Er du permanent fritaget fra digitale selvbetjeningsløsninger eller får en enkeltstående undtagelse og/eller har du ikke NemID, har du mulighed for at bestille tid til hjælp i Borgerservice på: kk.dk/bestiltid eller på tlf: 33 66 33 66.

Husk at vedlægge en kopi af din lejekontrakt, når du ansøger. Vi kan ikke behandle din sag, før vi får en kopi af lejekontrakten. Du kan kontakte din boligorganisation for at få en kopi.

Vær opmærksom på, at sagsbehandlingstiden kan være op til 10 arbejdsdage, hvis sagen er fuldt belyst ved modtagelsen.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl, om du opfylder betingelserne for at få et lån til betaling af beboerindskud eller har spørgsmål omkring tilbagebetaling.

 

Kontakt