Influenza- og covid-19-vaccination

Vaccination mod influenza og Covid-19 til ældre, førtidspensionister, kronisk syge og en række andre.

Københavnere, der er fyldt 65 år, modtager i efteråret 2024 et brev med tilbud om gratis influenza- og Covid-19-vaccination.

Begge vaccinationer vil også blive tilbudt københavnere under 65 år med tilstande eller sygdomme, som medfører en øget risiko for alvorlig sygdom ved smitte med Influenza eller Covid-19. 

Førtidspensionister vil blive tilbudt gratis vaccination mod influenza. 

Bestil tid til vaccination

På vacciner.dk kan du bestille tid og læse, hvor du kan blive vaccineret. Find også kontaktoplysninger på din region, hvis du vil bestille tid telefonisk.

Værd at vide om influenza-vaccination

Vis alle

Skal jeg vaccineres hvert år?

Du skal vaccineres mod influenza hvert år for at være beskyttet. Det skyldes, at der hvert år er en ny type influenza, der er dominerende. 

Giver vaccinen fuld beskyttelse mod influenza?

Nej. Du kan få influenza, selvom du er blevet vaccineret, men vaccinen beskytter de fleste mod alvorlige komplikationer i forbindelse med sygdommen. Risikoen for et alvorligt sygdomsforløb er større, jo ældre du er. 

Kan jeg blive vaccineret, hvis jeg har allergi?

Det er meget sjældent, at dun får svære allergiske reaktioner efter vaccination. Hvis du tidligere har reageret med svær allergisk reaktion efter en vaccine eller efter injektion med et andet lægemiddel, bør du tale med en læge, før du bliver vaccineret. 

Hvor på kroppen gives vaccinationen?

Vaccinationen gives fortrinsvis i musklen på siden af overarmen. 

Har influenzavaccination bivirkninger?

Alle vacciner har bivirkninger, og det gælder også vaccinerne mod influenza. Hvis du får feber, hovedpine eller er øm i området, hvor du er blevet vaccineret, er der tale om milde bivirkninger, som går over af sig selv. 

Kontakt