Søg

Der er i øjeblikket udfordringer med telefoni

Der opleves i øjeblikket udfordringer med telefonien i Københavns Kommune. Derfor kan der opleves problemer med dårlig og hakkende lyd når du ringer til os. Der arbejdes på højtryk på at løse disse udfordringer.

Billede
Skilt med ordensregler
Fotograf
Københavns Kommune

Ordensregler i grønne områder

Når du besøger byens parker og grønne områder, skal du – som altid i København – følge ordensreglerne.

Ordensreglerne er bestemt af Ordensbekendtgørelsen, der gælder for alle områder, hvor der er almindelig adgang – som fx parker, grønne områder, veje, stier og pladser. Den siger bl.a., at det er forbudt at slås, råbe, skrige eller på andre måder forstyrre den offentlige orden.

Nogle steder gælder der tillige særlige regler. Det kan fx handle om musik, badning, sejlads eller cykling alt efter, hvad der er relevant

Du finder ordensreglerne, der hvor du går ind i parken.

Regler i fokus

Musik

Der er nye regler for at spille forstærket musik i

  • Havneparken
  • Hørsholmsparken
  • dele af Fælledparken.

Forstærket musik er forbudt

  • fredag og lørdag kl. 22-09
  • søndag-torsdag og på helligdage kl. 20-07.

Hunde

Du skal have din hund i snor i de fleste parker i København. Men i hundegårde og fritløbsområder må din hund løbe uden snor.

Affald

Du skal rydde op efter dig og smide dit affald i nærmeste container eller skraldespand.

Hvad er Ordensbekendtgørelsen?

Ordensbekendtgørelsen er en lov, der gælder for alle områder, hvor der er almindelig adgang – som fx parker, grønne områder, veje, stier og pladser. Den siger bl.a., at det er forbudt at slås, råbe, skrige eller på andre måder forstyrre den offentlige orden. Ordensbekendtgørelsen kan suppleres med særlige regler, der er nødvendige i et område. Politiet kan udstede bøder, hvis man overtræder reglerne i Ordensbekendtgørelsen.

Kontakt

Parker, Kirkegårde og Renhold

Postboks 394

2300 København S