Du er her

Assistens Kirkegård på Nørrebro

  • Assistens Kirkegårds indre mure. Foto: P. Wessel
  • Assistens Kirkegård. Foto: P. Wessel
  • H.C. Andersens gravsten på Assistens Kirkegård
  • Illustration
Gravplads, grønt åndehul, kulturelt skatkammer. Velkommen på Assistens Kirkegård.

Aktiv kirkegård og rekreativt område

Assistens Kirkegård er en aktiv kirkegård, men også et grønt åndehul og et kulturelt skatkammer. Så længe du tager hensyn til de gravstedsbesøgende, er du velkommen til at bruge kirkegården rekreativt. Det er Nørrebros største grønne område og et oplagt sted at søge ro og fordybelse.

Rundvisninger, brochurer, podcast

Du kan blive klogere på kirkegårdens historie og dens døde ved at benytte dig af tilbuddet om gratis rundvisninger eller ved at udforske kirkegården på egen hånd. Download også brochuren om Assistens Kirkegård - den rummer bl.a. et kort over kirkegården og mange af de interessante gravsteder. På Assistens Kirkegård finder du 1800-tals-berømtheder som Søren Kierkegaard. H.C. Andersen og H.C. Ørsted side om side med fremtrædende personer fra vor egen tid som fx Michael Strunge og Dan Turèll, Thomas Koppel og Natasja, Jens Jørgen Thorsen og Ib Spang Olsen.

Fakta om Assistens

Assistens Kirkegård er fra 1760. Den ligger midt på Nørrebro og er med sine ca. 20 hektar bydelens største grønne område. Store dele af kirkegården fungerer i dag som kirkegårdspark. Lokalkirkegården, der er placeret midt på kirkegården, skal dog bestå i hvert fald indtil år 2150. Her findes et stort udvalg af både kiste- og urnegravsteder - og også en bemærkelsesværdig stor variation i gravstedsejernes mindedyrkelse, der ofte har et meget personligt præg.

Kirkegården blev fredet i 2014.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.