Tandpleje for børn og unge

Børn og unge kan få gratis tandpleje, indtil de fylder 22 år. For alle født før 2004 gælder dog, at de kunne få gratis tandpleje, indtil de fyldte 18 år. Du og dit barn bliver automatisk indkaldt, når det er tid til besøg på tandklinikken.

Småbørn

Når dit barn er ca. 1 år indkaldes det automatisk til sit første besøg på tandklinikken. Herefter indkaldes barnet efter behov.

Skolebørn og unge

Hvis du har et skolebarn, går barnet som udgangspunkt til tandlæge på en klinik på skolen eller på en klinik i nærheden. Som forælder er du velkommen til at være med. Når dit barn er gået ud af skolen, vil det fortsat automatisk blive indkaldt til undersøgelse og behandling, indtil det fylder 22 år.

Undersøgelse og behandling tager udgangspunkt i dit barns behov. Derfor bliver barnet indkaldt med 12-24 måneders mellemrum. Ved særlige behov indkaldes der oftere.

Tandregulering

Skulle dit barn have tandstillingsfejl, der skader tænderne eller giver en dårlig tyggefunktion, får det tilbud om tandregulering. Tandplejen kan ikke tilbyde at rette tænderne, hvis problemet er rent kosmetisk.

Specialtandpleje

Funktionshæmmede børn og unge, der bor hjemme, kan blive behandlet på en klinik med specialuddannet personale. Når barnet fylder 18 år, kan det fortsat få gratis specialtandpleje, men nu som et tilbud under voksentandplejen.

Frit valg i Børne- og Ungdomstandplejen

Der er frit valg mellem Børne- og Ungdomstandplejens tandklinikker.

Du og dit barn kan også vælge at modtage det kommunale tilbud om tandpleje hos en anden kommunal tandpleje eller hos en privatpraktiserende tandlæge. 

Børn 0-15 år 

  • Hvis I vælger en privatpraktiserende tandlæge, er der en egenbetaling på 35 % for børn og unge under 16 år.
  • Der kan også være en egenbetaling, hvis tandlægens pris er højere, end den vi godkender.

Unge 16-21 år

  • Unge på 16 - 21 år kan som udgangspunkt vælge at gå hos en privatpraktiserende tandlæge uden egenbetaling. 
  • Der kan dog være en egenbetaling, hvis tandlægens pris er højere, end den vi godkender.

Kontakt Børne- og Ungdomstandplejen for mere information og for at lave en aftale.

Gratis tandpleje til unge på 18-21 år

I 2022 er der vedtaget en lov som betyder, at tandpleje er gratis for børn og unge, indtil de fylder 22 år. Loven gælder for alle født i 2004 og derefter.

Kontakt

Børne- og Ungdomstandplejen

Telefontider

Mandag

08:00 - 15:00

Tirsdag

08:00 - 12:00

Onsdag

08:00 - 12:00

Torsdag

08:00 - 12:00

Fredag

08:00 - 12:00