Tilskud og hjælp til lejebolig

Få hjælp til det økonomiske, hvis du bor i lejebolig.

Mange unge og nye på boligmarkedet har en presset økonomi. Derfor er der nogle muligheder for at få hjælp til at komme i gang med sin bolig, som er relevante for dig, der går efter en lejebolig.

Boligsikring

Hvis du bor til leje, er der mulighed for at få boligsikring. Det afhænger bl.a. af, om din bolig har eget køkken (eller kogeniche) med indlagt vand og afløb. I praksis betyder det, at du normalt ikke kan få boligsikring, hvis du bor på værelse. 

Boligsikringens størrelse afhænger af husstandens indkomst, samt boligens og lejens størrelse.

Hvis en af disse faktorer ændrer sig, har du pligt til at meddele dette til kommunen, så støtten kan blive omregnet. Det vil sige, at du skal betale for meget udbetalt boligsikring tilbage. Du kan få yderligere oplysninger og en ansøgningsblanket på kommunens lokalcentre. Læs mere og søg om boligsikring.

Lån til boligindskud

Skal du flytte i en almen bolig, og ikke har formue til at betale beboerindskuddet, kan du ansøge om lån til betaling af dette.

Boligselskabernes Landsforening har lavet en pjece om hver af de forskellige boligstøtteordninger. Den kan du få på et af Københavns Borgerservicecentre. Læs mere om boligindskud.

 

Kontakt