Trin 4: Ændring fra erhverv til bolig

Når du er færdig med byggeriet, skal du dokumentere, at du overholder reglerne. Herefter får du tilladelse til at tage byggeriet i brug.

Trin 4: Før du må tage byggeriet i brug

Når din tilbygning står færdig, skal du give os besked om at byggeriet er afsluttet. Du færdigmelder din byggesag i Byg og Miljø.

Send dokumentation for byggeriet

Når du færdigmelder dit byggeri, skal du skrive under på, at du overholder lovgivningen. Du skal også dokumentere, at byggeriet overholder kravene i de tekniske kapitler i bygningsreglementet.

Se vejledning til dokumentation ved færdigmelding på bygningsreglementet.dk

Du skal have tilladelse til at tage boligen i brug

Når vi modtager din færdigmelding, kontrollerer vi, at du har sendt dokumentation for de tekniske kapitler, som din bolig og ombygning er omfattet af.

Er din dokumentation fyldestgørende, sender vi dig en tilladelse til at tage boligen i brug. Det hedder en ibrugtagningstilladelse.

Hvis du bliver udtaget til stikprøvekontrol

Hvis dit byggeri bliver udvalgt til stikprøvekontrol, hører du fra os inden for 1 måned efter, du har modtaget din tilladelse til at tage byggeriet i brug.

Læs mere om stikprøvekontrol af byggesager

Kontakt

Område for Bygninger

Njalsgade 13

2300 København S

Telefontider

Mandag

09:00 - 16:00

Tirsdag

09:00 - 16:00

Onsdag

09:00 - 16:00

Torsdag

09:00 - 16:00

Fredag

09:00 - 16:00

  

OBS ovenstående tider gælder kun telefonisk kontakt

Har du brug for personlig vejledning, kan du møde op i Teknik- og miljøforvaltningens Kundecenter, som har andre åbningstider.

 

Find åbningstider for personlig vejledning i Kundecentret